Seuraa 
Viestejä45973

Tämä oli mulle yllätys.

Savon Sanomat 02.01.2011
Tietokoneajan sanotaan rappeuttavan esimerkiksi käsialan, kun sitä ei enää harjoiteta kynää käyttämällä.

Mutta on tietokoneella kirjoittamisesta paljon hyötyäkin. Norjalaispedagogi Arne Trageton sanoo uusimassa [size=110:kaf68cal]Tiede-lehdessä,[/size:kaf68cal] että jo pelkästään tekstintuottamisen nopeus motivoi lasta.
...

Lähde: http://www.savonsanomat.fi/uutiset/koti ... vin/632114
[size=75:kaf68cal]Tuo uusin numero on taitanut olla jakelussa vain lehdistölle. Tiede-lehden omille sivuillekkaan ei oma artikkeli ainakaan 2.1.2011 klo 20.05 ole päivittynyt.[/size:kaf68cal]

Kun olen noitten nuorten kynänjälkiä, tuherruksia katsellut, niin olisin ollut valmis väittämään toisin. Hyvä niin, että ajatusvirta on vielä voimissaan.
Vai mitä? Joskus näilläkin palstoilla saa vaikutelmaa, että kynä ei enää pysy sormissa, tai ajatukset hallinnassa. Lyijykynä on siis vaihtunut näppäimistöön. Hymm...

Kommentit (5)

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
Ekaluokkalainen suomalaispoika kirjoittaa käsin [size=140:31qulwyv]12 sanaa tunnissa[/size:31qulwyv], mutta tietokoneella peräti 76 sanaa tunnissa.Väitetään että käsin kirjoittaessa yhteen sanaan menee 5 minuuttia aikaa.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Saw
Ekaluokkalainen suomalaispoika kirjoittaa käsin [size=140:2xon6tjs]12 sanaa tunnissa[/size:2xon6tjs], mutta tietokoneella peräti 76 sanaa tunnissa.Väitetään että käsin kirjoittaessa yhteen sanaan menee 5 minuuttia aikaa.
Tytöiltä tuskin irtoaa sanaakaan tuossa ajassa. Ainakaan kolmitavuista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Saw
Ekaluokkalainen suomalaispoika kirjoittaa käsin [size=140:1izgc1n1]12 sanaa tunnissa[/size:1izgc1n1], mutta tietokoneella peräti 76 sanaa tunnissa.Väitetään että käsin kirjoittaessa yhteen sanaan menee 5 minuuttia aikaa.


Mä kyllä vihaan tietokoneella kirjoittamista. Kirjoitan aina käsin kun mahdollista.

Ja lisäksi tää tietokonekirjoittaminen on pudottanut sisällön laatua roimasti. Esimerkiks johtavat päivä- ja sanomalehtemme täynnä nopeasti kirjoitettua soopaa: mukana lauseita joiden sisältö voi jäädä arvoitukseksi.

Pienempi haitta, mutta laatuun vaikuttava asia sekin, että kirjoitusvirheiden määrä kasvanut huomattavasti ko lehdissä.

Tietokoneella kirjoittaminen avaa kyllä mahdollisuuksia mut ehkä pitäis lapsia kouluttaa viimestää kolmosluokalla panostamaan asiasisältöön, ettei tulevaisuudessa lehtien sivut ole täynnä otsikoita "Tarzan pudota puu"

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Sanomalehtikirjoittelu hyppääkin jo kauas kirjoittelemaan opettelevien tuotoksista. Noiden (netti)sanomalehtien funktio on tiedottaa asioista mahdollisimman nopeasti. Usein artikkelia myös käytetään tasan sen yhden kerran, joten ongelma pienistä kirjoitusvirheistä on lähinnä pilkunviilaajan päässä. Nettilehden artikkelia on mahdollista muokkailla jälkeenpäin, niin viilailua tuottavampaa toimintaa on jo seuraavan jutun kirjoitus. Juttuja kirjoitellaan paljon tien päällä ja ties missä, jolloin toimittajalla ei ole käytettävissä sellaista hiljaista kammiota, mitä on lehtien sivuille kommentoivilla henkilöillä.

Arvostan uteliaita, sanavalmiita ja kohteliaita lehtitoimittajia. he tuottavat sisältöä meidän jokaisen elämään. Etäällä tapahtuvat jutut tulevat meidän tietoomme vain heidän sormiensa ja kameroidensa kauttaan.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat