Seuraa 
Viestejä16844

Sivistyneeseen keskusteluun tietenkin kuuluu "on se ilmojakin pidellyt" -tyyppinen kommentointi, mutta ihmetyttää että minkä vuoksi nykyään lähes mikä tahansa sää vaikuttaa olevan mitä kammottavin uutinen. En lapsuudestani ja nuoruudestani muista että sää olisi ollut sellaisen vimmaisen vahtaamisen ja pelkotiloja aiheuttavan hysterian kohteena kuin nykyään.

Lunta tulee tai ei tule, aurinko paistaa tai todennäköisimmin ei paista paitsi tietysti kesällä paistaa ja silloinhan se ilmeisesti paistaa liikaa... Tulee vettä tai sitten ei tule jne. - aina on kuin Ilmestyskirjan toteutuminen tapahtumaisillaan kun uutisotsikoita katsoo. Ja toisaalta eipä mikään ihme, kun vaikuttaa siltä että pienimmästäkään lumisateesta ei enää selvitä ilman että junat sinkoilevat raiteiltaan ja rekat ovat moottoritiellä linkussa.

Miten tähän on tultu? Onko kehitys kehittynyt niin että tekniikka on nykyään niin Mimosan herkkää että sille ei sovi minkäänlainen ilma? Vai onko fiilis säähysteriasta lähtöisin siitä että kun kuvittelemme hallitsevamme jo kaiken, niin sää on ja pysyy sellaisena ilmiönä jolle kukaan ei mahda yhtikäs mitään. Se vaan tapahtuu kuin naisen kuukautiset, eli ennusteita voi laatia mutta ei sitä peruuttaa voi. Sää "tapahtuu" vääjäämättömästi kuin kuolema.

***

Tein tämän aloituksen Muut tiedeaiheet -palstalle koska ajattelin että koska se on vähän sellainen psykologian, tekniikan ja yhteiskunnan sekamelska niin palsta olisi sopiva. Mutta jokin tai joku päätti että ei ole, sillä koko aloitus katosi sen siliän tien. Kuitenkin onnistuin sen sivuja taaksepäin palaamalla vielä löytämään, joten saisikos tämä nyt olla sitten täällä kenties?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat