Venäläinen ruoka - Modernin maailman siunaus
Kun tuota Amerikan apetta on nyt kehuttu ja haukuttu riittämiin kahdessa ketjussa, niin on aika siirtyä meitä lähimpänä olevan suurvallan ruokakulttuurin tutkailemiseen. Borsh-keitto ja blinit ne ovat kaikille Venäjän ystäville tuttuja ruokia. Molemmat syntyvät yksinkertaisista ja luonnonläheisistä raaka-aineista, mutta kukkaroa säästäen. Voiko parempaa olla? Borsh-keitossa yhdistyy kasvisruokavalion terveellisyys ja rasvaisen lihaisa energisyys. Blineistä taas taitava kokki loihtii, niin suolaisen pääruuan kuin sokerisen jälkiruoan. Näihin kahteen ruokaan keskittyy oikeastaan kaikki mitä ihminen tarvitsee. Ei muuta kuin ryyppy votkaa kyytipojaksi. Ei amerikasta, turkkilaisilta tai Thaimaasta löyty mitään yhtä hyvää.
Sivut
Blini-kioski pikaruokapaikkoja odotellessa tänne suomeenkin, joutuu itse vielä kokkailemaan.. http://www.teremok.ru/
Uutena vuotena olisi tarkoitus väsätä blinejä.
Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"
Tosi on. Makoisampaa ruokaisaa keittoa saa etsiä. Ei löydy.
Joskus 70-luvun lopulla ja 80-luvullakin maahan tuotiin Eestiläistä borssikeittoa lasipurkeissa. Edullista ja maukasta. Läskiä säästämätöntä tavaraa. Minne lie hävisivät.
Löytyisiköhän postimyynnistä suoraan tehtaalta... Voisi tilata lavallisen.
Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula
Borssi-keitto on kuitenkin ukrainalainen....
Borssikeitto ja aimo pläjäys smetanaa *kuolaa* Todella hyvää, mutta perin harvoin sattuu nykyään kohdalle. Pitäisi varmaan käydä joskus itänaapurissa.
En oikein tiedä, mitä Venäjän reissuilla oikein söin, mutta kaikki ei maistunut ihan hyvältä. Varsinkin koulujen ruokaloissaa oli sellainen tuoksu.... hymmmm. Mm. Kontupohjan Koulu numero 10.
No hapankaalia pitänee joskus tehdä. Näkyy olevan tosiaan Unkarista, mutta kuuluu osana venäläiseen keittiöön.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Borssi Tuota Karjalan Kannaksen mummoni kylläkin valmisti. Saattoi tehdä muitakin. Mm. tattaripuuro oli Mummolassa melko yleinen ruoka.
Mutta onko nämä blindit sitten aito venäläinen juttu
Blinit kaviaarin kanssa syötäviä suolaisia tattariohukaisia. Kaviaaria ei kyllä ole varaa ostaa. Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Ven%C3%A4l ... itti%C3%B6
Varmempi valinta on mennä etelänaapuriin, Tallinnassa on erinomainen ruokapaikka, Troika. Siellä tulee tosin tolkuttomaan humalaan, jos sen perinnevaihtoehdon ottaa. Jos se ei haittaa, ehdottomasti suositeltava kokemus.
Venäläinen keittiö on suhteellisen aliarvostettu. Kuitenkin noilta leveyspiireiltä osattu ottaa luonnonantimista kaikki maku irti. Seljanka-keitto ja smetana on makunystyröiden juhlaa.
Erilaisia blinejä taitaa olla lähes jokaisessa maailman kulttuurissa. Eipä nuo makeat blinit juuri eroa vaikkapa kotimaisista lätyistä/letuista, jotka taas ainakin nimensä puolesta ovat ruotsalaista perua.
Mutta mielestäni tuo venäläinen/itäeurooppalainen keittokulttuuri on jotain todella hienoa. Vapaasti valittavista aineksista loihtii jokainen kylän yksinäinen mummo mitä maittavimpia aterioita. Se on jotain sellaista jota Suomessakin saisi olla. Keittoruuat kun ovat mielestäni muutenkin varsin hyviä.
En tiijjä Ruskien evhäistä, ei ole sattunu kohalle !
Mutta juomat on hyviä.
Varsinki se Troikkavodka .
Ei ei tämä ole mainos, ei tartte poistaa !
http://www.youtube.com/user/ht1aslak
Venäläisestä keittiöstä mieleen ovat jääneet varsinkin liha ja sieni täytteiset pelmenit ja hyvät keitot.
" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein
Venäjänkarjalaismummojen tekemää kaalipiirakkaa. Parempaa ei ole. Reseptin kun saisi... paitsi että valmistusaineisiin luultavasti kuuluu asioita joista ei haluaisikaan tietää opittuaan. Loistavan hyvää tavaraa kumminkin.
"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?
Pitipä sitte blinien puutteessa tyytyä paahtoleipään. Päälle smetanaa, sipulia, muikun mätiä ja tellicherry-pippuria.
järkyttävää kuraa
No, onneksi on vaihtoehtoja:
Sivut