Opiskelu vaikeutuu jo Englannissa, miten Suomessa?
Opiskelu vaikeutuu jo Englannissa, miten Suomessa?
klo 20:21 | 9.12.2010
Pyritäänkö Englannissa yleisesti tyhmentämään ihmisiä helpommin hallittaviksi? Vai onko tässäkin kysymys kilpailusta opiskelupaikoista?
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Opi ... 5262271478
Suomessa työttömiltä otetaan kai päiväraha pois, jos eivät suostu menemään ammattikursseille. Tällainen kursittaminen ei uhkaa valtaeliitin jälkeläisten sijoittumista parhaimmille opiskelupaikoille ja sitä kautta mielekkäisiin hyvinpalkattuihin töihin.
Sivut
Höpsistä opiskelemalla mihinkään hyviin töihin pääse, ainakaan Suomessa opiskelemalla. Joku Harvard voi jo vähän avittaakin, ehkä.
Opiskelemalla pääsee työttömäksi. Parempi hankkia se katkeamaton työhistoria.
Eikä ne työttömien kurssit mitään ammattikursseja ole. Parhaassa tapauksessa opetetaan ATK:n käyttöä. Tyhjää bisnestä enimmäkseen, koulutusbisnestä veronmaksajien rahoilla.
Englantilaisia on vaikea tyhmentää, eikä tyhmyys edes helpota hallittavuutta. Se vain lisää pubin peilien ja jalkapallostadionien irtaimiston kulutusta.
Ei noi kymppitonnin vuosimaksut niin järistyttävät ole. Ne voi maksaa jälkikäteen. Perseestä on mun mielestä systeemi, jossa ton laajuset maksut tulee maksaa ennakkoon. Sellaset on väärin koko vähävaraisemmalle puoliskolle kansasta.
Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.
Ehkä hyvin kouluttautuneen elämä on kuitenkin mielekkäämpää, ja jos hyvin käy, voi työpaikkakin löytyä.
Tiedän, että ammattikurssit ovat turhauttavia, vain nimeltään ammattikursseja. Minusta väkinäisesti kursseille haalittujen työttömien kouluttamisen sijaan nekin rahat joutaisi motivoituneille opiskelijoille.
Onnittelen fiksusta ajattelusta sitä, joka on keksinyt työttömille puuhaa kierrätyskeskuksissa.
Mikäs niitä enlantilaisia suojaa tyhmyydeltä, jos opiskelulle keksitään esteitä?
Nuorille kymppitonni on iso raha. Sen kymppitonnin puuttuminen voi olla jopa kynnyskysymys.
Moni voi valita matalemman kynnyksen, kun alle kaksikymppiset eivät vielä tiedä, millaisia töitä heikosti koulutettuna joutuvat tekemään, jos edes saavat työtä.
Opiskelijan pitäisi voida keskittyä opiskeluun sen sijaan, että joka päivä laskee sitä, riiittävätkö rahat.
Tietysti, jos olisi osapäivätyötä, sillä voisi rahoittaa osan opiskelustaan, mutta työtähän ei ole.
Hyvä pointti,oman kokemukseni mukaan nykyään useimmissa tapauksissa tärkein tekijä työpaikan saannissa on suhteet.
En itsekään ole ole ottanut "tuntematonta" henkilöä töihin jos on mahdollista saada hommiin joku josta on saatavilla tietoa "sosiaalisen verkoston" kautta.
Tavallaanhan työnhakukulttuurikin on mielestäni muuttunut hämäyksen ja kuulustelutekniikan väliseksi kilpajuoksuksi.
Työnhakuoppaat opettavat työnhakijan korostamaan vain positiivisia puolia ja rekrytointioppaat opettavat näkemään tämän "hämäyksen" läpi.
Eräs syy on mielestäni työntekijän vahva oikeudellinen asema työsuhteen vakiinnuttua,työntekijän todellisen "arvon" paljastuttua, koeaikojen jälkeen on erottaminen vaikeaa ja kallista.
"Kenet jumalat tahtovat tuhota, sen he lyövät ensiksi sokeudella. "
Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.
Moni tuntuu unohtavan, että se laina on valtion takaamaa. Jos oikein huonosti käy, niin valtio voi armahtaa jopa sen lainan pois. Koulun jälkeen työllistyneet luonnollisesti maksavat sen lainan itse. Ei minun mielestäni nyt niin kauhean huono malli, voisi olla Suomessakin samoin.
Tänään kävin "työvoimatoimistossa" uusimassa työttömäksi ilmoittautumisen.
Virkailijan kanssa juteltiin muitakin niitä näitä ja mahdollisesta haaveestani vielä joskus opiskella.
Sanoi siinä sivumennen,että nämä työttömien "pakkokurssitukset"(mikä niitten oikea nimi onkaan)ovat kokemassa inflaatiota,kun nykyään voi olla päätoiminen opiskelija työttömyyspäivärahalla johon lisätään kulukorvaukset.Meidänkin seudulla kuulemma alkaa näitä paskakursseja ensi vuonna monta vähemmän kuin viime vuonna.
Sanoitko päätoiminen opiskelija? Vielä pari vuotta sitten tiukasti sivutoiminen oli erityisluvalla mahdollista (sen anoin ja sain).
Tuntuu tämä nykyinen työllisyystilanne olevan sellainen, että melkein saa ruvetakin täyspäiväiseksi opiskelijaksi. Koko tilanne mennyt kummalliseksi, töissä vedetään pirin voimalla 16 tuntista päivää ja valtava määrä ihmisiä on samaan aikaan ilman töitä. Vielä öljykin alaa ehtymään ja ties mitä. Koko ihmiskunta on matkalla tuhoon.
Koulutushan on Suomessa osa sosiaalihuoltoa: Ammattikouluista, toiselta asteelta, ammattikorkeista ja jopa yliopistoista löytyy näitä tyyppejä jotka riippuvat siellä pari-kolme vuotta saamatta aikaan juuri mitään. Menevät sitten vaikka mäkkärille hommiin tms.
Halvempi ratkaisu kuin vankila ja toivossahan voi elää että jospa se nahjus ryhdistäytyy joskus
Too many protest singers, not enough protest songs...
Jos on jo riittävän lähellä absoluuttista nollapistettä, niin pienet heilahtelut eivät oleellisesti muuta tilannetta. Englannissa on pari eliittikoulua, joista tulee länsimaista tasoa ulos, rahvas on pihalla kuin lumiukko; nippanappa osaavat lukea.
Lukukausimaksuja ei tarvitse maksaa vielä opiskeluaikana, vaan vasta kun valmistuneen tulot nousevat riittävän suuriksi.
Minusta tuo kuulostaa enemmänkin motivoivalta kuin miltään kynnyskysymykseltä. Vertaa vaikka Suomeen missä elämäntapaopiskelijat loisivat yliopistossa toistakymmentä vuotta (kuten allekirjoittaneen serkku).
Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri
Sivut