Seuraa 
Viestejä45973

Yrityksen liikevaihto oli vuoden toisella neljänneksellä 11 % pienempi kuin vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Kokonaisuudessaan yrityksen liikevaihto kyseisenä puolena vuotena oli 6,0 milj euroa. Kuinka suuri yrityksen liikevaihto oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä?

Kommentit (7)

Perikardiitti
Seuraa 
Viestejä98
samppa88
Yrityksen liikevaihto oli vuoden toisella neljänneksellä 11 % pienempi kuin vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Kokonaisuudessaan yrityksen liikevaihto kyseisenä puolena vuotena oli 6,0 milj euroa. Kuinka suuri yrityksen liikevaihto oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä?Onks tää kompa ja menin siihen väsymispäissään. No enivei;

Ensimmäinen neljännes =x
toinen neljännes =0,89x
liikevaihto kokonaisuudessaan =6,0*10^6€ (=6,0 miljoonaa euroa)

x + 0,89x = 6,0*10^6€
1,89x = 6,0*10^6€ || :1,89
x = 6,0*10^6 / 1,89
= 3,174*10^6€
~3,2*10^6€ (eli 3,2 miljoonaa euroa)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vanha jäärä
Seuraa 
Viestejä1572
Perikardiitti
Juu niinpä tuleekin, oikea vastaus siis tuo 3,174milj €. Jääny paha tapa pyöristellä annettujen arvojen tarkkuuksilla, vaikka tulos ei näin tehden vastannut enää kysyttyyn.

Noin vastaisen varalle: kannattaa ratkaista tehtävät symbolimuodossa ja sijoittaa ratkaisuun numeroarvot vasta lopussa. Näin oppii ratkaisemaan yleisessä muodossa, ja saa lisäksi numeerisen maksimitarkkuuden.

Vanha jäärä

Perikardiitti
Seuraa 
Viestejä98
Vanha jäärä
Noin vastaisen varalle: kannattaa ratkaista tehtävät symbolimuodossa ja sijoittaa ratkaisuun numeroarvot vasta lopussa. Näin oppii ratkaisemaan yleisessä muodossa, ja saa lisäksi numeerisen maksimitarkkuuden.Totta. Tähän pyrin tehtäviä ratkoessani. Tuo pyöristysjuttu tulee fyssan ja kemman laskutottumuksestani, joissa vastaukset pyöristetään lähtökohtaisesti aina epätarkimman lähtöarvon mukaan.

Mut yritän oppia myös matemaattisesti oikean, tehtävänannosta riippuvan pyöristystavan. Kiitos neuvosta!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat