Seuraa 
Viestejä45973

Suomettumis I -viestiketju lukkiutui Supon käskystä. Siksi avaan sivistyneen jatkokeskustelusarja, Suomettuminen II.

Vaalien TV-keskustelu käytiin toisella kotimailla kielellä, ympäripyöreästi, varovaisesti. Joku ehdokkaista taisi mainita, että nyt kun Neuvostoliittoa ei enää ole, voisi suomettumisesta helpommin keskustella.

Jotkut vetoavat saksalaisiin, kuinka hekään eivät halunneet kaivella sodan jälkeen natsien syntejä.

Mutta mitä on Suomettuminen?

Fysiikan termonologia sallittua, kuten esim.

"Miten tämä ilmiö "suomettuminen" taipuu ulkopolitiikan inklinaatioissa nykyisin?"

... johon joku oppineempi voisi vastata.

ks.

http://www.tieteessatapahtuu.fi/0805/puuronen.pdf

  • ylös 4
  • alas 2

Kommentit (12)

Sinsemilla
Suomettumis I -viestiketju lukkiutui Supon käskystä. Siksi avaan sivistyneen jatkokeskustelusarja, Suomettuminen II.

Ensimmäinen ketju suljettiin todennäköisesti toimituksen hyvin viisaasta päätöksestä, kun sinä jo aloituksessa aloitit järjestelmällisen henkilöön käyvän valheiden levittämisen. Nyt on paljastunut että alkuperäinen väite on alun perin ilmeisesti "P.Kemppaisen" tahallisesti Suomen Sisun nettisivuilla esittämä valhe. Mm. ProKarelia-yhdistys pahoittelee osuuttaan sen levittämiseen:

"KORJAUS: "SUOMELLE OLISI SIUNAUKSELLISTA LIITTYÄ NEUVOSTOLIITTOON"

Lähetimme myöhään 16.01.2006 tiedotteen, jossa kerroimme Tarja Halosen lausuneen 01.05.1976 Hakaniemen torilla vappupuheessaan mm. seuraavaa:

"Suomelle olisi siunauksellista liittyä Neuvostoliittoon rauhanomaisin keinoin. Samalla pääsisimme irti kapitalismin ikeestä, koska kapitalismi kuitenkin 20 vuoden aikana kuolee. Suomi voisi olla yhdessä Neuvostoliiton kanssa tiennäyttäjä kohti kommunistista yhteiskuntaa."

Karjala-lehti ilmoittaa, etteivät he ole julkaisseet ko. uutista. Koska tähän saakka aina luotettavaksi osoittautunut lähteemme on ilmeisesti toimittanut meille väärää tietoa, haluamme korjata tiedotteemme.

Esitämme syvät pahoittelumme Tarja Haloselle, että olemme riittävästi tarkistamatta lähettäneet em. viestiä eteenpäin.

Pyydämme tämän tiedotteen saajia ystävällisesti olemaan lähettämättä tätä ns. vappupuheviestiä eteenpäin. Kiitos.

++

LISÄYS 17.01.06

Tarja Halosen kampanjatoimisto on ottanut edellä mainittuun viestiin kantaa artikkelissa http://www.tarjahalonen.fi

Jutussa todetaan mm. seuraavaa:

Suora lainaus: "Perätön uutinen on esitetty ehkä ensimmäisen kerran jo kesällä 2004. Sen kirjoittaja on luultavasti ns. "P. Kemppainen", joka itse on myöntänyt keksityllä "uutisella" pyrittävän vaikuttamaan ihmisten mielipiteisiin. Suomen Sisun nettisivuilla hän siteeraa tutkija Georg Klausta: "Tieto tai väite, oli se tosi tai ei, aiheuttaa välittömästi lukijan aivoihin muistijäljen, joka jää olemaan vaikuttaen hänen reagointiinsa ja ajatteluun vaikka po. väite välittömästi sanomisensa jälkeen peruutettaisiin tai kumottaisiin."
...
Presidentinvaalien jännitys on nyt purkautunut harkitsemattomalla ja reiluun kampanjointiin huonosti sopivalla tavalla. Yleisesti toivotaan, että kamppailu tällaisin keinoin. Uskoa siihen antaa mm. kansalaisliike ProKarelian pahoittelun sisältävä korjaus: http://www.prokarelia.net".

ProKarelia yhtyy toivomukseen, ettei vääriksi tiedettyjä viestejä lähetetä. Se ei palvele kenenkään etua. Tavoitteena on käydä rehti presidenttikamppailu, jossa kansalaisilla on luonnollisesti täysi oikeus kriittisiin mielipiteisiin ja kannanottoihin, ovathan ehdokkaat asettuneet mielipiteittensä osalta kritiikille alttiiksi ryhtyessään ehdokkaiksi. Kriittisyys ei kuitenkaan tarkoita väärien tietojen hyväksymistä sen paremmin ehdokkaitten kuin kansalaistenkaan taholta."

Eli sellainen tapaus.

Miksi sitten moisia huhuja liikkuu?

Onhan niille oltava jokin syy, miksi kansalaiset saavat moisia tietoja tietoisuuteensa. Eikä Halonen ole käsittääkseni julkisuudessa tai muutenkaan ikinä väitteitä kumonnut.

Nythän kävi niin, että toinen lehdessä painettu asiatieto jää elämää totena. Sitä ei ole täysin kumottu. Ilta-Sanomat kirjoittaa: "Toinen Halos-huhu on tieto, että Supo ratsasi kirjapainon, jossa painettiin omakustannetta Halosen STASI-yhteyksistä."

Siitä annetaan lehdessä ympäripyöreä vastaus, jossa povaillaan tiedon alkuperäistä viestijää, itse ydinasiaa kuitenkaan kieltämättä: "-Todennäköisesti huhujen takana ovat itsenäisesti toimivat kannattajat", arvio Tampereen yliopiston H. Paloheimo

Pitäisi kai meilata Rajamäellä ja kysyä miten on ratsausasian laita...

Yhä mm. Heidi Hautala, Olli Rehn sekä Ben Zyskowitch toivovat asiasta perinpohjaisia lisäselvityksiä, sekä tutkivalta journalismilta tulosvastuuta.

Ja niin toivon minäkin veronmaksajana, äänestäjänä virallista tietoa edustajani poliittisesta historista, avoimen ja läpinäkyvän yhteiskunnan eteen kun työtä teemme.

Siksi vielä toivoisin lisäkeskustelua aihepiiristä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sinsemilla
>>Onhan niille oltava jokin syy, miksi kansalaiset saavat moisia tietoja tietoisuuteensa. Eikä Halonen ole käsittääkseni julkisuudessa tai muutenkaan ikinä väitteitä kumonnut.<<

Jos presidentin asemassa oleva henkilö alkaisi aina puolustautumaan
kaikenmaailman huhuja vastaan, menettäisi hän melko pian uskottavuutensa.

Esimerkki
Tornihuhu: "Halonen on kusipää."
Halonen: "Enkä ole."

Kaiken maailman huhut?

Tuskin Helsingin Sanomat sekä edell. viestissäkin mainitut yhteiskunnalliset poliittiset vaikuttajat, Olli Rehn, Heidi Hautala sekä Ben Zyskowitch tuulesta moisia huhuja tempaisevat.

Asioissa on oltava jotakin syvällisempää perää. Nyt Manun kassakaappi auki, huutavat sotaveteraanitkin!

Sinsemilla
Mutta mitä on Suomettuminen?

Suomettuminen on hyvin lyhyesti sanottuna kulissientakaista ryssän perseen nuolemista. Mitään todella tärkeää ulkopoliittista päätöstä ei uskalleta tehdä ilman Kremlin hyväksyntää, mutta kukaan ei sitä tietenkään suoraan kehtaa myöntää; sen sijaan vasurien hallinnoima media suoltaa jatkuvasti juuri sen verran vääristeltyä tai yksipuolista informaatiota, että päättäjien tekoset vaikuttavat viisailta. Jos joukossa joku rehellinen on, ei hänkään uskalla avata suutaan peläten öljy stop kaasu stop -tyylistä sähkettä. Kekkoslovakian perillisille ryssän etu menee kaiken muun edelle.

Eikös tuo suomettuminen ala olemaan jo vanha vitsi. Ajankohtainen silloin kultaisella kuuskytluvalla ja seitkytluvulla. Anduril ja Sinsemilla kääntäkää kellonne oikeaan aikaan Breznev(ja Kekkonen) on kuollut.

Ai niin ja se Neuvostoliittokin sitten hajosi.

Hauki
Ai niin ja se Neuvostoliittokin sitten hajosi.

Niin hajosi, kaikkialla muualla paitsi suomalaisten setavihervasureiden korvien välissä. Neukkulan varjo vaikuttaa vielä, eikä kommunismikaan päästä uhrejaan helpolla irti.

Tässä teille suomettumista:

Stasilista on tiedotusvälineiden tiedossa, mutta koska listalla on demari poliitikkojen ja virkamiesten nimiä niin tiedotusvälineet vaikenevat niinkuin kunnon suomettuminen vaatii.
Marri Ahtisaari joka on arvostellut nyky ulkopolitiikkaa on käyttänyt nimitystä "uussuomettuminen".
Tällähän viittää tiettyjän kiusallisten asioista vaikenemisesta.
Lisäksi Ahtisaari on sanonut sanatarkasti näin:
"Valitettavasti näen tässä yhteiskunnassa vielä paljon piirteitä,
jotka kylmän sodan ajoilta jollain lailla rajoittavat meidän omaa ajatteluamme"

Sitten itse stasi-listaan
Suurimpana (tai sitten toiseksi suurimpana)nimilistalla oli entinen pääministeri Kalevi Sorsa(SDP).

Tässä muutama listalla oleva nimi:

Suurlähettiläänä toiminut Kirsti Lintonen(SDP).Diplomaattina Itä-Berliinissä DDR:ssä 1973-76.
(Sorsan ulkopoliittinen avustaja)

Alivaltiosihteeri Arto Mansala,(SDP) joka on toiminut Suomen Saksan ja Venäjän suurlähettiläänä.

Alivaltiosihteeri Jaakko Laajava,(SDP?) Laajava olin 70-luvun alussa DDR:n tunnustamiskomitean hallituksessa,
varapuheenjohtajana toimi Tarja Halonen.

En edes tiedä mitä virkaa oli DDR:n tunnustamiskomitean hallituksella, mutta niiden jäseniä on epäily toimineen Stasin hyväksi.
Ainoa Demari joka on kriittisesti suhtautunut demaripiirien harrastamaan "yhteistyöhön" stasin kanssa on
entinen kansanedustaja Lasse Lehtinen(SDP) Hän kirjoittaa erässä kirjassa, että Sosialistisen internationaalin aseriisuntapäätökset valmisteltiin yhteistyössä NKP:n(Neuvostoliiton kommunistinen puolue) kanssa. Kalevi "Timo" Sorsa luovutti esityslistat NKP:n johdolle ennen niiden käsittelyä SI:ssä.(Hyväksyttäväksi?)
Sorsa toimi Sosialistisen internationaalin puheenjohtajana!
Lisäksi Sorsa yritti epätoivoisesti lievittää suuttumusta SI:in kautta kun Neuvostoliitto miehitti Afganistanin(1981) Jopa KGB:n asiantuntijat olivat sitä mieltä että Sorsa meni toimissaan liian pitkälle, tieto on peräisin kirjasta Sokea peili(1996)

Koko Stasi lista on kuin demareiden kukakukin on oopus.
Kansanedustajan Neittaanmäen ja presidenttiehodokas Heidi Hautalan kysymykset ovat todella aiheellisia,mutta tuntien suomen demarisiotuneet tiedotus välineet niin asia vaietaan hiljaiseksi.
Halosta ja Tuomiojaa on aiheellista epäillä yhteistyöstä Stasin ja NKP:een kanssa. Tuomiojaa kutsuttiin 70-luvulla "punaiseksi Erkiksi"
Halosen toimia DDR:n tunnustamiskomiten hallituksessa olisi ilman muuta selvitettävä,mutta se on eri asia miten selvitys tapahtuisi, sillä Jaakko Laajava joka varmuudella on stasi-listassa ei tule antamaan
minkäänlaista todistusta Halosta vastaan koska hän samalla menettäisi virkansa
Enkä usko että muutkaan hallituksen jäsenet sahaisivat oksaa poikki jonka päällä he istuvat.Liian moni joka pystyisi todistamaan istuu nykyään tukevasti Halosen rakentamalla "oskalla".
Halonen on nimittänyt ainakin kaksi stasilistassa olevaa korkeisiin virkoihin.Antti Satulin kuollessa äkillisesti 2003 kun hänelle etsittiin seuraajaa niin esille nostettiin vasemmistodemareiden piiristä nimiä joiden tiedetään olevan stasilistassa. Sen johdosta stasi-listassa olevia
nimiä alkoi tihkumaan julkisuuteen. Sillä pelkona oli että Halosen oma ehdokas nimitettäisiin Satulin seuraajaksi.

KGB ja Stasi vaikuttivat erittäin voimakkaasti Sosialistisen internationaalin ja DDR:n tunnustamiskomitean
kautta, kumpikin näistä poliittisista elimistä oli nimenomaan KGB ja Stasin "rakentamia". Monet varmasti sortuivat kommunismin ihailussaan ja omanedun tavoittelussaan "auttamaan" kommunisti veljiään.

Kun saksalainen lehti Die Zeit kirjoitti suomettumisesta ja yhteistyöstä stasin kanssa niin Helsingin sanomien toimittaja Heikki Aittokoski kirjoitti(HS 11.10.2002):
"Suomettuneessa Suomessa oli paljon mätää ja epätervettä. Ajan henki
haisee tänne asti niin, että toisinaan täytyy pidellä nenästään kiinni
tukevalla peukalo-etusormi-otteella. Nämä sosialismin ajajat, hyi
hitto, maansa myyjät ja hotsiminhin hoilottajat. Mutta eivät
pelkästään he. Ikävästi tuoksahtavat myös ne maton alle lakaisijat,
kassakaappeihin kätkijät, historian roskakorin himokäyttäjät, jotka
ovat sitä mieltä, ettei tunkio pöyhien parane."

Yle kertoi uutisissa(10.9.2002) siitä että on olemassa lista vakoiluista epäillyista niin Helsingin Sanomat vaati nimien julkaisemista. Kun sitten alkoi tihkua tietoja Stasi-listalla olevista politiikoista (2003)
niin Helsingin Sanomat käänsi välittömästi kelkkansa. Helsingin Sanomat kirjoitti pääkirjoituksessa
(Pentti Sadeniemi joulukuussa 2002?) että juttu on suomelle vahingollinen ja mollasi Die Zeitin
jutun maanrakoon. Sen jälkeen HS ei kirjoittanut stasi-listasta juuri mitään.Eikä Hs vaatinut enää nimien julkaistamista.
Ainoa poikkeus oli Alpo Rusi jonka nimi ei edes ole Stasi epäilyjen listalla.Hänen nimi paljastettiin kyllä jo kuulustelu vaiheessa!! Muiden vakoilusta epäiltyjen nimiä ei saa kuulemma paljastaa.
Sopii kysyä että miksi?? Kysynkin: MIKSI?
Miksiköhän? Ehkä siksi että hän oli "väärän puolueen" ehdokkaana, vaikkakin hän oli ollut vakoiluepäilyksen tapahtuessa Demari.

Stasi käytti koodinimiä vakoilijoista,tässä muutama koodinimi Steffen,
Franke, Mantel, Pohlmann(mongertelija), Horn ja Dietrich.
(lista koodinimistä on toimitettu Supolle vuonna 1999.)
Koodinimien takana epäillään olevan Ulf Sundqvist,(SDP) Erkki Liikanen (SDP) ja Ilkka-Cristian Björklund(SDP).

Ulf Sundqvist jäi joskus 70-luvulla tullissa kiinni kun hän yritti salakuljettaa lähes miljoona markkaa
SDP:eelle Rahat oli kuulemma saatu ruotsalaiselta aateveljiltä, mutta nyt kun tiedetään demareiden yhteistyö
itä-saksan kanssa niin voidaan olettaa niiden tulleen nimenomaan stasilta.
Eräät lehdet jälkeenpäin väittivät että rahat olisi tullee CIA:aalta Kekkosen kaatamiseksi!!
Jos se on totta niin silloin demarit eivät muuta tehneet kun luovuttivat salaisia asiakirjoita milloin
Stasille milloin KGB:lle ja välillä vaihtelun virkistämiseksi CIA:lle.
Nyttemmin väitetään että rahat oli tarkoitettu kommunisteja vastaan metallityöväen liitossa.
Selitykset muuttuvat sitä mukaa kun maailma muuttuu, selitys koitetaan aina sovittaa sen ajan ajatteluun
Eiköhän olisi aika julkistaa Stasi-listassa olevin henkilöllisyys?

Kiitos vastauksesta. DDR oli valtio joka ammutti länteen pakenvia kansalaisia selkään. Kiinnostavaa olisi tietää minkäsuuruisia vinkkaus- ja verirahoja sosialistiveijarit kuittasivat (Uffen miljoona) vasikoidessaan länsitietoutta Neuvostoliittoon.

Todennäköisestihän heillä oli jo niin uudesta maailmasta kuin Suomestakin organisaatiokaaviot valmiina piirrettynä, mutta sitten maailma - ja kommunismi romahdutti taivaan niskaan Neuvostoliiton sorruttua.

Olen lisäksi täysin samaa mieltä siitä ( ja etenkin kun muistaa palstalla hiljattain julkasitun Halosen ex-miehen haastattelun, jossa hän läheltä nähneenä ja seuranneena kertoo, kuinka Suomessa sosialistien politiikka on pienten piirien, "korkeintaan parin kourallisen ihmisiä" puliveivausta ) asiat tulee puida halki läpinäkyvästi koko Suomen kansan tietoisuudessa jotta tulevaisuuden kehitys lapsillemme kestävää.

Yksi mainituista konnista, suurlähettiläs Jaakko Laajava johtaa suurlähetystön toimintaa ja on Suomen virallinen edustaja Britanniassa nykyisin. Kohtuulliset oltavat kuvien perusteella -

http://www.finemb.org.uk/doc/fi/lahetysto/

Uussuomettunut Suomen Kuivalehti on kirjoittanut suunnilleen samoista ilmiöistä, hyvin kohteliaasti ja yleisellä tasolla kuitenkin.

Toisaalta, sosialistien läpinäkymättömään puliveivaukseen yhä enevissä määrin on kiinnitetty kriittistä huomiota, mutta aiheesta on arvosteltu Halosen, Tuomiojan & Attac ym. kumpp. työtä sosialistisen maailmanhallituksen hyväksi.

Siihenhän he edellen tähtäävät ns. agressiivisella globalisaatiostrategiallaan:

"Maailman sosiaalifoorumi on avoin kohtaamispaikka uusliberalismia, pääomien maailmanvaltaa ja mitä tahansa imperialismin muotoa VASTUSTAVIEN järjestöjen ja ihmisten kesken. Se kokoaa yhteen maailmanlaajuisen yhteiskunnan rakentamiseen tähtääviä sosiaalisia liikkeitä, ja perustuu tiiviiseen, hedelmälliseen vuorovaikutukseen ympäröivän maailman kanssa."

http://www.nigd.org/docs/Maailman%20sos ... orumi.html

Sinsemilla
Miksi sitten moisia huhuja liikkuu?

Sensaatiomaisia huhuja liikkuu siksi että JUORUILIJAT juoruaa ja hieman isontelee juorujaan matkan varrella. Ja sitten nämä/te/he pienemmät juoruaa heidän juoruistaan innoissaan.

Todellisuudentajussa toivomisen varaa?

Maailman sosiaalifoorumi on avoin kohtaamispaikka uusliberalismia, pääomien maailmanvaltaa ja mitä tahansa imperialismin muotoa VASTUSTAVIEN järjestöjen ja ihmisten kesken. Se kokoaa yhteen maailmanlaajuisen yhteiskunnan rakentamiseen tähtääviä sosiaalisia liikkeitä, ja perustuu tiiviiseen, hedelmälliseen vuorovaikutukseen ympäröivän maailman kanssa."

http://www.nigd.org/docs/Maailman%20sos ... orumi.html

Ulkoministeriön ja Tuomiojan avokätisesti verorahoillamme tukema lempilapsi, Maailman sosiaalifoorumi teemoiltaan EI jätä arvailujen varaa, mistä on kysymys: "Maailmanlaajuisen yhteiskunnan rakentamiseen tähtääviä sosiaalisia liikkeitä"

Kun Neittaanmäki ja Heidi Hautala tekivät eduskunnassa kyselyn Stasi-listoista,niin valtamedia ei reagoinut mitenkään.Ihmetellä pitää että miksi?
Olen varma siitä että jos kyseessä olisi joku muu maa niin media olisi nostanut melkoisen äläkän,mutta eihän sitä suomessa tietenkään.....

Kun suojelupoliisi sai listan niin Mauno Kóivisto(SDP) teki päätöksen että lista laitetaan Ö-mappiin.
Myös silloinen oikeusministeri Johannes Koskinen(SDP) otti kantaa listaan ja totesi että listaa ei saa missään nimiessä päästää julkisuuteen.
Sisäasiainministeri Kari Rajamäki (SDP) perusteli salassapitoa Heidi Hautalan (vihr) kirjalliseen kysymykseen KK 118/2003 antamassaan vastauksessa julkisuuslain 24 §:n 1 momentin 2 ja 9 kohdilla. Niissä edellytetään asiakirjan vaarantavan Suomen ulkosuhteita tai maanpuolustuksen etua.
Monet muutkin jotka ovat salaamisen kannalla ovat nimenomaan korostaneet Suomen ulkosuhteiden kärsivän jos lista julkaistaan.Herää kysymys että miten ne kärsivät? Ainoa vastaus on se että joku/jotkut stasi-listalla olijoista ovat niin korkeassa asemassa.
Myös Ville Itälä(KOK) korosti eduskunnassa ulkosuhteiden vaikeutumisesta jos lista julkaistaan.Uskoisin että Itälä sillä vihjaisi sen tosiasian että listalla olijoista jotkut ovat ulkopoliiitiikossa hyvin korkeassa asememassa.

Suomessa ei käydä enää stasi-keskusteluja julkisesti,sen ovat kieltäneet demariministerit ja demari virkamienet.Kaikenlisäksi suomen media on valtaosaltaan demareiden hallussa niin ei ole ihme että keskustelu stasi-listoista on vaiennut.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat