Seuraa 
Viestejä45973

Pitäisi saada voista ylimääräinen suola pois. Suolapitoisuus on n. 1% tai 0,9g natriumia 100g:ssa voita toisin sanoen liikaa.

Kommentit (8)

aes
Seuraa 
Viestejä173
Pikkulintu
Pitäisi saada voista ylimääräinen suola pois. Suolapitoisuus on n. 1% tai 0,9g natriumia 100g:ssa voita toisin sanoen liikaa.

Mahtaa olla vaikeaa. Mikset ostaisi suolatonta voita? Valion tuotteissa vihreä paketti, jos pikkukaupoista ei löydy niin isommista marketeista varmasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kytoann
Seuraa 
Viestejä1934

Kylmässä vedessä puukauhalla hieromalla ennen voita pestiin. En tiedä saako aivan suolatonta sillä tavoin, ehkä jos jaksaa käyttää aikaa ja vaihtaa vettä moneen kertaan. liikaa ei tietenkään pidä vatkata tai vesi sekoittuu voihin.

Tyhmyydelle minä olen vihainen kuin rakkikoira; mutta viisaus ei ole kaikille suotu.

kytoann
Seuraa 
Viestejä1934

Silloin ennen wanhaan, kun taloissa kirnuttiin voita, se suolattiin usein karkealla suolalla. Oli muuten namia, ehdin pari kertaa maistaa ! Monesti taisivat tosin käyttää reilunpuoleisesti suolaa, ettei tulisi liian paksulti vedettyä arvokasta voita leivälle.
Leivontaohjeissa käskettiin usein käyttää pestyä voita. Kaipa se kakkuihin yms. sopi paremmin kuin vahvasti suolattu.

Tyhmyydelle minä olen vihainen kuin rakkikoira; mutta viisaus ei ole kaikille suotu.

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Saisikohan seuraavalla tekniikalla. Liuottaisi sen voin asetoniin. Lorauttaisi metanolia hieman sen lioksen sekaan. Sitten jossain suljetussa astiassa sekoittaisi sitä liuosta kunnolla vartin. Jonkun aikaa antaisi seistä siellä suljetussa pöntössä paikoillaan. Sitten kun se aine on jakautunut, niin ottaisi sen poolittoman osan erilliseen astinaan ja metanolijätteen viemäriin. Lopuksi antaisi sen asetonin haihtua tai ottaisi sen talteen, jolloin pitäisi olla puhdasta voita jäljellä.

Pesin voita seuraavalla menetelmällä: Leikkasin 150g painoisen palan voita ja laitoin sen astiaan. Lisäsin litran kylmää vettä ja sekoitin voita vatkaimella. Vaihdoin veden viisi kertaa. Makuaistin perusteella voi on selvästi vähemmän suolaista, kuin ennen lotrausta. Voin sisään jäi vettä, mutta sen sai pois sekoittamalla, vesi valui astian pohjalle. Pitäisi vielä vertailla makua kaupasta ostettuun suolattomaan voihin, niin voisi tehdä tarkemman arvion suolattomuudesta ja mausta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat