Seuraa 
Viestejä8877

Laiska kun olen, niin en jaksaisi tämän selvittämiseen kovin paljon aikaa käyttää.

Siis miten pivotointi tulee matriisille tehdä, jos rivinvaihdoilla ei saada aikaan ns. diagonaalille sarakekohtaisia max. arvoja, tuleeko rivien järjestys valita sitten jotenkin eniten merkitsevän järjestyksen (vai jollain muulla) perusteella?

Lisätään nyt sen verran, että asia liittyy Gauss-Seidel menetelmän käyttöön / LU-hajotelmaan, joka sitten lähtee lapasesta, jos kerroinmatriisi on rakenteellisesti epäkurantti.

Kommentit (1)

David
Seuraa 
Viestejä8877

Taisi jo selvitä, eli etsitään itseisarvoltaan suurin luku matriisista ja pyöritellään matriiseja / vektoreita siten että saadaan se suurin itseisarvo kohtaan 1,1 ja sen jälkeen siirrytään riville 2 ja pyöritellään taas niin että saadaan seuraavaksi suurin luku kohtaan 2,2 jne...

Tämä operaatio voi vaatia muutamaan kertaan rivinvaihtoja ja/tai muuttujien järjestysten vaihtoja yhtälössä [A][x] = . muuttamatta kuitenkaan jo aikaisemmin muutettuja rivejä / sarakkeita. Toiseen muuttujaan liittyvä yksittäinen kerroin voi tietysti olla suurempi kuin toisen muuttujaan liittyvä maksimikerroin, mutta sillä ei liene merkitystä.

Kuinkahan tuokin onnistutiin luennoilla käymään läpi niin sekavasti ja hätäisesti, että keinot ja merkitys jäivät epäselviksi näinkin yksinkertaisessa asiassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat