Seuraa 
Viestejä45973

Valitan jos aiheeta on jo keskustelua, mutta tuli vaan tässä mieleen aihe, kun tämä laulajamme kuoli taksiin "nukahtamalla".

Eli siis mehän synnytään ja ensimmäiset 2 vuotta jää muistoista pois, joten olettaa saattaa, että emme näinä vuosina varsinaisesti täysin ymmärrä elämää ja tapahtumia, kuten siitä eteenpäin.
Tästä tullaankin sitten siihen, että kun aika koittaa, niin olisiko parempi ihmispoloiselle se , että mentäisiin niin pitkälle, että saavutettaisiin samanlainen tilanne kuin vauvana. Eli ei ymmärrä ympäristöään ja elämää psykologisesti. Vai olisiko ikäänkuin tärkeätä olla järissään kuollessaan?

Mielipiteitä?

Sivut

Kommentit (23)

Juuri tätä tässä hain. Eli itsessään kuolema ei ole kuin se loppu. Miten sen ottaa järissään, on eri asia. Taas kun on niin vanha, että ympärillä oleva elämä ja elämän ymmärrys katoaa, niin ei kuolema vaikuta psykologisesti mitenkään. Vai vaikuttaako?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Piru Naiseksi
Seuraa 
Viestejä3164

Siirtyminen unesta kuolemaan tuntuu minusta helpoimmalta vaihtoehdolta; tosin vertailu on vaikeaa, sillä omakohtaisia kokemuksia minulla ei ole - tai ainakaan en muista niitä. (Eräs olettamahan on, että eläisimme täällä Telluksella tai kenties muullakin elinkelpoisella planeetalla useammin kuin kerran...)

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Laitoin nukkuessaan, koska siinä ei kai suotta ehdi saada mitään kuolemanpelkokohtausta. Voikin kysyä että kuinka moni pystyy kuolemaan "järjissään", koska luulisi että siinä tulee suorastaan järjettömäksi kun tajuaa kuolevansa. Ja vaikkei tulisikaan, niin vaikuttaisi siltä että kuolemaan liittyy usein hengitysvaikeudet, ja itse olen aina ollut muutenkin tuon tuostakin hyperventilaation partaalla, joten ei kiitos hereillään kuolemista jos voi välttää.

Hivenen olen eri mieltä tuosta että ihmisen kaksi ensimmäistä elinvuotta olisi täysin menetettyä aikaa. Olen toisinaan kuullut jonkun jopa pidentävän tuota aikaa ja väittävän että neljä vuotta menisi Kankkulan kaivoon. Muuan tuttavani väittää muistavansa asioita vauva-ajalta, eli siltä ajalta kun hän makasi lastenvaunuissa. Omat ensimmäiset muistoni lienevät, konservatiivisesti, toki vain 2. ja 3. ikävuoden väliltä sikäli kuin voin päätellä vuodenajasta ja siitä mitä päälläni oli.

RaahenTiikeri
Seuraa 
Viestejä973
iMuke
Hyvän aterian jälkeen, kauniin naisen päällä ja kännissä.
Hyvän aterian jälkeen, kauniin naisen päällä ja kännissä.tämän mainitun toissa päivänä kuolleen laulajan kohdalla mahdollisesti toteutui ensimmäinen ja viimeinen kohta noista vatimuksista.riippuen missä piireissä,ja minkälaisilla toisen päivän rääppiäisillä,oli itsenäisyyttä juhlimassa.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Mutta mitä väliä sillä on kun sitten kun tosiaan kuolee niin ei enää ole muistelemassa että mites sitä tulikaan kuoltua. Eli oli se kuolinhetki sitten ihana tai kamala niin mitä väliä, se on kohta ohi ja poissa, kuin ei olisi koskaan tapahtunutkaan.

くそっ!

Korpi
En todellakaan haluaisi missata omaa kuolemaani.

Sama. On se varmasti sen verran jännä tilanne, että ehdottomasti haluan olla "järjissäni" sillä hetkellä.

Olen meinannut joskus hukkua. "Jännä" ei kuvannut sitä tilannetta.

Se oli absurdia painajaista.EDIT: Pitkälti siitä syystä varmaankin että olin reilu kymmenvuotias ja elämänmakuun juuri päässyt, ja 0% valmiina kuolemaan.

Japetus
Seuraa 
Viestejä12478

Järjissäni tahtoisin minäkin lähteä, selkeästi tiedostaen kuoleman olevan aivan sekuntien päässä.

Olli S. paljastaa salaisuutensa: "Mä puhun tahallani ristiin, että Japetus saisi oikeita aiheita syyttää mua."
Sääpeikolla leikkaa: "No ihmisen vaikutus ei ole alle 50% ja ei ole alle 50%... eiköhän se olisi silloin 50-50 suurimman osan mukaan papereista... näin nopeasti pääteltynä"
Keijona ymmärtää naisia: "Onkohan sellaista munasolua edes olemassa ? Onko joku nähnyt sellaisen?"

Mukavasti on mielipiteitä tullut. Eräänlaisena kursioteettinä tähän: Ihminen ei ole valmis kuolemaan, mutta sen tapahtuessa ihminen ei pysty sitä estämään.

Itsekkin tietenkin äänestin ja olen sitä mieltä, että nukkuessaan olisi paras poistua täältä. Silti toiseksi parhaana pitäisin ns. aivokuolleenna(vrt. vauvantapaisuus) lähtemistä . Eli tässä tilassa on yhdentekevää jos lähtö tulee. Ihminen ei tajua tapahtuvaa asiaa.

Olen aina miettinyt että onko nukkuessa edes mahdollista kuolla. Jos saat vaikka sydänkohtauksen nukkuessasi niin luulisi että siihen heräisi melko nopeasti? jos ei ole aivan taju kankaalla jostain aineista niin luulisi heräävän mihin tahansa kohtaukseen normaalissa unessa. Vai?

Edit: Siis paitsi jos joku ampuu sinulta aivot pellolle kun nukut niin sitten et kerkeä herätä mutta jos nyt oletetaan että ihminen kuolee luonnollisista syistä.

joo
Olen aina miettinyt että onko nukkuessa edes mahdollista kuolla. Jos saat vaikka sydänkohtauksen nukkuessasi niin luulisi että siihen heräisi melko nopeasti? jos ei ole aivan taju kankaalla jostain aineista niin luulisi heräävän mihin tahansa kohtaukseen normaalissa unessa. Vai?

Edit: Siis paitsi jos joku ampuu sinulta aivot pellolle kun nukut niin sitten et kerkeä herätä mutta jos nyt oletetaan että ihminen kuolee luonnollisista syistä.
Juuri näin. Eli nyt koko keskustelun pohja on tässä, että ihminen vain kuolee.

Kuten tuolla aiemmin moni totesi, että ei haluaisi "missata" tätä tilannetta, niin tästä nimenomaisesta tilanteesta halusin keskustella. Eli halutaanko ymmärtää tilanne vai ei?

Rousseau
Sikäli kuin kaikki(?) paskovat kuollessaan alleen, niin kyllä se vauvana lähteminen onnistuu itsekultakin, halusi tai ei.No pointtini ei ihan ollut tämä. Psykologisesti siis sama tilanne. Eli miten paljon ihminen "tajuaa" kuollessaan. Paska kyllä tosin lähtee joka kerta.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Onko varma että kaikki tuntemukset katoavat samalla hetkellä kun aivot menevät mössöksi? Ei varmaan mitään kovin järkeviä ajatuksia ainakaan voi liikkua niissä kun ovat palasina, mutta kai nyt kuitenkin jotain.. hirvittää ajatella mitä sitä kokisi sillä hetkellä kun aivonkappaleet valuvat pitkin seinää. Mitä jos siinä kokeekin suunnatonta kipua tai ahistusta.. varsinaisesta tietoisuudestakaan ei kai voi puhua siinä tilanteessa enää mutta.. tarvitaanko tuskaan tietoisuus?

くそっ!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat