Seuraa 
Viestejä45973

Mihin aika menee? Missä menneisyys on?

Sivut

Kommentit (111)

Ajalla ilmaistaan liikettä, vuosi sitten = kun Maapallo pyörähti kerran Auringon ympäri, nähdään vuoden päästä, eli kun Maapallo pyörähtää seuraavan kerran Auringon ympäri.

Ei aika mene mihinkään. Se, että ihmiset muistavat menneisyyden, kertoo ainoastaan sen, että aivoihin on tarttunut jälkiä nykyhetkestä, joka on siis jatkuva muutostila.

Menneisyys, kuten muistotkin, ovat siis eräänlaisia kaikuja siitä mitä joskus on ollut. Sitä että ihmiset eivät muista kovin hyvin asioita käytetään sumeilematta hyväksi niiden toimesta jotka haluavat heikentää kansalaisten asemaa saadessaan siitä sitten itse jotakin etua. Ihmiset eivät muista kunnolla miten asiat aiemmin olivat, ja ovat siksi alttiita tyytymään jatkuvasti heikkeneviin olosuhteisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Dredex
korant
Ei se mene minnekkään mutta kuluu. Senhän näkee kellosta.Aika ei myöskään kulu, koska sitä ei ole olemassa.
Ajan näet kellostasi tai jostain muusta. vai etkö omista. Kyllä aika on olemassa. Miksi sitten olisi sitä kuvaava sana olemassa.

korant
Ajan näet kellostasi tai jostain muusta. vai etkö omista. Kyllä aika on olemassa. Miksi sitten olisi sitä kuvaava sana olemassa.Entäs joulupukki? Sama tapaus.

Itse asiassa tämä ihmisen luoma syklisyys maapallon vuoden ympärille ja kalenteriaika on itse asiassa hivenen ahdistava lukko jokaiseen päähän, halusit tai et.

Joka vuosi samat juhlapyhät mitä valtio sinulle määrää juhlittavaksi. Silloin muistellaan kuolleita ja silloin dokataan työn kunniaksi ja mitä muuta, Jeesusta ristillä ja seimessä, vuodesta toiseen.

Hohhoijaa. Synttäriä ja Juhannuskokkoa ja loopataan ja loopataan. Vuodesta toiseen.

Lahjoja ostetaan ja kortteja kirjoitellaan ja kuusikin pitäisi hakea. Voi elämän kevät.

Jokainen hetki ON ainutlaatuinen tilaisuus kokea tätä todellisuutta, mutta ihmiskunta kiertää maapallon mukana jotain illusorista kalenterikehää ja määrittelee todellisuuden sen ympärille.

Ymmärrän joo että ennen tarvittiin kalenteria kertomaan milloin pitää laitta vilja maahan ja se sieltä kerätä. Ja moneen muuhun pieneen juttuun. Mutta että ammutaan niitä raketteja Uutena Vuotena, siis mikä helvetin uusi vuosi se sellainen vuosi on joka on jo eletty tuhansia kertoja.

Se on paluu vanhaan kun rutiinia toistetaan. Paljon inspiroivampaa olisi jos kansalaiset saisi päättää vaikka kuukauden pari ennakkoon mitä olisi syytä juhlia, ja yhdessä juhlittaisiin sitten.

Mutta loopataan nyt sitten kuin jumittuntu vinyyli. Samaa raitaa kunnes levy kuluu puhki.

Ai niin, pitäähän sitä olla perinteitä ja muuta paskaa, ihmiset tuntevat olonsa turvallisiksi kun tietävät tulevan. Mink ähelvetin tulevan? Nyt on nyt ja silloin oli nyt silloin. Jos ennalta päätetään että tasan yhden kierroksen päästä joku saa alkaa autolla ja joku voi alkaa olemaan sängyssä ja joku valmistuu koulusta ja muuta, niin saadaan joo joku tolkku mutta sitten kun jäädään sen vangeiksi niin kyllähän se on hemmetin tylsää ja omituista, ja ihan yhtä tolkutonta. Jonkun ei kuuluisi saada ajokorttia edes 40-vuotiaana (vrt. Tanskanen), ja joku osaa ajaa jo 12-vuotiaana paremmin kuin 75-vuotias tietämättään dementoitunut jolppi.

Säännöt mustavalkoistavat, ja kalenterirutiini sáa ihmiset kiertämään henkistä kehää.

Ihminen, siis se luonnon ihminen sisällämme, ei ole kasvanut nykymenoa varten, vaan ajatonta nykyhetkeä kokemaan ja siinä omin neuvoin selviytymään. Ne ovat ne meidän geenimme jota kanname, selviytyjien geenit.

Tai noh, on ihminen onnistuttu jalostamaan jo lampaaksi, mutta kyllä jokaisen lampaan sisällä kaikuu hiljaa tuo perintö esi-isiltä, jotka olivat oikeasti kovia tyyppejä, elämänsä sankareita ja uuvuttamattomia taistelijoita, jotka omin käsin ja jaloin selvisivät elämästään.

He olivat nykyihmiseen verrattuna jättiläisiä. Ehkeivät osanneet useita kieliä tai pitää haarukkaa oikeassa kädessä, tai tienneet miten käyttää kännykkää. Ei. Miksipä olisivat?

He olivat nykyhetken kokijoita ja siinä selviäviä ihmissankareita.

Eivät mitään dogmaattisia looppaajia.

Vierailija

Jaa'a. Tiedän vain mihin Risikon aika menee:

"- Kuluttajien on vaikea arvioida hanapakkauksista nautitun juoman määrää. Tekninen ratkaisu, joka ilmaisisi nautitun juoman määrän, voisi hillitä alkoholin tahatonta liikakäyttöä, Risikko toteaa.

- Suomen on vaikutettava EU:n alkoholipolitiikkaan asian ajamiseksi, Risikko painottaa."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010121 ... 0_uu.shtml

Mites se menikään.. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Ei tosin ehkä enää kymmenen vuoden päästä.

visti
Seuraa 
Viestejä6331
Dredex
Aika ei mene mihinkään, koska sitä ei ole olemassakaan.Mitä on olemassa? Kun sanot, ettei aikaa ole olemassa, toistelet sitä muutaman kerran ja sitten armeliaasti paljastat wikisivun, jossa isot pojat väittävät, ettei aikaa kenties ole olemassakaan. Oletko sinä olemassa? Ja koska ajan olemattomuus on sinulle arvatenkin helppo nakki, voinet todistaa oman olemassaolosi myös.

Voit mitata montako hiekanjyvää putoaa tiimalasin läpi sinä aikana kun maapallo tekee kierroksen, mutta ei se kerro mitään muuta kuin sen. Aika on yhtä oivallinen työkalu kuin muistikin, mutta objektiivisessa todellisuudessa ei ole mitään sellaista konkreettista kiinnitartuttavaa, jotain vaikkapa aikahiukkasta, joka sen toisi esille. Se on keino havainnoida todellisuutta, mutta sinänsä subjektiivinen ja suhteellinen, aivan kuten väritkin.

Vakuuta sinä visti puolestasi värisokealle että värit ovat olemassa. Voit kertoa valon aallonpituuksista ja niiden heijastumisista, mutta ilman tappisoluja silmissäsi et näe värejä.

Värit ovat tappisolujen nytkimistä ja aivojen tulkinta siitä nytkimisestä. Aika on hivenen samanlainen juttu. On olemassa liikettä, ja liikkeen voi tulkita ajan kulumiseksi jos haluaa.

Uskoisin että ihmiskunnan aikakäsitys olisi huomattavan paljon erilaisempi jos maapallo kiitäisi esim. avaruudessa suuntaan x, eikä siis kiertäisi aurinkoa, eikä myöskään itsensä ympäri (hassu ilmaisu itse asiassa, sillä ei kait mikään voi kiertää itsensä ympäri...). Eli ei pyörisi, eikä kiertäisi aurinkoa. Miten mittaisit ajan kulua silloin? Minkä suhteen jaksottaisit ajan. Jonkun valitsemasi kokoisen tiimalasin tyhjenemisen suhteen?

En usko että ihmisillä olisi käyttöä kalenteriajalle sellaisella pallolla. Olosuhteet olisivat syklisyyden sijaan vakiot. Ihmisiä syntyisi ja kuolisi. Minkä ikäisinä? Suhteessa mihin?

Joku ehkä jossain vaiheessa voisi keksiä tiimalasin ja alkaa mitata aikaa, ja myöhemmin kellon, mutta motiivi sellaiselle puuttuisi koska olosuhteet eivät vaihtelisi kierron mukana.

Aikakäsitys olisi kuitenkin huomattavasti erilainen, se on varmaa. Ajan käsittäminen mitattavana ja "kuluvana" suureena onkin melko opittu tapa. Muistihäiriöisillä on varmaan erilainen tapa nähdä se.

Mutta juu, jokin mahdollistaa liikkeen. Sitä voi kutsua ajaksi. Liikkeen mahdollistaja on olemassa. Oppimamme aikakulttuuri on subjektiivista eikä sinänsä ole olemassa objektiivisessa todellisuudessa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat