Seuraa 
Viestejä45973

Nuo listat on syytä nostaa esille ja julkisuuteen, ennenkuin kansa käy uurnilla.

Saattaapi nimittäin vaikuttaa varsin monen äänestyskäyttäytymiseen

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Syy, miksi asia ylitti henkilökohtaisen "uutiskynnykseni" ja sai sylkäisemään heinänkorren suustani ja nousemaan makuulta, löytyy ehdokas Heidi Hautalan nettisivuilta:

”Tiitisen lista on mielestäni annettava asiantuntijoiden tutkittavaksi ja sitten päivänvaloon. Samalla olisi selvitettävissä, missä määrin Supo on asiantuntemattomuuttaan erehtynyt Stasin rekisterimerkintöjen suhteen, kuten kävi Alpo Rusin kohdalla, jonka Supo syyllisti tämän kuolleen veljen Jukan teoista. Samaan tapaan Venäjä rankaisee kokonaisia perheitä Tshetsheniassa! Ei oikeusvaltiossa saa tapahtua sellaista.”

Hautala esittää Tiitisen listaa arvioivan riippumattoman työryhmän johtoon professori Seppo Hentilää.

Monien suomalaisten mielestä menneiden kaivelu on kuitenkin turhaa ja harmillista puuhaa. Olisiko sittenkin katsottava vain eteenpäin?

”Niinhän listasta kieltäytynyt perustuslakivaliokunnan kokoomuslainen puheenjohtaja Paula Kokkonenkin sanoi. Että menneen penkominen on jälkiviisastelua. Minun mielestäni tuollainen on totuuden väistelyä. Kansakunnan itseymmärryksen nimissä on syytä läpivalaista raportoijat taistolaiskommunisteista kokoomuslaisiin vuorineuvoksiin niin DDR:n kuin Neuvostoliitonkin osalta.”

”Emme voi loputtomasti elää sen vääristyneen omakuvan vallassa, että olisimme sataprosenttisesti jotain parempaa kuin esimerkiksi Neuvostoliiton miehittämät Baltian maat. Myös Suomi kuului Neuvostoliiton vaikutuspiiriin, me emme olleet oikeasti länttä.”

Menneisyyden puhdistautumisriittiä Hautala ei kannata samasta syystä kuin ne, jotka kokevat sen edellytykseksi Nato-jäsenyydelle.

”En sen enempää vastusta kuin kannatakaan Nato-jäsenyyttä. Nato alkaa olla menneisyyden asioita. Turvayhteistyössä luotan Euroopan unioniin ja YK:hon”

Poliitikoilla ei uskallusta kriittiseen Venäjä-keskusteluun

Presidentti Vladimir Putinin Venäjän tilannetta Hautala pitää hälyttävänä.

”Olen äärettömän huolissani. Oikeusvaltion edistäjiä joutuu Venäjällä syytteeseen valtiopetoksesta. Suomi ja Venäjä ovat naapurimaita, ja toivoisinkin, että Venäjällä syyttä ahdinkoon joutuvien ihmisten asema tulisi meillä tietoon paljon laajemmin. Aion yhteistyössä muiden kanssa järjestää eduskunnan tiloissa tilaisuuden, jossa Venäjän oikeusvaltion alennustilaa käsitellään nimeltä mainittujen tapausten pohjalta.”

”On surullisen vähän suomalaispoliitikkoja, jotka uskaltautuvat kriittiseen keskusteluun Venäjän tilasta. Presidentti Halonen sanoi Varsovassa olevansa vakuuttunut Putinin tahdosta toteuttaa demokratiaa Venäjällä. Itse en ole yhtä optimistinen.”

Hautala nostaa esiin uusia puheenaiheita.

”Presidentinvaaleissa pitäisi uskaltaa keskustella myös siitä, miten Putinin Venäjä leimaa terrorismin vastaisen sodan varjolla terroristeiksi myös vapaustaistelijoita. Tshetsheniassa tavallisia ihmisiä katoaa jatkuvasti, ja maan turvallisuuspalvelu FSB riisti hengen vapaissa vaaleissa valitulta presidentti Aslan Mashadovilta, joka Putinin silmissä oli alkanut näyttää vaarallisen rakentavalta neuvottelukumppanilta EU:n kanssa. Ennen kuolemaansa Mashadov pyysi EU:lta apua rauhanneuvottelujen käynnistämiseen ”

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat