Seuraa 
Viestejä45973

Kuinka paljon on unentarpeesi yössä? Olettaen, että et nuku päiväunia ja olet noin 20-60-vuotias (tätä nuoremmilla unentarve voi olla suurempi, vanhemmilla taas pienempi). Ihan vaan mielenkiinnosta kyselen, koska en ole mistään löytänyt tällaista tilastoa.

Edit: Oli tarkoitus laittaa vielä vaihtoehto "yli 11 tuntia", mutta jostain syystä se ei tullut mukaan. Jos joku kokee oman unentarpeensa olevan niin suuri, niin laitatko viestin!

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (36)

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Oletan, että "unentarve" tarkoittaa sitä tuntimäärää, minkä nukkuu kun menee nukkumaan kun väsyttää ja herää kun herätyttää, ei sitä että mikä on vähin millä tulee toimeen?

Onko jälkimmäisestä muuten tehty mitään tutkimusta?

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Pikku Gen
Oletan, että "unentarve" tarkoittaa sitä tuntimäärää, minkä nukkuu kun menee nukkumaan kun väsyttää ja herää kun herätyttää, ei sitä että mikä on vähin millä tulee toimeen?

Onko jälkimmäisestä muuten tehty mitään tutkimusta?

Tarkoitin ehkä enemmän tuota "nukkuu kun väsyttää ja herää kun herätyttää". Esim. omalta kohdaltani olen huomannut, että jos saisin joka yö nukkua 9 tuntia, niin pysyisin virkeänä koko päivän, nukahtaisin illalla hyvin ja heräisin taas aamulla nukuttuani sen n. 9 tuntia. Ongelma vaan on, että koska nukun arkiöisin 6-7 tuntia, niin nukun viikonloppuisin helposti 11 h/yö. Tuo 6-7 h riittää siihen, että päivän työt tulevat tehdyksi, mutta hiljaisina hetkinä ja iltapäivällä alkaa aina väsyttää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei siis pidäkään paikkaansa, että ihmiset olisivat siinä tasa-arvoisia, että kaikilla on käytettävissään 24 tuntia vuorokaudessa! Jos nukkumista ei lasketa "aktiiviseksi elämiseksi", niin joillakin tuota aikaa on rutkasti enemmän kuin toisilla.

Olisi mahtavaa, jos voisin ostaa itselleni pienen unentarpeen, vaikkapa 5 tuntia. Ehtisin tehdä todella paljon asioita enemmän.

Vastasin 8 tuntia, sillä suurinpiirtein pärjää, mukavaahan se olisi, jos 4 tunnin yöunilla pärjäisi, mutta vielä hienompaa olisi pystyä nukkumaan "varastoon". Kesäksi voisin säästellä riekkumisaikaa, tai lomamatkalle tms. Harmi sinänsä, että tämä on nykytietämyksen perusteella utopiaa.

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Todistettavasti selviän hengissä kymmenen päivää suhteellisen hyvissä sielun ja ruumiin voimissa yöunilla, jotka vaihtelevat 2-6 tunnin välillä keskiarvon ollessa ehkä noin 5 tuntia. Tästä ensimmäiset 5 päivää yöunia oli juurikin ehkä sellaiset 2-3 tuntia yössä, päivällä nukuttiin jos sattui tulemaan tauko hyvälle alueelle missä tuuli. Tätä kutsuttiin nimellä Kärppä 2005 taistelu- ja ampumaharjoitus, tuttavallisemmin loppusota.

Ei se mukavaa ollut, ja laitoinkin unentarpeekseni tuohon äänestykseen 8 tuntia. Itse kyllä tykkäisin enemmän 30 tunnin vuorokausista, joista nukkuisin kymmenen ja valvoisin 20 tuntia.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

gamma
Kuinka paljon on unentarpeesi yössä? Olettaen, että et nuku päiväunia ja olet noin 20-60-vuotias (tätä nuoremmilla unentarve voi olla suurempi, vanhemmilla taas pienempi). Ihan vaan mielenkiinnosta kyselen, koska en ole mistään löytänyt tällaista tilastoa.

Edit: Oli tarkoitus laittaa vielä vaihtoehto "yli 11 tuntia", mutta jostain syystä se ei tullut mukaan. Jos joku kokee oman unentarpeensa olevan niin suuri, niin laitatko viestin!

Olen alle 20, enkö siis saa äänestää?

Minun unentarpeeni (eli unimäärä jonka jälkeen pysyn kunnolla tajuissani nuokkumatta parin minuutin välein) on 7,5 tuntia jonka pyöristin alaspäin tuohon äänestykseen. Tietysti enempi unimäärä on mukavuuskysymys, mutta tuolla määrällä pysyn jaloillani.

Tämä oli juuri sopivan helppo kysymys vastattavakseni juuri tänään. Näin viestitän myös, että seuraan edelleen tätä palstaa aina joutessani, mikäli sillä on jotain merkitystä. Mutta eihän sillä ole mitään merkitystä?
Nukun kahdeksasta yhdeksään tuntia joka yö. Vähempi ei riitä fysiikalle eikä psyykkeelle ainakaan, jos aion pysyä freesinä ja skarppina seuraavan päivän. Voisin toki nukkua yössä vain viisi tuntia, mutta se alkasi näkymään naamastani, enkä halua narsismissani vanheta ennenaikaisesti.

Näin tänään ihmisen joka väitti iäkseen 49 v. Mielestäni hän ei ollut päivääkään vanhemman näköinen kuin 37- vuotias. Kuulema harrastaa taistelulajeja... Pitäisiköhän siis minunkin tämän raipanheiluttamisen ohella?

Tämä kaikki kiinnosti sitten vain minua itseäni

Mielelläni nukkuisin pidempään, mutta normaalisti nukun 5-7 h/yö. Väsyttää pirusti aamuisin ja ei saa millään unta iltaisin, mikä on kyllä melkoinen paradoksi. 6 h riittää olemaan virkeä, mutta 7-8 h yöunilla tosi virkeä ja jos menee yli 10 tunnin, en oikein herää koko päivänä, mutta ilman herätyskelloa nukkuisin min. 8-10h. Pari yötä selviää mainiosti 2-4 h unilla, mutta sen jälkeen alkaa luovuus kärsiä ja vastoinkäymisistä tulee pirun kärttyiseksi.

Yleensä se on ollut siinä 7 tunnin paikkeilla. 9 tuntia on jo luksusta, kun viikonloppuna sen verran saa nukkua. Ongelma minulla ei ole tuntien määrässä, vaan siinä miten ne ajoittuvat. Olen virkeä aamulla kun nukun 7 tuntia aikavälillä 03-10, mutta mikäli nukun sen aikavälillä 23-07, niin aamulla väsyttää niin perkeleesti eikä tahdo päästä sängystä ylös ja vaikka pääseekin niin huimaa ja välillä myös pirunmoinen hedari (=suom. päänsärky).

Tuntuu siltä, että jollei joku tai jokin herättäisi, nukkuisin vaikka kellon ympäri. Näin on ollut pikkulapsesta saakka. Tällä perusteella unentarpeeni olisi varmaakin +20 h/vrk.

Noin 7-8 tunnin unilla kuitenkin normaalisti mennään, ja elämä sujuu miten sujuu. Joskus viikonloppuisin nukun pitempään, jos saan. Ja nyt, kun popsin kipuuni kaikkia kivoja nappeja, nukun 12h yöllä ja 3-4h päikkärit.

Äänestin enempi lukematta, enkä huomannut 20v ikärajaa.
Vastaus oli siis n.3h. Pystyn nukkuman paljon pitempäänkin, mutta piristävää vaikutusta sillä ei ole.

Yleensä unentarpeeni on noin 8 tuntia. Nyt kun häntäluuni on ollut poikki n. 9 vrk niin vietän sängyssä kutakuinkin 12-14 tuntia/vrk. Tuo aika kuluu särkylääkkeitä aina välillä syöden ja merkillisestä unen/valveen rajamailla liikkuvasta horroksesta sekä painajaisista havahtuen asentoa muuttaessani kivuliaaseen todellisuuteen.

Suosittelen vakavasti varovaisuutta liikkuessanne jäisillä teillä ystäväni palstalaiset.

Yleensä herään 4 - 6 tunnin nukkumisen jälkeen virkeänä. Joten kai tuo riittää.

Mutta vähemmälläkin pärjään, jos tarve vaatii. Noin viikko sitten oli kaksi pitempää valvomista, toinen 48 tuntia ja toinen 42 tuntia, välissä kaksi yötä 6:n tunnin nukkumisella.

Enkä käsitä, mihin Tripla niitä kauneusunia tarvitsee? Eikö mikään riitä?

Minulle on normaalia, että unentarve vaihtelee vuodenajan ja yleisen vireystason mukaan. Välillä voi tulla viidelläkin tunnilla mainiosti toimeen. Seuraavana yönä sitä voi sitten tasoittaa nukkumalla hieman enemmän.

Yöunen kestoa merkittävämpää on unen laatu. Levottoman yön jälkeen, on aika naatti. Samoin on, jos tarkoituksella nukkuu liian pitkään. Ei tahdo oikein herätä seuraavana päivänä.

Jotta elämä sujuu mukavasti, on minulle tuo 7-8 tuntia hyvä aika nukkua, ja sen jälkeen viettää rauhallinen heräämisvaihe aamupalan ja sanomalehden parissa.

Normaalisti noin 6-7 tuntia. Mutta se vaihtelee aika tavoin. Riippuu siitä miten väsynyt on. Joskun en nuku yhtään ja nukun päivällä muutaman tunnin. Se on vähän miten sattuu. Onneksi saan nukkua melkein milloin haluan.

Jos saisin ihan vapaasti nukkua joka yö, tunnit olisivat aika lähellä kymmentä. Tavallisena arkena tulee unta keskimäärin ehkä 6-7 h yössä ja sen kyllä huomaa väsymyksenä; ei oikein tahdo saada mitään aikaan 100% teholla.

tupakka

Olen alle 20, enkö siis saa äänestää?

Saat toki. Todennäköisesti unentarpeesi on noin tunnin vähemmän muutamia vuosia myöhemmin (tällaisia arvioita olen ainakin lukenut).

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat