Seuraa 
Viestejä604

Tulipa Facebookissa aiheesta keskusteltua, tässä screenshotti. Mitä mieltä olette? Kumpaan ryhmään kuulut, ykköseen vai kakkoseen?

Ikää 28v, koskaan en ole äänestänyt enkä näillä näkymin ihan äkkiä ole äänestämässä.

http://pride.loukku.org/vote.jpg

Sivut

Kommentit (37)

Kysymyksesi on hyvä, siihen ei ole oikeita vastauksia.
Minä itse, 54 v, olen äänestänyt kaikissa vaaleissa joita on ollut. Olenko saanut sillä jotain aikaan, en tiedä, tuskinpa paljonkaan.
Toisaalta ajattelen, että jos kukaan ei äänestä, mistä me tiedämme mitä ihmiset haluavat, diktatuurin tai meritokratian kannattajakaan en halua olla.
Luulen, että turhan helposti hoemme vanhoja hokemia:
Jos et äänestä, et voi valittaa versus
Aivan turha äänestää, yhden ihmisen äänellä ei ole mitään merkitystä.
Voisikohan tuon kuilun jotenkin ylittää?
Oikeita vastauksia minulla ei onneksi ole.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

ensimmäisen kerran elämässäni ajattelin äänestää. piraatteja meinaan, heillä tuntuu olevan järki ja logiikka matkassa.

miksen aikaisemmin ole äänestänyt ? ei siellä ole ketään äänestämisen arvoista ollut, ei sinnepäinkään. mitä nyt kerran Janne Länsipuro, mutta häntä en olisi voinut äänestää, koska en ollut samalta alueelta kuin ehdokas. mitäkö mieltä olen tästä lumedemokratiasta, no en jaksa edes aloittaa.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
taucalm
ensimmäisen kerran elämässäni ajattelin äänestää. piraatteja meinaan, heillä tuntuu olevan järki ja logiikka matkassa.

miksen aikaisemmin ole äänestänyt ? ei siellä ole ketään äänestämisen arvoista ollut, ei sinnepäinkään. mitä nyt kerran Janne Länsipuro, mutta häntä en olisi voinut äänestää, koska en ollut samalta alueelta kuin ehdokas. mitäkö mieltä olen tästä lumedemokratiasta, no en jaksa edes aloittaa.No sitten muka parempia aikoja odoteleessa olkaa sitten äänestämättä....

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918

Perkeellinen työväestön vihollinen, vapaaherra, paroni Herman Standertskjöld-Nordenstam * nauraisi partaansa nykytyöläiselle joka ei koe oikeutta äänestää tasa-arvoisissa vaaleissa arvokkaana etuoikeutena. Eräänlaisena hyvityksenä murskaenemmistön nöyryyttämiselle sisällisodan jälkeen, säädettin edustuksellisen demokratian kautta Torpparilaki** joka oli mielestäni eräitä merkittävimpiä kansakunnan yhteenkuuluvuuden tunnetta lisäävä reformeista.

Hatarasti selailtuani Wikipedian artikkelia Suomen Sisällissodan taustatekijöistä ymmärrän että tiuhaan vaihtuneiden hallitusten työskentelya ja arvovaltaa nakersi merkittävästi demokraattisen äänivallan jakautuminen historiallisen radikaalisti työväestön hyväksi kuitenkin niin että vähemmistöllä, omistavalla luokalla oli taloudellinen valta käsissään. Toisinsanoen kummalltakin taholta puuttui kompromissihalukkuutta mistä seurasi mm. kahden kilpailevan valtakeskiön syntyminen. Toinen niistä ehti ensin, porvarit julistivat Suomen sitten itsenäisesti Sikapään hallituksessa jossa ei ollut yhtäkään Sosiaalidemokraattia.***

Mielestäni demokratisoituminen sitä kautta tasa-arvoistuminen Suomessa on ollut kansakunnalle ns. siunaukseksi. On saatu enemmän kansakunna terävimpiä kykyjä oikeille paikoille kuin sellaisessa systeemissä jossa enemmistö raataa yläluokan töitä tehden niin että toiselle puolelle jää vain velvollisuus työn hedelmistä nauttimiseen.

*http://fi.wikipedia.org/wiki/Laukon_torpparih%C3%A4%C3%A4d%C3%B6t_1907
**http://fi.wikipedia.org/wiki/Torpparilaki
***http://www.uta.fi/suomi80/tieto14.htm Kohta "Paluu vahvan esivallan tielle - suomalaisen parlamentarismin muotoutuminen
"

-

Miksi pitäisi äänestää ? Siksi että äänestämme ehdokasta joka kuitenkin joutuu puoluekoneiston uhriksi kun äänestetään, jaetaan valiokuntapaikkoja, jaetaan uskollisille valtioyhtiöiden hallintoneuvostopaikkoja jne jne.

En ole minäkään äänestänyt eduskuntavaaleissa koskaan sillä haluan demokratiaa enkä nykyistä "puoluedemokratiaa", joka meillä nykyään on.

Ja pari muuta asiaa.....

Demokratian heikkoudet ja älyttömyydet tiedetään. Silti se on ollut pitkällä aikavälillä kaikkia kilpailijoitaan parempi ratkaisemaan eteen tulevia ongelmia.

Demokratiaa voitaisiin toki kehittää paremmaksi tai keksiä jokin uusi järjestelmä.

Mitäköhän tapahtuisi jos kansalaiset kieltäytyisivät äänestämästä? Luultavasti tilalle nousisi Kiinamainen yksipuoluejärjestelmä, jonka sisäisessä hierarkiassa vaikuttamaan tahtova voisi pikkuhiljaa nousta. Valtion valta kasvaisi merkittävästi kansalaisaktiivisten puolueiden puuttuessa. Talouden epäkohtiin pystyttäisiin puuttumaan tehokkaammin hajaannuksen pienentyessä. Pohjimmiltaan malli kuitenkin muistutaisi diktatuuria, tosin Urho Kekkosen ajasta paljon poikkeamatta. Mikäli kansa luottaisi valtioon eikä vallankumouksellista liikehdintä syntyisi, saattaisi malli olla demokratiaa tehokkaampi.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Kaikki ne, jotka ovat eri linjoilla kanssani, voivat jättää äänestämättä.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Oho
Seuraa 
Viestejä2004
Fuck'ta
Mitäköhän tapahtuisi jos kansalaiset kieltäytyisivät äänestämästä? Luultavasti tilalle nousisi Kiinamainen yksipuoluejärjestelmä, jonka sisäisessä hierarkiassa vaikuttamaan tahtova voisi pikkuhiljaa nousta. .
Miten niin nousisi, Suomessahan on koko sotien jälkeisen ajan ollut käytössä vahvalla konsensuksella ylläpidetty de fakto yksipuoluejärjestelmä, jota aikanaan Vennamo ravisteli hiukan ja nyt Soini, joka tullaan kuohitsemaan antamalla tikkari ja ministerin pesti.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31287
visti
Äänestämättömyys on vallan antamista niille, jotka äänestävät...munkkiniemeläisille.Äänestämättömyys on pikemminkin nykyisen linjan kannatusta. Nykyään se linja toki on munkkiniemeläisille hyvä, mutta monelle muullekin vähiten huono kaikista valittavissa olevista mahdollisuuksista. Suomesta puuttuu yhä edelleen maltillista vasemmistoa edustava poliittisesti vakavasti otettava oppositio, mikä antaa oikeistolaisille pääpuolueille (jollainen SDP:kin on viime vuosikymmenet ollut) vapaat kädet tuhota sivistystä ja oikeusvaltiota pelottavaa tahtia.

Omaa laiskuutta, tyhmyyttä ja äänestämättömyyttä yritetään tosiaan hyvin usein perustella tällaisilla "demokratian rappio" ja "äänestäminen on älytöntä" -argumenteilla. Luultavasti on kaikkien hyväksi, kun tällaiset henkilöt eivät tosiaankaan käy äänestämässä.

visti
Seuraa 
Viestejä6331
Oho
Fuck'ta
Mitäköhän tapahtuisi jos kansalaiset kieltäytyisivät äänestämästä? Luultavasti tilalle nousisi Kiinamainen yksipuoluejärjestelmä, jonka sisäisessä hierarkiassa vaikuttamaan tahtova voisi pikkuhiljaa nousta. .
Miten niin nousisi, Suomessahan on koko sotien jälkeisen ajan ollut käytössä vahvalla konsensuksella ylläpidetty de fakto yksipuoluejärjestelmä, jota aikanaan Vennamo ravisteli hiukan ja nyt Soini, joka tullaan kuohitsemaan antamalla tikkari ja ministerin pesti.Sitten Soini ei voi enää esittää niitä radikaaleja uudistuksia, joita hän ei ole esittänyt tähänkään asti.
Soini tulee olemaan joka tapauksessa hankaluuksissa yli 20-päisen sekalaisen porukkansa kanssa, joista osa möläyttelee milloin mitäkin, jota Soinin pitää selitellä. Siitäkään ei tule kuin kapina, että vain Soinilla olisi puheoikeus.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006

Kansa aina valittaa poliitikkojen tekemisistä, vaikka ei tajua paskakaan niistä asioista mistä päätetään. Sellaista yhteiskuntaa ei ole, jossa kaikki sais aina kaiken haluamansa. Siksi on hyvä että muut päättää kansan puolesta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat