Seuraa 
Viestejä1698

Tarttis parantaa äänieristystä, jotta piano ei häiritsisi ihan liikaa. Miten tehdä se halvalla oveen? Seinät ovat betonia joten ovi on ainoa heikko kohta. Akustiikkalevyt eivät tähän taida auttaa, jos ne vaikuttavat enempi kaikuihin? Eikä mitään mattoa oven eteen kuitenkaan. Eli jotain pinnoitetta oveen joka näyttää hyvältä, mutta ei sen tarvitse olla mitään hifi laatua. Tietty jos täyspuu ovia saa mittatilauksena jostain niin sekin varmaan hoitaisi homman.

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Sivut

Kommentit (23)

Kyl suosittelisin ihan tarkoitusta varten valmistettua ovea.

Normaali sisäovi ei yksinkertaisesti ole niin raskas/ sinä ei ole sisällä eri tiheyksisiä aineita häiritsemässä ääniaaltoja. Äänieristysovet on valmistettu juuri niin, että ne demppaavat ääntä eri taajuuksilta juurikin noiden eri vahvuisten kerrosten ansiosta.

Jos välttämättä haluat vahvistaa ovea kotikonstein, ruuvaa toiselle puolelle oven kokoinen kipsilevy ja toisellepuolelle esim. kaksi erivahvuista vanerilevyä päällekkäin. Ei siitä kyllä ihmeellinen tule.

Pistä vähän pätää tiskiin ja hae:

http://ylijaama.fi/tuotteet.html?id=15/

Yhdyn edelliseen. ei tuo eristys onnistu kotikonstein, ainakaan nätisti.

Noi ovet on raskaita ja tiiviitä, koululaitoksen ovet poikkeuksetta tuollaisia ollut. Muistaakekseni karmissa luki 12dB.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ehkäpä paras all-around ratkaisu on laittaa kiskot kattoon ja moltonia huoneen ympräri jättäen hajurakoa seinän ja kankaan väliin. Tollanen suljettu koppi on aikamoinen resonaattori, ja siksi tila on parasta vaimentaa, ei eristää. Ei se toki ovea korvaa, mutta sanoinkin all-around.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä7261

Niitä on kyllä ihan myynnissä nimellä osastoiva ovi. Se on normaali väliovea raskaampi ja vaimentaa ääntä jonkin verran. Sitten on myös sähkökäyttöisiä pianoja, joissa äänenvoimakkuutta voi säätää. Niitä voi soittaa myös kuulokkeiden kanssa, jolloin edes samassa huoneessa olija ei kuule soittoa.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Tavallinen desibeliovi lähimmästä rautakaupasta, tai kierrätyskeskuksesta. Erittäin suositeltava niin lastenhuoneeseen kuin pianohuoneeseenkin.
Tarkista vain, että tiivisteet ovat ehjät eivätkä vuoda ilmaa mistään kohden. Pienikin rako ryssii äänieristyksen aika tehokkaasti.
Jos kysymyksessä on ulko-ovi, auttaa sen tiivistäminen ja db-oven laittaminen välioveksi.

Luulen kyllä, että pelkän oven äänieristäminen ei ole riittävä normaali pystypianolle. Pianon matalimmat äänet kulkeutuvat helpostikin betoniseinien sekä lattian kautta toisiin huoneistoihin. Ikkunoista, ilmanvaihdosta jne.
Heh. olen kuullut kerrostalon raikaavan kun nuori Shopanin alku antaa palaa

Kyllä minustakin paras vaihtoehto olis kerrostaloon tuo Denzil Dexter ehdottama. Siis sähköpiano tai hyvälaatuinen syntikka.

Vaan jos on jo hankittu, niin mm. lattian eristäminen ja muutenkin käyttämällä pehmeitä huonekaluja ympärillä vois pikkaisen auttaa. Kaikki pehmeä materiaali "imee" ääntä. Vaikkapa tyhjät munakennot. Käytetään kait melko yleisesti tuollaistakin kotikonstia.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä7261
J-P Kukko

Kyllä minustakin paras vaihtoehto olis kerrostaloon tuo Denzil Dexter ehdottama. Siis sähköpiano tai hyvälaatuinen syntikka.

Se oli kylläkin minun ehdottamani. Sähköpianossa on oikean pianon kosketus, toisin kuin syntikassa.

Ertsu
J-P Kukko

Kyllä minustakin paras vaihtoehto olis kerrostaloon tuo Denzil Dexter ehdottama. Siis sähköpiano tai hyvälaatuinen syntikka.

Se oli kylläkin minun ehdottamani. Sähköpianossa on oikean pianon kosketus, toisin kuin syntikassa.
Olen pahoillani. Olet oikeasssa tuossa sähköpianon kosketustunnossa. Ja ylipäätään sähköpienossa.
Syntikat ovat tarkoitettu viemän kevyempään.

Piano on melko kallis hankinta, joten aloittain nuoren, alle 10 vuotiaan kouluttautumisen ihan tuolla kevyellä kalustolla, että jos mielenkiintoa riittää.
Sähköpiano olis mullekin seuraava hankinta. Myin pystymallisen valurautaisen pois pakkomuuton yhteydessä.

Varsipianoissa on vielä sekin, että ne pitää ammattilaisen virittää kerran pari vuodessa. Riippuu tietenkin ympäristötekijöistä.
Sähköpiano on se, mikä on ja pysyy vireessä. Näin pääasiassa.
Meillä kävi sokea pianonvirittäjä, Jukka Luukkanen pari kertaa vuodessa.
Pianonsoiton opettajana lapsilleni (kolme) oli tosin musiikkineuvos Petter Ohls, joka ei hyväksynyt minkäänlaista epävireyttä soittimessa.

heh. No ihan varmaan kerrostalossa joku valittaa isännöitsijälle. Joku epämusikaalinen tietenkin. Valitetetaanhan myös ruuan kärystä porraskäytävässä. Parvekkeella tupakoinnista jne.
Pianon soiton opetus pitää aloittaa lapselle tuossa seitsemän vuoden iässä, ja ei siinä heti olla Mozardeja olla. Aikaa myöten ehkä sitten. Toivottavasti.

Meillähän on sikäli hyvä että asumme omakotitaloissa. Nyt on kyse kerrostalosta, ja äänen vaimentamisesta siten, että ei häiritsisi muita osakkaita/asukkaita.

Kuten tuossa edella mainittiin, niin kyllähän se viulun äänikin menee vaikka ilmastointikanavia pitkin, vaikka matalimmat äänet kauemmaksi kantaakin.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

helpoiten pääsee, ko muuttaa lähiöön, jossa naapurit ei välitä, tai harrastaa itsekkin jossain muodossa taidetta. löytyypi syntikka, akustinen kitara, kotiteatteri ja nyrkkeilysäkki riippuu katosta. yhen kerran ompi naapurit valittanheet 2v aikana, sillonkii ne valittivat siitä, notta on auto unohtunu oven ettee..

rahamiehet tietenkii voivatten suoraan muuttaa omakotitaloon eikä naapureitta tarvihte edes miettiä.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

o
Sähköpiano on, mutta asiaan. Ovi on ainoa mistä ääntä pääsee häiritsevästi läpi joten se on nyt oleellisin asia mitä tarttis työstää.

Eli mistä saa mittatilaus täyspuu tai paloovea huokeimmin?


Ihan voit käydä ostamassa rautakaupasta pinnoitettua ääni-eristyslevyä. Samaa mitä ilmeisemmin on teidän porrakäytävän katossakin lon ähinnä kaikua vaimentamassa.

Kannattaa kyllä kysäistä isännöitsijältä, saako liimata sitä sisäoveen sinne ovien välikköön. Siihen eristelevyyn on muistaakseni olemassa myös erilaisia liimattomiakin vaihtoehtoja.
Eipä viittis mainostella, mutta ei mulla ole tuon firman kanssa mitään tekemistä.
http://www.paroc.fi/channels/fi/acoustics/default.asp mutta jos jotain vinkkiä tuolta saisit. Tuo tuote nimittäin vaikuttais nyt sun tarpeisiin edullisimmalta.
Samaa tuotetta käytetään muistaakseni myös konserttisaleissa vaimentamassa nimenomaan tuota kaikua ja "ääni-kimmokkeita"

Pianon kovat jalat aiheuttavat myös runkoäänen etenemisen. Hieman ruma ratkaisu on lattialastulevy ja sen alle retkipatjaa sjoitettuna tuon pianon alle. Ovellekin jotakin...

oh1qk
Pianon kovat jalat aiheuttavat myös runkoäänen etenemisen. Hieman ruma ratkaisu on lattialastulevy ja sen alle retkipatjaa sjoitettuna tuon pianon alle. Ovellekin jotakin...
Pianon allahan on pienet pyörät. Ei niillä mitään tee sen liikuteltavuuden kanssa, jos piano on aikansa painunut lattiapinnoiteeseen. Tosin sähköpiano on kevyt verrattuna valurautaiseen oikeaan pianoon. Runkoäänet ovat tosiaan ne ongelmapaikat betonikerrostalojen rakenteissa.

Kyllä pitäisin nyt parhaana ratkaisuna ainakin kokeilla tuota mun edellisisen viestin linkkiä. Minusta sen oven äänieritäminen ei kuitenkaan ratkaise koko ääni-ongelmaa. Yhden paikan saa eritettyä, niin kuuleekin sitten toisen äänivuoto-paikan. Loputon suo kahlattavaksi tuo kerrostalojen äänieristys.
Eihän niitä ole edes tarkoitettu miksikään äänieristetyiksi kopeiksi. Mitkäs ovatkaan ne asumisen sallitut db-määrät? Ainakin yöllä pitää olla hissun kissun, eikä vessaa pidä turhan päiten vetää, jos alakerrassa sattuu asumaan tuikea naapuri

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat