Seuraa 
Viestejä45973

Kun tuota Amerikan apetta on nyt kehuttu ja haukuttu riittämiin kahdessa ketjussa, niin on aika siirtyä meitä lähimpänä olevan suurvallan ruokakulttuurin tutkailemiseen. Borsh-keitto ja blinit ne ovat kaikille Venäjän ystäville tuttuja ruokia. Molemmat syntyvät yksinkertaisista ja luonnonläheisistä raaka-aineista, mutta kukkaroa säästäen. Voiko parempaa olla? Borsh-keitossa yhdistyy kasvisruokavalion terveellisyys ja rasvaisen lihaisa energisyys. Blineistä taas taitava kokki loihtii, niin suolaisen pääruuan kuin sokerisen jälkiruoan. Näihin kahteen ruokaan keskittyy oikeastaan kaikki mitä ihminen tarvitsee. Ei muuta kuin ryyppy votkaa kyytipojaksi. Ei amerikasta, turkkilaisilta tai Thaimaasta löyty mitään yhtä hyvää.

Sivut

Kommentit (53)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Tosi on. Makoisampaa ruokaisaa keittoa saa etsiä. Ei löydy.

Joskus 70-luvun lopulla ja 80-luvullakin maahan tuotiin Eestiläistä borssikeittoa lasipurkeissa. Edullista ja maukasta. Läskiä säästämätöntä tavaraa. Minne lie hävisivät.

Löytyisiköhän postimyynnistä suoraan tehtaalta... Voisi tilata lavallisen.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

En oikein tiedä, mitä Venäjän reissuilla oikein söin, mutta kaikki ei maistunut ihan hyvältä. Varsinkin koulujen ruokaloissaa oli sellainen tuoksu.... hymmmm. Mm. Kontupohjan Koulu numero 10.

No hapankaalia pitänee joskus tehdä. Näkyy olevan tosiaan Unkarista, mutta kuuluu osana venäläiseen keittiöön.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Borssi Tuota Karjalan Kannaksen mummoni kylläkin valmisti. Saattoi tehdä muitakin. Mm. tattaripuuro oli Mummolassa melko yleinen ruoka.
Mutta onko nämä blindit sitten aito venäläinen juttu

Blinit kaviaarin kanssa syötäviä suolaisia tattariohukaisia. Kaviaaria ei kyllä ole varaa ostaa. Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Ven%C3%A4l ... itti%C3%B6

Heksu
Borssikeitto ja aimo pläjäys smetanaa *kuolaa* Todella hyvää, mutta perin harvoin sattuu nykyään kohdalle. Pitäisi varmaan käydä joskus itänaapurissa.

Varmempi valinta on mennä etelänaapuriin, Tallinnassa on erinomainen ruokapaikka, Troika. Siellä tulee tosin tolkuttomaan humalaan, jos sen perinnevaihtoehdon ottaa. Jos se ei haittaa, ehdottomasti suositeltava kokemus.

Venäläinen keittiö on suhteellisen aliarvostettu. Kuitenkin noilta leveyspiireiltä osattu ottaa luonnonantimista kaikki maku irti. Seljanka-keitto ja smetana on makunystyröiden juhlaa.

Erilaisia blinejä taitaa olla lähes jokaisessa maailman kulttuurissa. Eipä nuo makeat blinit juuri eroa vaikkapa kotimaisista lätyistä/letuista, jotka taas ainakin nimensä puolesta ovat ruotsalaista perua.

Mutta mielestäni tuo venäläinen/itäeurooppalainen keittokulttuuri on jotain todella hienoa. Vapaasti valittavista aineksista loihtii jokainen kylän yksinäinen mummo mitä maittavimpia aterioita. Se on jotain sellaista jota Suomessakin saisi olla. Keittoruuat kun ovat mielestäni muutenkin varsin hyviä.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Venäjänkarjalaismummojen tekemää kaalipiirakkaa. Parempaa ei ole. Reseptin kun saisi... paitsi että valmistusaineisiin luultavasti kuuluu asioita joista ei haluaisikaan tietää opittuaan. Loistavan hyvää tavaraa kumminkin.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

googeli
Kun tuota Amerikan apetta on nyt kehuttu ja haukuttu riittämiin kahdessa ketjussa, niin on aika siirtyä meitä lähimpänä olevan suurvallan ruokakulttuurin tutkailemiseen. Borsh-keitto ja blinit ne ovat kaikille Venäjän ystäville tuttuja ruokia. Molemmat syntyvät yksinkertaisista ja luonnonläheisistä raaka-aineista, mutta kukkaroa säästäen. Voiko parempaa olla? Borsh-keitossa yhdistyy kasvisruokavalion terveellisyys ja rasvaisen lihaisa energisyys. Blineistä taas taitava kokki loihtii, niin suolaisen pääruuan kuin sokerisen jälkiruoan. Näihin kahteen ruokaan keskittyy oikeastaan kaikki mitä ihminen tarvitsee. Ei muuta kuin ryyppy votkaa kyytipojaksi. Ei amerikasta, turkkilaisilta tai Thaimaasta löyty mitään yhtä hyvää.




järkyttävää kuraa

thedude
googeli
Kun tuota Amerikan apetta on nyt kehuttu ja haukuttu riittämiin kahdessa ketjussa, niin on aika siirtyä meitä lähimpänä olevan suurvallan ruokakulttuurin tutkailemiseen. Borsh-keitto ja blinit ne ovat kaikille Venäjän ystäville tuttuja ruokia. Molemmat syntyvät yksinkertaisista ja luonnonläheisistä raaka-aineista, mutta kukkaroa säästäen. Voiko parempaa olla? Borsh-keitossa yhdistyy kasvisruokavalion terveellisyys ja rasvaisen lihaisa energisyys. Blineistä taas taitava kokki loihtii, niin suolaisen pääruuan kuin sokerisen jälkiruoan. Näihin kahteen ruokaan keskittyy oikeastaan kaikki mitä ihminen tarvitsee. Ei muuta kuin ryyppy votkaa kyytipojaksi. Ei amerikasta, turkkilaisilta tai Thaimaasta löyty mitään yhtä hyvää.




järkyttävää kuraa

No, onneksi on vaihtoehtoja:

thedude

järkyttävää kuraa



On borssia ja on Borssia. Kieltämättä siitä saa "koulukeittäjän otteella" loihdittua myös aika karmaisevan "makunautinnon", mutta oikein laitettuna on kyllä hyvvee...

Pikku Gen
Venäjänkarjalaismummojen tekemää kaalipiirakkaa. Parempaa ei ole. Reseptin kun saisi... paitsi että valmistusaineisiin luultavasti kuuluu asioita joista ei haluaisikaan tietää opittuaan. Loistavan hyvää tavaraa kumminkin.



Harvoinpa noissa mitään kummallisia ainesosia on mukana.

KAALIPIIRAKKA

Aineet:

2 munaa
3 dl maitoa
100 g voita
20 g hiivaa
1 tl suolaa
n. 700 g jauhoja

Täyte:
keskikokoinen kaali, voita, siirappia, valkopippuria, suolaa, meiramia

1. Vatkaa munat rikki.
2. Lisää haalea maito ja murennettu hiiva, sulatettu voi ja suola.
3. Alusta joukkoon niin paljon jauhoja, että taikina irtoaa kädestä.
4. Kohota taikina.
5. Silppua kaali ja hauduta se pienessä määrässä voita pehmeäksi.
6. Lorauta joukkoon n. rkl siirappia ja mausta kaali.
7. Anna täytteen jäähtyä.
8. Kauli taikina kahdeksi uunipannun kokoiseksi levyksi.
9. Nosta toinen leivinpaperilla päällystetylle uuninpannulle.
10. Levitä sille täyte ja nosta päälle toinen levy.
11. Painele reunat kiinni ja voitele piirakka munalla.
12. Paista 35-40 minuuttia 200 asteessa ja tarjoa kuumana.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Vähäiset dokumentit venäläisistä arkiaskareissaan tai katukuvissa antavat ymmärtää, että lihavuus ei ole yhtä yleistä kuin usalaisilla. USAssa ongelmana on, että paino karkaa jo lapsena. Venäläisillä näyttäisi olevan tavallisempaa mummoikäisillä pyöreys. Pitäisikö panna dieetit vaihtoon?

Mutta virolaiset ovatkin aivan omaa luokkaansa. Siellä en muista nähneeni lainkaan ylipainoisia. Noilla ruokakulttuuri on venäläis-saksalaista. Eli mm. possua paljon eri muodoissa. Onko tilanne muuttunut viimeisten vuosien aikana?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Blinit ovat kyllä maukkaita ja niitä on tullut syötyä kera mädin, smetanan ja sipulihakkeluksen sekä karamellisoituina, kerman ja lakkakastikkeen kera. Pidin enemmän tuosta ensimmäisestä versiosta.

Ei saisi laittaa ameikkalasta ruokaa ja venäläistä vastakkain.
Venäläisen keittiön tuotteet ovat todella hienoja, kuten muuallakin.
Ruokien vastakkaisasettelu on surkeaa, ruoka ei ole politiikkaa!
Nautinto voi olla moninaista.
Toivoisi Suomeen paljon enemmän venäläisiä ruokapaikkoja, pienemmillekin paikkakunnille.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat