Seuraa 
Viestejä45973

Löytyi tällainen uutinen:

http://www.cbsnews.com/stories/2006/01/ ... 6937.shtml

Eli voiko tästä laskea sen päätelmän, että jotkut parantavat masennustaan syömällä itsensä lihaviksi? Siis jos leptiinin määrä lisääntyy läskin lisääntyessä? Ymmärsinkö ihan väärin?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

En usko, että leptiinin määrä suoraan lisääntyy (ainakaan samaa tahtia) lihotessa. Eihän suruun syöminen kaikilla auta. Tosin tuo kyllä selittäisi sitä, miksi monet syövät suruunsa.

Ennemminkin itse käsitin tuon niin, että ne ihmiset (tai uutisen tapauksessa rotat), joilla leptiinin tuotanto oli luonnostaan korkeampi, masentuivat harvemmin tai vähemmän kuin ne joilla leptiini-taso oli matala.

Tämä uutinen saattaisi tosin tukea väitettä hilpeistä pullukoista, mutta liikalihavuus ei varmasti auta. Ja masentuvathan monet senkin takia, että ovat vakavasti ylipainoisia.

Mitenkähän (lähes) olematon rasvakudos tähän vaikuttaa? Tarkoitan lähinnä hyvin laihoja, alipainoisia ja anorektisia ihmisiä. Aiheutuukohan heille leptiini-vajetta?

Tuo selittäisi paljon, sillä mielestäni alipainoiset stressaantuvat helpommin, kuin "normaalipainoiset". Ainakin kun töissä olen seurannut (ilmeisesti) stressin takia sairaana olevia. Poissaolojen syitähän ei aina tiedä.
Arvailun puolellehan tämä menee.
Silti mielenkiintoista...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
o
Seuraa 
Viestejä1701

En tiedä leptiineistä ,mutta luin joskus kiinalaisen lääketieteen näkemyksen joka tukee laihuus/pulleus väittämää. Ihan yksinkertaisesti laihoilla tulee helpommin stressin aikana energia vajausta aivoihin ja tällöin asiat tuntuvat ylitse pääsemättömiltä, kun niiden ratkaisemiseen ei riitä energiaa. Pahimmassa tapauksessa päätöksen tekeminen siitä juoko maitoa vai vettä voi tuntua ylitse pääsemättömättömän stressaavalta. Samaisessa artikkelissa tämän tyylisiin oireisiin suositeltiin ruokavalion puolesta paljon pähkinöitä ja rasvaa.

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat