Seuraa 
Viestejä13176

Itselllä on 2 kg jauhesammutin, mutta se ei todellisuudessa paljon riitä kotioloihin, pitäisi vähintään olla 6 kiloinen.

En tiedä mihin 2 kg sammutin riittää. Ei edes autossa tai veneessä.

mitä 6 kg sammuttimet maksaa ja mitä niiden huolto kustantaa. Ei viitsi halpasammuttimia paljon huollattaa, koska monesti pari kolme kymppiä ne kaupassakin uutena maksaa.

Onko se huoltoväli 2 vuotta vai mitä?

Kommentit (11)

Hillman
Seuraa 
Viestejä1108
tiäremiäs
Itselllä on 2 kg jauhesammutin, mutta se ei todellisuudessa paljon riitä kotioloihin, pitäisi vähintään olla 6 kiloinen.

En tiedä mihin 2 kg sammutin riittää. Ei edes autossa tai veneessä.

mitä 6 kg sammuttimet maksaa ja mitä niiden huolto kustantaa. Ei viitsi halpasammuttimia paljon huollattaa, koska monesti pari kolme kymppiä ne kaupassakin uutena maksaa.

Onko se huoltoväli 2 vuotta vai mitä?


Ei tee yhtään mitään sellaisella laitteella, sotkee vaan paikkoja !
Jos palo on niin alkuvaiheessa, että tuolla sammuu sammuu se sitten siistimminkin!

Donek eris felix, multos numerabilis amicos

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Lurulude
Seuraa 
Viestejä248

Yllättävän hyvinhän tuommoiset sammuttaa tulipalot. Palava tv, kuusi, verhot yms. sammuu tuommoisella 6kg sammuttimella helposti. Kannattaa tosin harjoitella tuon käyttöä, voipi olla hankalaa siinä palotilanteessa alkaa opettelemaan käyttöä.

Jauhesammuttimen jauhe on kyllä aika paskamaista tavaraa, tunkee joka ikiseen väliin ja aiheuttaa korroosiota.

Edit. Niin 6kg sammuttimella tosissaan tekeekin jotain.

Ja ennen kuin vie sammutinta "huoltoon", niin vetää treenit sillä pihalla sitä ennen. Ne tyhjentää sen liikkeessä kuitenkin, joten hyvä treenailla huvin vuoksi. Tietää sit tosipaikassa miten toimii.

JayD
Seuraa 
Viestejä830
hi3
Ja ennen kuin vie sammutinta "huoltoon", niin vetää treenit sillä pihalla sitä ennen. Ne tyhjentää sen liikkeessä kuitenkin, joten hyvä treenailla huvin vuoksi. Tietää sit tosipaikassa miten toimii.Ei ei ja ei!
Nyt jos ihan näin muistista heitän, niin sisällä pidettävät sammuttimet tarkastetaan joka toinen vuosi ja ulko- ja tuotantotiloissa pidettävät jauhesammuttimet vuosittain. Ja niissä tarkastuksissa sammutinta ei todellakaan tyhjennetä. Koputellaan kumivasaralla, tarkistetaan paineet ja letkun kunto. Siinä se.
Jos sammutin on vanhempi kuin kymmenen vuotta, niin silloin kyseinen laite tyhjennetään ja käydään läpi perusteellisesti. Ja se on sitten kalliimpi huolto. Tääläpäin nuo tarkastajat vie "vanhan" sammuttimen ilmaiseksi pois ja myyvät mielellään uuden tilalle... Tiedä sitten kuka koijjaa ja ketä.

Mutta käytön harjoittelu on kyllä hyvä asia. Noihin "vanhoihin" sammuttimiin tuota hi3:n ajatusta voisi ehkäpä hyödyntää...

vorrester
Seuraa 
Viestejä615

Jos mittari näyttää painetta ja kallistelemalla kuule/tuntee että jauhe liikkuu pullossa, niin toimiihan se. Jos ei jauheet liiku niin kuminuijaa kylkeen että liikkuu.

Mutta jauhetta en laskisi kovin helpolla kämppään, on sen verran sotkevaa kamaa.

Kun nyt on vain 2kg sammutin, voisi olla isompikin. 6 kiloinen jolla saa tultakin pimeeksi.
Vielä kun sisäkäyttö niin laita rahaa tuplasti likoon ja osta vaahtotäytteinen sammutin. Käy neste kuin sähköpaloihinkin. Mutta ei kestä pakkasta.

detaljina: Kiihdytys kisoissa sammutusautot ja käsisammuttimet on kaikki vaahtoa. Siellä voi tulla vihaiset kuskit silmille jos jauhetta tööttisit tuleen. Palanut auto korjataan tunneissa, mutta jauheella sotkettu siivotaan viikonlopun kisan yli.

Itse kanssa tutkailin vaahtosammuttimia kotikäyttöön. Se mikä suurin suo tuossa on tehoaineiden kirjavuus. Sammutusteho on sidottu tuohon vaahtoaineeseen. Ja seuraus että 2kg kallis tehokas vaahtosammutin pesee 6kg kehnon vaahtoaine sammutustehon. Eli hinta/laatu suhde on laaja.

http://www.tkk.fi/Yksikot/Talo/opetus/P ... ttimet.doc

Aivopierun tunnistaa rivin alun merkistä *

Lippa Luke
Seuraa 
Viestejä484

Jos sammutin on lampimassa paikassa niin osta Softexin 6 kg nestesammutin jos sottaisuutta pelkaat.
Vaikka taitaapi olla etta jos palo syttyy, siita itsestaa tulee sotkua lisaa

Ihminen kuolee muutenkin… Miksi siis tapamme toisiamme? Me kuolemme ennemmin tai myöhemmin kuitenkin. Maa jää, mutta me poistumme. Miksi siis sotia maan vuoksi,..

CO2 sammutin vaan niin ei tarvitse pelätä sotkua, tosin happi voi käydä vähiin pienessä tilassa, että kantsii tuulettaa vähän kun on palo sammunut.

Jauhesammuttimen huolto on tosiaan paineen tarkistamista ja "koputtelua", että jauhe liikkuu (ei ole kokkaroitunut). Yli 10 vuotta vanhoille tulee sitten paineastian määräykset vastaan eli vaatii isomman "huollon". Itse en käyttäisi sammutinta "huollossa" useammin kuin joka 10. vuosi - muuten tyytyisin kunnon tarkistamiseen noilla konstein.

Kannattaa harkita muitakin sammutintyyppejä kuin vain jauhesammutinta, vaikka se "yleistyypin" sammutin onkin. Esim. sähköpaloissa ja palavien nesteiden sammutuksessa ml. keittiön rasvapalo hiilidioksidisammutin on poikaa. Kannattaa toki opetella sen oikea käyttö.

Jossain tapauksissa sammutinpeite (esim .alkava rasvapalo) on paras vaihtoehto.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35106
tiäremiäs
Onko se huoltoväli 2 vuotta vai mitä?Nuo huollot ovat pakollisia vain silloin, kun joku määräys vaatii tietyn sammuttimen johonkin paikkaan. Kotona olevia ei tarvitse huollattaa. Kuulemma ne tosiaan ravistelevat huollossa sitä jauhetta, katsovat että mittari näyttää oikein ja kirjoittavat laskun. Rahastusta varten tuollaiset määräykset ovat, joku sammutinmaakari on aikanaan juottanut oikeat ministeriön virkamiehet, ja pian sen jälkeen onkin saatu "paloturvallisuutta parantava lakiesitys". Niin se toimii täällä Suomessa. Turvallisuuteen vetoamalla voidaan rahastaa hyvinkin mielivaltaisesti ja asioista älähtävä on helppo leimata piittaamattomaksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat