Seuraa 
Viestejä9265

Kissamme tykkää nukkua saunassa ylälauteella kun se on pois päältä. Kai se alapuolella oleva patteri hiukan niitä lauteita aina lämmittää. Huomasin vissiin eilen että yhtäkkiä kissa tuli saunasta pois, tuohon eteiseen maukumaan, tuijottaen ulko-ovelle. Maukui kuin odottaen että sieltä tulee joku. Ajattelin että flippaan jos tyttyöystäväni tulee nyt hetken sisällä kotiin. Näin kävi. Kissa tiesi. Saunassa on ikkuna, mutta se on sellainen läpinäkymätön jonka läpi ei voi kertakaikkiaan saada mitään selvää mistään. Uskoisin että kissa kuuli automme äänen jolla tyttöystävä tuli kotiin. Jänskä juttu se, että kissa kykenee tunnistamaan automme äänen, kaikista noista kadulla ajavista autoista. Asumme siis rivitalossa ja tuossa menee jatkuvasti autoja ohi ja niitä pysäköi kadun varteen vähän väliä. Itse en pystyisi erottamaan automme ääntä, se on muutenkin niin hiljainen että hyvä jos tänne sisälle edes kuuluu. No, kai se sitten kuuluu.

Mutta tänään hän ei tule autolla vaan kävellen. Kissalla ei ole mitään aistinkeinoa havaita hänen saapumistaan. Aionkin nyt tarkkailla mitä tuo kissa tekee tai tekeekö mitään. En usko että tekee, mutta katsotaan. Ihan huvikseen. Ties vaikka sillä olisi jotain kykyjä joista emme vielä ymmärrä.

Ilmoittelen testin tuloksista mahdollisimman pian.

くそっ!

Sivut

Kommentit (50)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myös kanat oppivat tunnistamaan auton tai sen äänen. Kesäisin minulla oli tapana laskea kanat häkistään pihalle vapaiksi heti töistä tultuani. Jo ennen kun kaarsin tieltä pihaan, näin kanojen tulleen häkin ovelle jossa ne malttamattomina nostelivat jalkojaan.

RaahenTiikeri
Seuraa 
Viestejä973

meidän kahdesta kissasta se ulkonakin oleskeleva tunnistaa auton ihan helposti.Pelkää tosi paljon autoja yleisesti ottaen.Juoksee kauaksi tiestä.Mutta meidän auton kuullessaan tulee aina kellariin johtavasta "ilmaluukusta" käyskentelemään tuohon auton parkkipaikalle.On tunnistanu jot pitkään.Meidän auto on ainut mitä se ei pelkää.
Ajattelin tämän johtuvan aiemmin siitä,kun ajoin kesän nastoilla.Mutta tunnistaa se näin talvellakin.Edellisenä talvena ei asiaan tullut kiinnitettyä huomiota,kun kotoa ei tullut poistuttua niin paljoo.

Mutta sanokaa, kissatietäjät, tajuako kissat todella televisiokuvaa?

Meidän katti, joka ei ehkä pääsis kissojen Mensaan, tuijottaa sir Attenboroughin lintuohjelmia liikahtamatta. Kun kamera siirtyy kuvaamaan muutakuin lintuja, tarkkaavaisuus alkaa hervota, mutta kun uusi tirppa tulee lähikuvaan, hyytyy Hän niille sijoilleen.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Jäänyt sellainen käsitys ettei noi eläimet telkkarikuvaa oikein ymmärrä, mutta paha sitten mennä sanomaan. Ehkä jotain ymmärtääkin.

Ei ne ainakaan ihan tyhmiä ole, meidän kissa on oppinut avaamaan ovia kahvasta. Enkä usko että mitenkään epätavanomaista, mutta ihmettelen sitä silti. Täytyy olla tarkkaillut meitä että tuosta kun vääntää niin aukee. Sitten se aina öisin ja varsinkin aamusta pyrkii makkariin hyppimällä oven kahvaan. Aika pirun häiritsevää, siinä pelästyy vitusti kun yhtäkkiä kolahtaa. Sitten se tunkee sisään. Ei siinä muuten mitään mutta on ollut paha tapa pissiä lakanoille. Nyt ihan viimeaikoina ei ole tehnyt ja ollaan uskallettu päästää se makkariin.

Ehkä se on se kun tarpeeksi motiivia niin ne oppii mitä tahansa. Tai tarpeeksi ehdollistumista. Koiratkin oppivat tunnistamaan syöpiä ja huumeita kun palkitaan. On niillä noi aistit jokatapauksessa paljon parempia kuin ihmisellä, vaikkei mitään kuudetta "yliluonnollista" vaistoa olisikaan.

Piti laittaa se aina kylppäriin yöksi kun muuten tuli makkariin ryminällä ja pissi lakanat. Kylppäristäkin se pääsi ulos ja piti laittaa ulkopuolelta avaimella lukkoon. Kurjaa kun pitänyt tehdä noin, ihan paha mieli siitä tulee, mutta minkäs teet. Varmaan se juontaa siitä kun ensimmäinen pissa tuli minun peitolle ja sitä kautta reisilleni, kun tuo pentuna saatiin. Jäänyt kai joku muisto että tähän on hyvä tehdä tarpeet.

Hei kertokaa ihmeessä kaikkea kummaa mitä lemmikkine on tehneet, minusta jotenkin tuntuu että noilla on silti jotain salaisuuksia mistä me ei tiedetä..

Tuo on ainakin kissaksi todella ihmisläheinen ja kiltti, haluaa huomiota ja syliin, ei koskaan raavi ja puree vain leikkimielisesti. Kaikki entiset kissani on olleet epäsosiaalisia ja hulluja. Meillä on leikki jossa jahtaan sitä ja sitten se jahtaa minua, vähän kuin nattaa.

くそっ!

Aivan varmasti kissat ja myös koirat näkevät tv-kuvan ja ymmärtävät näkemänsä. Olen molemmissa nähnyt yksilöitä, jotka jäävät seuraamaan kiinnostuneena eläinohjelmia. Kissan olen jopa nähnyt tassullaan harovan jotain lintua tai perhosta tv-ruudulta. Silloin, kun on muuten leikkisällä tuulella.

Ei niitä tosin aina ollenkaan kiinnosta ja sen olen, ehkä hieman perusteettomastikin, tulkinnut osoittavan, että ne jopa ymmärtävät sen olevan vain kuvan. Mikä olisi fysiologinen peruste sille, etteivät eläimet pystyisi näkemään tv-kuvaa? Kaikki muut aistikokemuksethan puuttuvat, no ääni voi olla. Mutta tarkemmilla aisteilla varustettuina tietysti helposti huomaavat feikin.

Esim. fretti tietää kyllä, että kaapin ovi aukeaa jos se on sen kerran nähnyt. Ja se tietää myös miten sen voi avata. Lattialle selälleen oven alapuolelle ja jaloilla avataan ovi varsin sukkelaan ja sitten vaan sisälle tonkimaan. Ei jää mitään epäilystä älyn puutteesta.

Senkin olen nähnyt, että toinen kissa tuli hakemaan toisen avaamaan oven, jos halusi mennä jonnekin. Se kävi tönäisemässä toista, jäi vähän matkan päähän seisomaan ja naukaisi. Varmaan jollain tietyllä sävyllä. Aina toinen ei viitsinyt, mutta jos viitsi, meni hyppäämään oven kahvaan toisen odottaessa vieressä ja tuli takaisin. Toinen meni tyytyväisenä ovesta. En minä epäile eläinten älyä.

Goswell
Seuraa 
Viestejä12739

Meillä oli aikoinaan tuollainen tv:n tollottaja katti. Sille laitettiin oma tuoli töllön eteen mistä se katseli luontoohjelmia.
Lätkääkin joskus, välillä innostui sekaantumaan peliin, hirveä hämmennys tasulla välillä tv:n päältä sivulta ja edestä.

Minun mielestä noin.

IsoJussi
Seuraa 
Viestejä987

Kyllä meidän kissa tunnistaa askeleet ja tietää mennä ovelle vastaan kun oikea ihminen tulee. Ja osaa vielä puhuakin. Kun sille kotiin tultua sanoo "Terve", se vastaa "Urrrve", mutta jos sille sanoo "Päivää", se vastaa "Mäyää"(kissan kieli on vähän vaikea transöitteroida).

Same shit, different day...

Barbaari
Kissan/koiran näkö toimii todennäköisesti eri nopeuksilla kuin ihmisen. Joten tv-kuva todennäköisesti välpättää pahasti näille eläimille.

Aika uskottavan kuuloinen väite, onkohan tuosta tutkimustietoa?

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
Electric shadow
Barbaari
Kissan/koiran näkö toimii todennäköisesti eri nopeuksilla kuin ihmisen. Joten tv-kuva todennäköisesti välpättää pahasti näille eläimille.

Aika uskottavan kuuloinen väite, onkohan tuosta tutkimustietoa?

Tarkkaa tutkimustietoa odotellessa kirjoitin sanan todennäköisesti kaksi kertaa. Mutta todennäköisesti hyvin mahdollista, tämähän on eläimestä riippuva. Näkökyvyn nopeus siis.

Mitenhän eläimet reagoivat 3d televisiohin?

taitaa olla kaikissa noissa tapauksissa ollut äänet päällä ja kuullut kaijuttimista jänniä eläinten ääniä. kissa ja koira varmaan huomattuaan seuraa vilkkuvia objekteja näytöllä, vaikkei perhoseksi tunnistaisikaan.

magic device
taitaa olla kaikissa noissa tapauksissa ollut äänet päällä ja kuullut kaijuttimista jänniä eläinten ääniä. kissa ja koira varmaan huomattuaan seuraa vilkkuvia objekteja näytöllä, vaikkei perhoseksi tunnistaisikaan.

Tämä nyt kai lähtee siitä perusoletuksesta, etteivät eläimet voi nähdä tv-kuvaa? Mihin käsitys perustuu ja löytyykö niitä todisteita tueksi? Eläin näkee vain jotain vilkuntaa, koska sen näkö on niin nopea. Miten niin, siksikö, että eläimen reaktiot ovat ihmisiin verrattuna nopeat? Entä lehmä, onko se tarpeeksi hidas eläin? Näkeekö lehmä tv-kuvan?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat