Seuraa 
Viestejä16844

http://www.av1611.org/othpubls/santa.html

Siinäpä joulun pyhiksi luettavaa jos tuota jaksaa joku läpi kahlata. Pointti kumminkin taisi olla se että koska Joulupukki selvästi matkii Herraa Jeesusta, niin tämän johdosta Joulupukki on Antikristus.

Itselleni ei varsinkaan äkkiseltään avautunut minkä ihmeen takia Jeesuksen residenssi sijaitsisi Pohjoisnavalla, mutta toisaalta kun en ole uskossa niin ei ihme että vaellan pimeydessä.

Lieköhän Pukki myös pedofiilikin?

Kommentit (9)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Rousseau

Lieköhän Pukki myös pedofiilikin?


Pukki tyhjentää kassinsa vain kerran vuodessa ja sekin menee lapsille. Vieläpä vieraille lapsille, mutta ymmärtäähän tuon, pukki kun itse ei voi saada omia lapsia, hänellä kun on vain leikkikalut.

Khihi. Nyt nukkumaan.

Minun tietääkseni joulupukki, San Nicola makailee Barin kaupungissa Italisssa hänelle pyhitetyssä kirkossa, Basilica San Nicola.

http://it.wikipedia.org/wiki/File:Cript ... i_Bari.jpg

Tässä hänen todellinen hauta-arkkunsa:

http://it.wikipedia.org/wiki/File:Grab_Nikolaus.jpg

Tässä ortodoksinen Pyhän Nikoalauksen ikooni:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... cholas.jpg

Pyhälle Nikolaukselle pyhitettyjä kirkkoja löytyy maapallolta useita satoja.

http://it.wikipedia.org/wiki/Chiese_ded ... la_di_Bari

googeli
Armitage
Joulupukki on turkkilainen, jos ette tienneet:

http://www.turkeycentral.com/articles/f ... icle_id=30
Mitenkäs kun ne turkkilaiset kansat eivät vielä olleet lähelläkään Vähää-Aasiaa 200-300-luvuilla?Lyykian Myrnan piispa. Tuo Lyykia on ymmärtääkseni nykyistä Turkkia. Italialaiset kauppiaat ryöstivät hänen sarkofaginsa Italiaan parantaakseen kaupankäyntiään.

Mimei

Lyykian Myrnan piispa. Tuo Lyykia on ymmärtääkseni nykyistä Turkkia. Italialaiset kauppiaat ryöstivät hänen sarkofaginsa Italiaan parantaakseen kaupankäyntiään.Mutta edelleenkään turkkilaisia ei vielä tuohon aikaan ollut mailla eikä halmeilla.

Ollaan yhtä kaukana historiallisesta totuudesta, kun väitetään Immanuel Kanttia venäläiseksi. Köningsberghän on osa Venäjää nykyään.

Aloitus on tuttu muutaman vuoden takaa minulle paikallisesta sanomalehdestä. Joku uskossaan vahva avautui ja syytti kanssaihmisiään paholaisen palvonnasta, sillä onhan (tottakai) uskottavasti kyse yhdestä ja samasta asiasta kun kirjaimia sopivasti pyöritellään > Santa Claus = Satan Lucas. Samaan sarjaan tämän ihmisen mielestä kuului myös Santa Lucia.

Santa Claus lienee kuitenkin lähtenyt jo tuossa aiemminkin esitellystä Pyhästä Nikolauksesta > http://fi.wikipedia.org/wiki/Nikolaos_Ihmeidentekijä

Suomalainen joulupukki on sitten sekoitus pakanallisuuteen liittyvää nuuttipukkia ja kristillistä Nikolausta. Mutta niinhän on koko joulukin - sopivasti sekoitettuna pakanallisuutta ja kristillistä sanomaa. Talvipäivänseisauksenjuhla Yule näkyy pohjoismaissa hyvin vielä juhlan nimessäkin. Vanhaa pakanallista eläinuhriakin nautitaan suuressa osassa talouksia ihan sikana.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat