Seuraa 
Viestejä1664

Tarttis parantaa äänieristystä, jotta piano ei häiritsisi ihan liikaa. Miten tehdä se halvalla oveen? Seinät ovat betonia joten ovi on ainoa heikko kohta. Akustiikkalevyt eivät tähän taida auttaa, jos ne vaikuttavat enempi kaikuihin? Eikä mitään mattoa oven eteen kuitenkaan. Eli jotain pinnoitetta oveen joka näyttää hyvältä, mutta ei sen tarvitse olla mitään hifi laatua. Tietty jos täyspuu ovia saa mittatilauksena jostain niin sekin varmaan hoitaisi homman.

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Sivut

Kommentit (23)

Kyl suosittelisin ihan tarkoitusta varten valmistettua ovea.

Normaali sisäovi ei yksinkertaisesti ole niin raskas/ sinä ei ole sisällä eri tiheyksisiä aineita häiritsemässä ääniaaltoja. Äänieristysovet on valmistettu juuri niin, että ne demppaavat ääntä eri taajuuksilta juurikin noiden eri vahvuisten kerrosten ansiosta.

Jos välttämättä haluat vahvistaa ovea kotikonstein, ruuvaa toiselle puolelle oven kokoinen kipsilevy ja toisellepuolelle esim. kaksi erivahvuista vanerilevyä päällekkäin. Ei siitä kyllä ihmeellinen tule.

Pistä vähän pätää tiskiin ja hae:

http://ylijaama.fi/tuotteet.html?id=15/

Yhdyn edelliseen. ei tuo eristys onnistu kotikonstein, ainakaan nätisti.

Noi ovet on raskaita ja tiiviitä, koululaitoksen ovet poikkeuksetta tuollaisia ollut. Muistaakekseni karmissa luki 12dB.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ehkäpä paras all-around ratkaisu on laittaa kiskot kattoon ja moltonia huoneen ympräri jättäen hajurakoa seinän ja kankaan väliin. Tollanen suljettu koppi on aikamoinen resonaattori, ja siksi tila on parasta vaimentaa, ei eristää. Ei se toki ovea korvaa, mutta sanoinkin all-around.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6917

Niitä on kyllä ihan myynnissä nimellä osastoiva ovi. Se on normaali väliovea raskaampi ja vaimentaa ääntä jonkin verran. Sitten on myös sähkökäyttöisiä pianoja, joissa äänenvoimakkuutta voi säätää. Niitä voi soittaa myös kuulokkeiden kanssa, jolloin edes samassa huoneessa olija ei kuule soittoa.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Tavallinen desibeliovi lähimmästä rautakaupasta, tai kierrätyskeskuksesta. Erittäin suositeltava niin lastenhuoneeseen kuin pianohuoneeseenkin.
Tarkista vain, että tiivisteet ovat ehjät eivätkä vuoda ilmaa mistään kohden. Pienikin rako ryssii äänieristyksen aika tehokkaasti.
Jos kysymyksessä on ulko-ovi, auttaa sen tiivistäminen ja db-oven laittaminen välioveksi.

Luulen kyllä, että pelkän oven äänieristäminen ei ole riittävä normaali pystypianolle. Pianon matalimmat äänet kulkeutuvat helpostikin betoniseinien sekä lattian kautta toisiin huoneistoihin. Ikkunoista, ilmanvaihdosta jne.
Heh. olen kuullut kerrostalon raikaavan kun nuori Shopanin alku antaa palaa

Kyllä minustakin paras vaihtoehto olis kerrostaloon tuo Denzil Dexter ehdottama. Siis sähköpiano tai hyvälaatuinen syntikka.

Vaan jos on jo hankittu, niin mm. lattian eristäminen ja muutenkin käyttämällä pehmeitä huonekaluja ympärillä vois pikkaisen auttaa. Kaikki pehmeä materiaali "imee" ääntä. Vaikkapa tyhjät munakennot. Käytetään kait melko yleisesti tuollaistakin kotikonstia.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6917
J-P Kukko

Kyllä minustakin paras vaihtoehto olis kerrostaloon tuo Denzil Dexter ehdottama. Siis sähköpiano tai hyvälaatuinen syntikka.

Se oli kylläkin minun ehdottamani. Sähköpianossa on oikean pianon kosketus, toisin kuin syntikassa.

Ertsu
J-P Kukko

Kyllä minustakin paras vaihtoehto olis kerrostaloon tuo Denzil Dexter ehdottama. Siis sähköpiano tai hyvälaatuinen syntikka.

Se oli kylläkin minun ehdottamani. Sähköpianossa on oikean pianon kosketus, toisin kuin syntikassa.
Olen pahoillani. Olet oikeasssa tuossa sähköpianon kosketustunnossa. Ja ylipäätään sähköpienossa.
Syntikat ovat tarkoitettu viemän kevyempään.

Piano on melko kallis hankinta, joten aloittain nuoren, alle 10 vuotiaan kouluttautumisen ihan tuolla kevyellä kalustolla, että jos mielenkiintoa riittää.
Sähköpiano olis mullekin seuraava hankinta. Myin pystymallisen valurautaisen pois pakkomuuton yhteydessä.

Varsipianoissa on vielä sekin, että ne pitää ammattilaisen virittää kerran pari vuodessa. Riippuu tietenkin ympäristötekijöistä.
Sähköpiano on se, mikä on ja pysyy vireessä. Näin pääasiassa.
Meillä kävi sokea pianonvirittäjä, Jukka Luukkanen pari kertaa vuodessa.
Pianonsoiton opettajana lapsilleni (kolme) oli tosin musiikkineuvos Petter Ohls, joka ei hyväksynyt minkäänlaista epävireyttä soittimessa.

heh. No ihan varmaan kerrostalossa joku valittaa isännöitsijälle. Joku epämusikaalinen tietenkin. Valitetetaanhan myös ruuan kärystä porraskäytävässä. Parvekkeella tupakoinnista jne.
Pianon soiton opetus pitää aloittaa lapselle tuossa seitsemän vuoden iässä, ja ei siinä heti olla Mozardeja olla. Aikaa myöten ehkä sitten. Toivottavasti.

Meillähän on sikäli hyvä että asumme omakotitaloissa. Nyt on kyse kerrostalosta, ja äänen vaimentamisesta siten, että ei häiritsisi muita osakkaita/asukkaita.

Kuten tuossa edella mainittiin, niin kyllähän se viulun äänikin menee vaikka ilmastointikanavia pitkin, vaikka matalimmat äänet kauemmaksi kantaakin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat