Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

http://www.kaleva.fi/uutiset/sovinistie ... taa/881897

Naisiin tai miehiin vähättelevästi suhtautuvien on tulevaisuudessa turha pyrkiä opiskelemaan opettajaksi, jos sukupuolierojen lievittämiskeinoja pohtinut työryhmä saa tahtonsa läpi. Työryhmä ehdottaa opettajankoulutuksen opiskelijavalintoihin asenteita mittaavaa osiota, jonka avulla pidettäisiin epätasa-arvoisesti ajattelevat poissa opettajanpöydän takaa.Ymmärrän tarkoituksen, mutta toivottavasti se asenteita mittaava osio ei ole mikään kompakysymysten sarja, johon joku onneton vahingossa vastaa "väärin", ja sitten hänet leimataan sovinistiksi. Sitäpaitsi, jos henkilö oikeasti olisi sovinisti, eihän hän silloin tietenkään kertoisi rehellisesti ajatuksistaan, jos ne estävät koulutukseen pääsyn.

Sivut

Kommentit (39)

Oikeastaan, ketään ei pitäisi nimitellä sovinistiksi, feministiksi tai minkään vakaumuksen kannattajaksi, ellei hän itse ole aloitteellisesti ilmaissut sitä olevansa. Inhoan tuollaista ajatusten toisen päähän laittamista.

Väläys kirjoitti:

Ymmärrän tarkoituksen, mutta toivottavasti se asenteita mittaava osio ei ole mikään kompakysymysten sarja, johon joku onneton vahingossa vastaa "väärin", ja sitten hänet leimataan sovinistiksi.
Oletettavasti tähän on olemassa tai tekeillä jonkinasteinen standardoitu ja asenteita mittaava monivalintatesti - esitetään väittämiä, johon vastataan välillä 1-5 eli täysin eri mieltä - täysin samaa mieltä. Tämän testin valideetista, reliabiliteetista ja soveltuvuudestahan se lähinnä on kyse. Haastattelu voi myös olla täydentävä osuus.

Väläys kirjoitti:

Testin laatijat saavat siis yksioikeuden päättää, mikä on oikeaa ja mikä väärää ajattelua.
Testin toimivuushan riippuu noista kolmesta seikasta, mitkä mainitsin. Kyllähän testin laatija aina määrittelee, mitä testi mittaa. Tietystikin tulokset on suhteutettava kokonaisuuteen - haastatteluihin ja muihin näyttöihin.

Jos kouluissa esiintyy yhä paljon sovinismia, tarkoittaako se sitä, että korkeakoulutetut naiset erityisesti ovat sovinisteja? Valtaosa koulujen opettajista kun on naisia, melkein 70 prosenttia.

http://www.oph.fi/ajankohtaista/spektri ... euroopassa

Enemmistö opettajista peruskoulussa ja toisella asteella on korkeakoulututkinnon suorittaneita naisia. Latviassa ja Liettuassa naisenemmistö on suurin, noin 85 prosenttia. Suomessa naisten osuus on melkein 70 prosenttia.

Väläys kirjoitti:

Jos kouluissa esiintyy yhä paljon sovinismia, tarkoittaako se sitä, että korkeakoulutetut naiset erityisesti ovat sovinisteja? Valtaosa koulujen opettajista kun on naisia, melkein 70 prosenttia.
Sehän riippuu tietystikin siitä, kutenka ko. käsite määritellään. Ennen tätä on kyllä erityisen vaikea muodostaa minkäänasteisia hypoteeseja.

Aika suuri osa ihmisistä on jonkin "ismin" kannattaja.
Ei silti niin, etteivätkö tällaiset ihmiset olisi kyvykkäitä olemaan yhteiskunnan jäseninä, mm. pedagoogisissa tehtävissä.
Jokaisella "ismilla" on "vasta isminsä".
Kumpi sitten on huonompi?
Maailma on täynnä erilaisia ihmisiä, onneksi.
Kyse on pitkälti siitä, ettei mennä äärimmäisyyksiin.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
Liittynyt20.6.2009

Tasapuolisuuden nimessä liikuntatunnit on pidettävä sekaryhmin. Jätkät vaan aerobicciin siinä missä likat. Terveysvalistus myös yhtenäiseksi. Terveysrättitunnit myös pojille. Oppivatpahan ymmärtämään naisia.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Saw
Tasapuolisuuden nimessä liikuntatunnit on pidettävä sekaryhmin. Jätkät vaan aerobicciin siinä missä likat. Terveysvalistus myös yhtenäiseksi. Terveysrättitunnit myös pojille. Oppivatpahan ymmärtämään naisia.Höpö höpö.

väläys
http://www.kaleva.fi/uutiset/sovinistien-paasy-opettajankoulutukseen-hal...

Naisiin tai miehiin vähättelevästi suhtautuvien on tulevaisuudessa turha pyrkiä opiskelemaan opettajaksi, jos sukupuolierojen lievittämiskeinoja pohtinut työryhmä saa tahtonsa läpi. Työryhmä ehdottaa opettajankoulutuksen opiskelijavalintoihin asenteita mittaavaa osiota, jonka avulla pidettäisiin epätasa-arvoisesti ajattelevat poissa opettajanpöydän takaa.

Uskottavuus huipussaan. Melkein voisi kuvata huonoksi vitsiksi tuota väitettä. Miehiä vastaan tuokin idea on suunnattu. Tulevaisuuden opettajat ovat sitten naisia, miesvihamielisiä ja muita, sekä omaan sukupuoleensa negatiivisesti suhtautuvia feministimiehiä. Ei hyvin mene, jotain mätää Suomenmaalla.

Hamppu
Seuraa 
Viestejä1146
Liittynyt16.3.2005

Aika sairaalta tuntuu mennä ihmisiltä ajatusten tai mielipiteiden takia estämään työhön pääsy, niiden ei ole kuitenkaan pakko millään tavalla heijastua opetustyöhön. Riittää että opettajia valistetaan asian suhteen.

Tulee mieleeni eräs aggressiivisen uskovainen naisopettaja omalta kouluajaltani. Tuntuisi todella väärältä potkia häntäkään työstään vain mielipiteidensä ja uskonsa takia, vaikka se tähän esitykseen rinnastettuna kyllä olisi hyvin perusteltua.

Naksuttaja
Seuraa 
Viestejä1324
Liittynyt1.11.2008

En olis huolissani. Aika ympäripyöreää tekstiä koko raportti vaikkei sen ideologiset vaikuttimet piiloon jääneetkään. Peruskouluinstituutiossa on niin monta liikkuvaa osaa, että vaikka kuka haluaisi, eivät tuollaiset Kalevassa esitetyt uudistukset voi mennä läpi siten, että niillä olisi huima käytännön merkitys. Toki on ihan kiva seurata tulevaisuudessa, missä määrin esim. lainausta

Opetuksessa, kasvatuksessa, ohjauksessa ja koulun toimintakulttuurissa tulee aktiivisesti edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta sekä purkaa tasa-arvoa ehkäiseviä käytäntöjä. Koulujen opetuskäytäntöjä tulee kehittää niin, että ne tukevat oppilaiden tasavertaista
ja yksilöllistä oppimista sekä kasvamista, ottaen huomioon sukupuolen sosiaalisen sekä
kulttuurisen rakentumisen.tullaan näkemään tulevaisuuden juhlapuheissa ja poliittisessa retoriikassa. Erityisesti toi "tasavertainen ja yksilöllinen oppiminen" kutitteli naurunystyröitäni.

Raportti on muuten luettavissa täältä:
Segregaation_lieventamistyoryhman_loppuraportti.html?

"Hetkinen, voinko kirjoittaa tuon muistiin?" Arthur kysyi innoissaan ja etsi kynää taskustaan.
"Se on saatavilla lentoasemalla", vanhus sanoi. "Tätä on siellä telinekaupalla."
(Adams: Enimmäkseen harmiton)

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat