Seuraa 
Viestejä45973

Ilmeisesti turkisiskuista ei enää uutisoida, sillä kävelin tuossa viikonloppuna manskua pitkin himaan ja huomasin että Valtosen jokainen ikkuna oli rikottu.

Googlasin huvikseni ja tuorein iskuilmoitus oli viime vuodelta Valtoselle. Eli siis keskustelufoorumeilta voi löytyä "tietoiskuja", eli jotkut tiedottavat niillä iskuistaan.

Mutta ei näköjään löydy näitä uusia tekoja, tai sitten ne rikottiin ihan hiljattain.

Aktivistithan rikkovat näitä ikkunoita aiheuttaakseen taloudellista vahinkoa turkisliikkeille, yrittäen sillä tavoin tehdä toiminnasta kannattamatonta. En puolustele että olisi oikein, mutta ei taida niillä oikein muut keinot auttaa millään tavoin, eli sitä kautta ymmärrän miksi toimivat valitsemallaan tavalla.

Toiset ihmiset kuvittelevat että eläimet eivät tunne kärsimystä, ja toiset taas kuvittelevat tuntevansa eläinten kärsimyksen, vaikka kukaan paitsi eläin itse ei tiedä tunteeko eläin kärsimystä vai ei. Arvatenkin tuntee jonkin verran.

Mutta ääriajattelua siis on olemassa melko lailla enemmän asian suhteen kuin sellaista maltillisempaa keskitien ajattelua. Turkistarhaajat eivät tykkää ehkä ajatuksesta että eläimet voivat tuntea jonkin verran kärsimystä, koska tämä tulkinta ajaa toiminnan etiikan aika kyseenalaiseksi. Sama pätee lihateollisuuteen. Ja koe-eläinteollisuuteen.

Toisaalta, ei tunnu paljoa vallanpitäjiäkään kiinnostavan tunteeko ihminen kärsimystä nykyjärjestelmässä.

Kommentit (2)

Kärsimys on niin suhteellista. Jos olet kovassa krapulassa ja jalka kipsattuna, mietitkö ongelle mennessäsi miten kovasti matoihin sattuu pujottaessasi niitä koukkuun?

No, karrikoituahan tuo oli, mutta osoittanee suhteellisuuden tässäkin asiassa. Itse en hyväksy missään olosuhteissa turkisiskuja, en liikkeisiin enkä tarhoihin. Ne ovat omaisuusrikoksia Suomen Lain määrittämässä tarkoituksessa ja sillä siisti. Eläinten kärsimyksien loppumiseen pitää vaikuttaa, mutta yhteiskunnan yleisesti hyväksymillä keinoilla.

Kahden koiran omistajana luen itseni keskimääräistä eläinrakkaamaksi ja eläinten kärsiminen on mielestäni todella väärin, kun se voidaan ilman intohimoja osoittaa tapahtuneeksi.

Ongella kyllä käyn kesäisin aika usein, mutta pilkkiminen on liian viluista hommaa.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Tuntuisi järkevältä. Kun ilkivallasta ei kerrota medialle, ilkivallantekijät eivät saa haluamaansa huomiota! Nyt sä sitten menit tämän kertomaan... No, ehkä joku muukin on huomannut teon.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat