Seuraa 
Viestejä45973

Tuolla muualla jo kerroinkin, että mulla on jo kolmas Labradorinnoutaja. Nyt on keltainen urospentu Dani Boy. Ikä tänään (21.12.) kaksi kuukautta. No se siitä.

Ketjua on vaikea aloittaa. Haluasin kuitenkin kannanottoja ja mielipiteitä siitä, ymmärtävätkö, aistivatko koirat musiikkia.

Tässäpä aivan viime päivien havaintoja asiasta. Aikaisemmin pidin radiota tai telkkaria auki puhe, sekä mm. Suomi PoP kanavilla töitä tehdessäni. Pentu oli melko hermostunut. Koko ajan tuli puhetta ja meteliä.

Nyt sitten kun sain vaikeamman tehtävän ratkaistavaksi tietotekniikassa, laitoin klassista musiikkia, josta pidän. Pentu meni paikalleen kuuntelemaan ja nukahti tai ainakin kuuntelee raukeana Tämä on sitten täysin kokemusperäistä, eikä voi yleistää. Mutta kokeilkaa koiriinne.

Nyt kun tarkemmin asiaa ajattelen mun aikaisempi labbikseni, jonka kuva Avattarena onkin, käyttäytyi samalla tavalla.

Noissa klassisissahan tuo ääni-ala vaihtuu. Joskus korkealta ja joskus matalalta. Periaattessa sinfoniamusiikki on rauhallista perustasollaan. Kerrotaan tunteista.
Onko sillä joku vaikutus koiriin, tai eläimiin? Onhan väitetty, että lehmätkin lypsävät paremmin, jos soittaa navetassa musiikkia. Kukkaharrastajatkin ovat näin joskus kertoneet ihan foorumeillakin omista kokemuksistaan samoin.

No en tätä ketjua tätä tarkoitusta varten avannut. Kyse on myös koirien, ruokinnasta. Hankinnasta. Sopivuudesta eri oloihin. Toivon yhteistyötä.

Mikä tässä eniten riepoo on nuo eläinlääkärimaksujen nousut kolminkertaiseksi 10 vuoden aikana. Pelkkä pennun neloisrokote maksaa noin 60 euroa, ja parin minuutin homma piikittää. Ja pitää kahdetkin peräjälkeen 3 kk ja 4 kk ikäisenä. Ja sitten myöhemminkin. Jo on mennyt hommat ihan sekaisin.

Vakuutusmaksutkin. Ticon vakuutus maksoi nykyrahaa 30 euroa ja nyt sama vakuutus Dani Boy pennulle 180 euroa. Haiskahtaa jo rahastukselta.

Ilmeisesti jotkut tahot ovat "haistaneet" rahan. Nyt sitten kaikialle koiravero takaisin

J-P

Kommentit (4)

Hillman
Seuraa 
Viestejä1108

En tiedä mutta olen kuullut, että lehmät lypsävät paremmin jos navetassa soitetaan klassista musiikkia!
Kokeile erilaisella musiikilla ja seuraa koiran käyttäytymistä?

Donek eris felix, multos numerabilis amicos

Kokeilin. Dani Boy nukkui tuosa jalkojeni vieressä ja Mozart sinfonia taustalla. Siirsin pailkaa, ja ei havahtunutkaan. On kuin hypnoosissa.
Tähän aikaan nimittäin pennulla olis sen yhden desin iltaruoka, tavallisesti hyörii jo jaloissa. Hymm.
Minäpä syvennyn tähän mun pennun käyttäytymiseen, koska itsekin pidän klassisesta musiikista. On siis tosi poikkitieteellistä. Nyt tulee sitten balettia. "Neljä vuodenaikaa". Dani Boy nosti heti päätään kun trumpetit alkoi soimaan. Niin. Ei pitänyt tuosta. Lähti pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hillman
Seuraa 
Viestejä1108

Jep kyllä se siitä, volyymi voi olla myös hyvinkin tärkeässä roolissa!
P.S. Kaverini kultainen noutaja sekosi täysin ruohonleikkurin äänestä.

Donek eris felix, multos numerabilis amicos

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006

Kyllä koirat musaa aistii. Kaverin koira tuli aina kaverin huoneeseen makailemaan kun pistettiin rokkia soimaan. Kun levy loppui, koira lähti pois. Meillä kun kotona oli koira joskus, se tuli monesti istumaan ja tuijottelemaan korvat höröllä kun soitin kitaraa. Jos soitin jotain hempeetä ja rauhallista, se meinas nukahtaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat