Seuraa 
Viestejä1918

USA:n hallitus on tuhlannut vajaassa kymmenessä vuodessa Irakin sodan alkamisen jälkeen yhtäpaljon rahaa* mikä on n. 2,5 kertainen 15 maailman rikkaimman ihmisen yhteenlaskettu varallisuus (451,8 miljardia $.**) Nämä rikkaimmat henkilöt tulevat suvuista joiden varallisuus saattanut alkaa kerääntymään jopa kolmella vuosisadalla. USA:lla on kyky siis tuhlata käsittämätön määrä rahaa ällistyttävän lyhyessä ajassa.

Ilman perus rivimiestä USA:n kallis ja tuhoisa sotaretki olisi mahdoton ollut toteuttaa. Taustalla ryhtyä palkka-armeijan sotilaaksi on mitä ilmeisemmin valtaisat yhteiskuntaluokkaerot Pohjois-Amerikassa. Jopa niin murheellisen suuret että oma henkikulta ollaan valmiita vaarantamaan rahan tähden tehden työtä jolla on Naftan*** kokonaiskuntoa heikentävä vaikutus velkaisuuden kasvaessa samanaikaisesti kun esim. insfraktruktuuri hajoaa käsiin yhdessä olemattoman julkisen terveydenhuollon mittavien jonojen kanssa.

***http://fi.wikipedia.org/wiki/NAFTA
**http://en.wikipedia.org/wiki/Forbes_list_of_billionaires
*http://costofwar.com/

-

Kommentit (8)

Amerikka ja terveyshuolto ? HAHA....

Michael Mooren Sicko kertoo asiasta mukavasti. Kas kun amerikan terveyshuolto on isojen tahojen rahasampo, vakuutuslaitokset, sairaalat jne.

Hurja on summa, mutta eiköhän siellä aikamoinen armeija numeronpyörittelijöitä ole laskenut, että jotain hyötyä sodasta USAlle on. Tavalla tai toisella, mitä me täällä voidaan vain arvailla.

Tuo USA on muuten aika iso maa. Mietin vaan, että helvetin hyvin nämä meidänkin päättäjämme tuota velkaa ovat tehneet. Suomen terveydenhuoltokin alkaa kyllä olla aika koomista touhua - ilmaista, toimivaa ja mitä niitä muita satuja olikaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
DerMack
Seuraa 
Viestejä1839

jaa mää luulin että täällä puhuttais siitä ku länkkärit ottaa punaisenmeren rannalla arskaa vähissä vaatteissa ja se närästäs muslimeita... no joo ihan sama

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Aatelin lähteä etelään lähiaikoina. Kannan korteni kekoon parhaani mukaan. Se on valkoisen bwanan jumalan säätämä oikeus hiukan potkia noita kaiken maailman villejä ojennukseen.

Chica, uno cerveza.

- Ubi bene, ibi patria -

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
etunimisukunimi
Hurja on summa, mutta eiköhän siellä aikamoinen armeija numeronpyörittelijöitä ole laskenut, että jotain hyötyä sodasta USAlle on. Tavalla tai toisella, mitä me täällä voidaan vain arvailla.
Vahvastihan rahat menevät amerikkalaisten omien asefirmojen tileille, sotilaitten palkkoihin yms. korvauksiin sekä öljyfirmoille. Sit jotain kymmeniä miljardeja on ihan pakkasileänä dollarina hukattu ympäri Bagdadin sivukujia...

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31260
etunimisukunimi
Hurja on summa, mutta eiköhän siellä aikamoinen armeija numeronpyörittelijöitä ole laskenut, että jotain hyötyä sodasta USAlle on. Tavalla tai toisella, mitä me täällä voidaan vain arvailla.USAn sodat ovat tulonsiirtoja keskiluokkaiselta veronmaksajalta omistavalle eliitille. Valtio, eli käytännössä töissä käyvät veronmaksajat, maksaa sodan. Sota- ja muun teollisuuden omistajat käärivät muhkean tilin, kun valtio tilaa sotatarvikkeita heidän tehtailtaan. Kansa saa propagandaa ja sirkushuvia ja kaikki tulevat tyytyväiseksi, poislukien muutamat köyhät nuoret miehet, jotka menettävät rintamilla henkensä tai terveytensä, mutta kukapa heistä välittäisi - tykinruoka ei ole kallis tai edes rajallinen luonnonvara.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat