Seuraa 
Viestejä2072
Liittynyt3.10.2007

Kyseisen nimistä softaa tarjotaan ainakin iPhonelle (muille alustoille tulossa myöhemmin). Idea siinä on yksinkertaisuudessaan kännykän kameran avulla tapahtuva simultaanitulkkaus, joka muuttaa ruudulla näkyvän tekstin toivotulle kielelle (katso video täältä: http://www.youtube.com/watch?v=h2OfQdYrHRs).

Onko kukaan testannut tätä? Miten ihmeessä tämä on muka mahdollista? Puhelimen prosessorin pitäisi kyetä samanaikaisesti sekä tulkkaamaan "näkemäänsä" tekstiä että muokkaamaan kuvaa reaaliaikaisesti. Varsinainen tulkkausvaihe siis käsittää hahmontunnistuksen (pitää erottaa mikä osa kuvasta on tekstiä ja mikä ei) ja sanakirjahaun. Sen jälkeen käännetty teksti pitää vielä asemoida kuvaan alkuperäisen mallin mukaisesti (oikea fontti, taustan väritys, tekstin kallistus). En kyllä ihan heti ole valmis tähän uskomaan...

Kommentit (4)

Vierailija

Nopeus tuossa hämmästyttää, ottaen huomioon että se on kapulassa. Muuten tekstin tunnistus on vanha juttu.

ID10T
Seuraa 
Viestejä2072
Liittynyt3.10.2007
tietää
Nopeus tuossa hämmästyttää, ottaen huomioon että se on kapulassa. Muuten tekstin tunnistus on vanha juttu.Tekstintunnistus on vanha juttu, koneellinen kielenkääntäminen on vanha juttu, videoditointi on vanha juttu... Mutta se, että näitä kaikkia tehdään samanaikaisesti ja reaaliajassa, on mielestäni jopa mahdotonta.

Vierailija

Meneppä tuohon sotkemaan väreillä ja heijastusilla tekstipohjaa niin olettanuksesi toteutuu. Kameroissa on jo hahmontunnistus ja kuvan vakavointi, joten heikkous on itse teekstin hahmotus.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat