Seuraa 
Viestejä45973

Laitan tästä oman otsikon vaikka olisi voinut jatkaa ”Saako kutsua neekeriksi” otsikon alla, samasta ilmiöstä puhutaan eli mikä on soveliasta minäkin aikana, mikä ei. Tässä voi tulla kuitenkin niin erilaisia painotuksia, että ehkä parempi näin. Toisaalta aika lailla uutena en tiedä, miten milloinkin kannattaisi toimia.

Siis saksalaisyntyisellä rohdoskauppiaalla oli Tampeella koira, jolle vaimo? oli antanut nimen Hitler. Nimen kuulleessaan koira osasi nostaa toisen etutassunsa ylös Hitler-tervehdykseen.

!941 asia oli tullut Saksan Suomen suurlähetystön tietoisuuteen ja asiaan paneuduttiin hartaasti. Vain vähän ennen operaatio Barbarossaa koira-paran kimpussa oli kolme ministeriötä: ulkoministeriö, talousministeriö ja jopa Hitlerin valtakunnankanslia. Ne kaikki raportoivat tapahtuman käänteet tunnontarkasti. Menikö Aatulle asti jää epäselväksi.

Mitäpä pitäisi sanoa yllä olevasta. Itse asiassa niin uskomaton juttu, että enpä sano mitään. Sano sinä jotakin.

Tämän päivän Hesarin sivuilta löytyi ennakkopuffia täältä. Löytyy myös kyseisen koiran kuva, oli niin älykkään näköinen, että olisikohan tehnyt tervehdyksenkin vähän pilkallisesti.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Arki ... 5262885803

Varsinaista juttua saksan kielen taitoiset voivat käydä huomenna katselemassa Die Tagezeitungin sivuilta, ainakaan äsken en sieltä enempää löytänyt.
http://www.taz.de/

Sivut

Kommentit (27)

Kirjoitin aiemmin päivällä tuosta yhdelle englanninkieliselle palstalle tämän AP:n artikkelin perusteella:

http://www.google.com/hostednews/ap/art ... e29fde0ed2

Varsin hupaisa juttu kaiken kaikkiaan. Onneksi natsit eivät onnistuneet tuhoamaan hra Borgin bisneksiä, vaan niistä syntyi Tamro (joka muuten taitaa tosin olla nykyisin saksalaisomistuksessa).
Borg oli kyllä ihan suomalainen, vaimo (joka ei pitänyt natseista) oli saksalaissyntyinen ja hän oli ristinyt koiran Hitleriksi.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
fyyrikko

Tämän päivän Hesarin sivuilta löytyi ennakkopuffia täältä. Löytyy myös kyseisen koiran kuva, oli niin älykkään näköinen, että olisikohan tehnyt tervehdyksenkin vähän pilkallisesti.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Arki ... 5262885803

Varsinaista juttua saksan kielen taitoiset voivat käydä huomenna katselemassa Die Tagezeitungin sivuilta, ainakaan äsken en sieltä enempää löytänyt.
http://www.taz.de/
Totaalisen uskomatonta! Varmaankin tälläkin palstalla kummittelevat hitler-hörhöt ihmettelevät suu ymmyriäisenä ja silmät sippurassa miksi he, ja heidän esikuvansa ansaitsvat olevansa röhönaurun (ja ripulipaskan) arvoisia!

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
fyyrikko

Kuvan koira syytetty. Näyttää kyllä viattomalta ja aika arjalaiseltakin. Mistähän melu. Ehkä hieman salaovelan näköinen.Nuo Himmler-lasit on jo selvää vi*tuilua. Siitä kohu

Dresden
Seuraa 
Viestejä1191

Ei tainnut tuo yllämainittu Roland T tuomiotaan saada aivan pelkästään koiransa takia. Der Spiegel:

Now Roland T. is off to jail. He is reporting to a Berlin prison Wednesday to serve a five-month sentence for displaying Nazi symbols. The repeat offender, who was notorious in Berlin for openly giving Nazi salutes and wearing Hitler T-shirts, was given a series of suspended sentences but now has to do time after authorities lost patience with him. Judges had previously been lenient with the former car salesman, who was considered to have diminished culpability due to brain damage sustained in a 1995 accidentKiinnittää huomiota tuo brain damage, mutta kyse on tietysti yksittäistapauksesta, josta ei suinkaan pidä päätellä, että kaikki nykypäivän elehtijät kärsisivät vauriosta.

Ja nyt vielä oikea koira:

Die Lust zur Zerstörung ist eine schaffende Lust. - Jules Elysard

fyyrikko
[img]http://www.hs.fi/kuvat/iso_webkuva/vertical/1135262885971.jpeg[/img
Kuvan koira syytetty. Näyttää kyllä viattomalta ja aika arjalaiseltakin. Mistähän melu.
En tiedä mistä melusta puhut, mutta natsit ilmeisesti pitivät koiran tekemää tassunnostoa natsihallintoa loukkaavana:
BBC: http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-12139150
A Finnish dog which gave Nazi salutes so annoyed Germany's World War II government that it launched a campaign against its owner.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Tiedän kissan, joka ojentelee tassuaan noin. Ilman opetusta.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7174

juutalaiset on herkkähipiäistä porukkaa. varmaan ainoa väestöryhmä maailmassa joka on aina vinkumassa kuinka kaikki muut ovat pahoja antisemitistejä heitä kohtaan.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Dresden
Seuraa 
Viestejä1191
taucalm
juutalaiset on herkkähipiäistä porukkaa. varmaan ainoa väestöryhmä maailmassa joka on aina vinkumassa kuinka kaikki muut ovat pahoja antisemitistejä heitä kohtaan.Toisaalta, jos niille on tapahtunut jotakin, joka saa ne kokemaan asiat tuolla tavoin.

http://areena.yle.fi/video/1573478
http://areena.yle.fi/video/1588388

En tiedä.

Ja toisaalta myös. Kiinalaisia kohtaan on vähän vaikea mitään kovin antisemiittistä hautoa, Esim.

Die Lust zur Zerstörung ist eine schaffende Lust. - Jules Elysard

installer
Seuraa 
Viestejä9908
spin0
installer
Opisikohan kissa saman tempun?
Aika sama oppisivatko, kun kaikki ihmisetkään ei opi kirjoittamaanSe on kyllä ikävää.

"Kenet jumalat tahtovat tuhota, sen he lyövät ensiksi sokeudella. "

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176

No, kohu syntyi siitä että tällä oli liikesuhteita saksaan ja tähän olisi voinut puuttua ja laittaa esimerkiksi että ei kannata natseja ärsyttää.

Eli se että koira tervehtii niin se ei lieneen se vituksen syy. vaan arvovalta kysymykset.

saksalaiset pelkäsi natsien reaktioita, niin puuttuivat siksi ja loppujen lopuksi koko juttu kuivui kasaan ihan omaa järjettömyytään.

(Poistin vertauksen lopusta).

Jopas jotakin

Onko tuosta oikeasti tullu sanktioita... Minä ku olen opettanu parille Saksanpaimenkoiralle sen kun komentaa ne istumaan se tekee tuon tervehdyksen. Itse lähinnä pidin sitä huvittavana, mutta onpahan aiheuttanu selkkauksen joskus

Taidanpan opettaa sen haukahtamaan ku totean että "Jawohl mein Fuhrer"

kabus
Einheri
Tämä on tapahtunut myös lähiaikoina (2007). Adolf- koira opetettiin nostamaan tassu komennolla 'Heil Hitler' ja omistaja joutui linnaan 5 kuukaudeksi.

http://www.independent.co.uk/news/world ... 66438.html

Kuvan koira ei liity rikokseen.
Eli vastaus otsikon kysymykseen on:
Ei saa!

Uskomatonta että tälläisia tuomiota jaetaan ja vielä länsimaissa! Meininki on kuin suoraan jostain synkimmästä islamilaisesta maasta.

Kun tervehdyksiä ja sanoja ruvetaan kieltämään niin siinä mennään kyllä liian pitkälle.

Tuo kuvan koira on natsi ja se pitää tappaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat