Seuraa 
Viestejä8643

Mitä mieltä raati on sähkön hinnan vaihtelemisesta tulevaisuudessa jopa 1,3 euroon/kWh? Siis kun nyt tulevat nämä etäluettavat tuntimittarit. L&T:n asiantuntija vakuutteli totisella naamalla, että tarkoitus on panna hinta vaihtelemaan tuollaisiin lukemiin.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sivut

Kommentit (94)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Paul M
Mitä mieltä raati on sähkön hinnan vaihtelemisesta tulevaisuudessa jopa 1,3 euroon/kWh? Siis kun nyt tulevat nämä etäluettavat tuntimittarit. L&T:n asiantuntija vakuutteli totisella naamalla, että tarkoitus on panna hinta vaihtelemaan tuollaisiin lukemiin.Kuulostaa todennäköiseltä skenaariolta. Vai luuletko, että kallis mittarinvaihto olisi tehty siksi, että "kuluttaja voi tarkkailla paremmin omaa sähkönkulutustaan"?

Asia ei aiheuta suuria ongelmia, koska oman energian tuottaminen tulee hyvin nopeasti kannattavaksi kun hinta nousee jonnekin 15 c/kWh tienoille. Kerrostaloasujilta vaaditaan tietysti hiukan mielikuvitusta oman voimalan rakentamisessa.

"kuulostaa hyvältä"(se mummo näkkärimainoksessa)....
Enempi mietyttää kaikki ne kerrannais vaikutukset,mitä tollasesta hinnan korotuksesta kaikkien tuotteitten hintaa olis.....

Nupo
Seuraa 
Viestejä208

(Suora)sähkölämmittäjiä kohtaan toki julmaa, mutta muuten ok. Ihan hyvä miettiä, milloin sitä sähkösaunaa lämmittää ja onko pahimmilla pakkasilla järkevää vaikkapa pitää autoa monta tuntia piuhan päässä. Muutenkin kannustaa esimerkiksi varaavien lämmitystapojen tai vaikka takan käyttöön paukkupakkasilla.

Suurten sähkönkäyttäjien (metalli /puuteollisuus) tuotteiden hintaan tällä tuskin on vaikutusta, koska ne ostavat kai sähkönsä sovittuun hintaan. Käsittääkseni jotkut tehtaat ovat harkinneet sähkön myymistä ulos pärssihintaan, koska se voi olla kannattavampaa kuin käyttää sähköä tuotteiden valmistukseen. Teoriassa tuo voisi jopa laskea tuotteiden hintaa (mutta todellisuudessahan voitot toki menevät sijoittajille/optioihin tms.).

Tällä hetkelläkin muuten näyttäisi sähkön pörssihinta (http://www.nordpoolspot.com) olevan vähän reilut 80 E/MWh eli yli tämän hetken kotitaloussähkötarjousten. Tiistaina näyttää käyneen jopa yli 200 Euron. Ja kohta taas pakastaa...

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Kyllä mun mielestä kulutushuippuina tulee ALL-ON -väen olla maksun puolella ja vahvasti. Kulutushuippu on arkisin 7-10, jotenka aamusaunojat ja kämppänsä kaikki sähkövermeet päälle jättävät saavat sen mitä heille kuuluukin.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Paul M
Mitä mieltä raati on sähkön hinnan vaihtelemisesta tulevaisuudessa jopa 1,3 euroon/kWh? Siis kun nyt tulevat nämä etäluettavat tuntimittarit. L&T:n asiantuntija vakuutteli totisella naamalla, että tarkoitus on panna hinta vaihtelemaan tuollaisiin lukemiin.Oma kokemukseni on että jos MoT sanoo jotain, asia on lähes poikeuksetta toisin, etenkin jos toimittajana on Backman...

Hyvä toki, jos sähköstä maksetaan sen oikeaa hintaa, mutta kovasti heiluva pörssihinta ei sitä välttämättä ole. Pörssisähkön osalta suurille tuottajille jää liikaa pelivaraa: voidaan ohijuoksuttaa vesivoimaloissa, perusteena varavoiman ylläpitäminen ja saadaan sähkön hinta nousemaan. Tai ydinvoimaloiden sähkö myydään kiinteään hintaan suurkuluttajille ja pienkuluttajat maksavat huikeita hintoja, joilla ydinvoimala saadaan takaisinmaksettua pikavauhtia.

Veikkaan, että jatkossakin saadaan ostettua sähköä kiinteään sopimushintaan, joka tietenkin on nykyistä korkeampi. Toisaalta sähköntuottajan painajainen on, että tavalliset kuluttajat tuottavat itse sähkönsä tai liittyvät pienvoimaloiden osuuskuntiin. Siksikään ei sähkön hinta voi nousta rajattomasti, koska vaihtoehtoja on, tai jos ei vielä ole, niin on ainakin tulossa. Ja jonkun täytyy maksaa takaisin huippukalliit ydinvoimalat.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat