Seuraa 
Viestejä45973

Olisikos tässä ainesta Suomen oloihin?

http://yle.fi/uutiset/tiede_ja_tekniikk ... 40752.html

ps. Typerä hakutoiminto 30s. odotuksineen.

Kommentit (1)

Joo, kyllä vain. Vaikka täällä ollaankin jo uskoteltu, etä kehitys loppui ydinvoimaan, niin todennäköisesti se uuden energiatekniikan osalta vasta alkutekijöisssään. Toisaalta kun meillä haudataan viimeisiä ydinjätteitä joskus vuonna 2130, niin voimmekin tulla sitten valmiiseen pöytään ja uuden teknologian pariin. Rahat uusista markkinoista on toki sitä ennen kerännyt joku muu.

Aurinkopaneeleissa on ollut niin nopeaa kehitystä, että uskoisin niistä tulevan kannattavia myös Suomessa. Tänä vuonna USA:ssa myytiin ensimmäistä kertää aurinkosähköä halvemmalla kuin ydinsähköä ja vaikka aurinkosähköllä onkin vielä subventointia, niin tutkijat uskovat sen olevan omilla jaloillaan jo alle kymmenessä vuodessa.

Tukiaisia voi aina itkeä, mutta todellisuudessa ne ovat väliaikainen tila, joilla kuitenkin luodaan markkinat. Esimerkiksi Saksassa on laskettu aurinkovoiman ja tuulivoiman tukine kannnattavan, koska alan teollisuudeesta saadaan tuet takaisin kaksinkertaisena. Suomessa itketään tukia, mutta ei huomata, valtio samaan aikaan tukee valtavilla summilla esim hiilivoimaa ja tukiaisautomaatti vetää suomalaisten veronmaksajien taskusta miljardeja suurille energiayhtiöille. Näin on onnistuttu siiten lähes pysäyttämään alan kehitys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat