Seuraa 
Viestejä5372

Tervehdys Tiede.fi!

Olen herkkä innostumaan, joten ajattelin laittaa huomenissa terraarion pystyyn ja alkaa kasvattamaan sirkkoja syötäväksi. Käyn huomenna paikallisessa eläinkaupassa katselemassa. Gryllus bimaculatus olisi lähinnä mitä ajattelin, koska laji on helppo kasvattaa, ja ovat muutoinkin mukavia ja persoonallisia sirkkoja. Olisin kysellyt olisiko teillä kokemuksia niveljalkaisten syömisestä, noin laajemminkin kuin rapuja ja hummereita? Ja ovatko kaksitäpläsirkat hyvä valinta ruuaksi, maun suhteen?

Googoloin yhden viitteen tiede.fi -foorumille, jossa spekuloitiin, että hyönteisten proteiini sopisi ihmiselle erinomaisesti, ja vaihdettiin muutama sana niiden syömisestä. Muutoinkin olen kuullut huhuja että hyönteiset olisi tehokkain tapa tuottaa proteiinia. Jopa parempi hyöytysuhde kuin tuottaa ihmisen tarkoitukseen sopivaa kasviproteiinia.

Koska siis haluan pelastaa maailman, ajattelin lähteä tutkimaan sirkkojen kasvatusta ravinnoksi. Jos makua ei saada hyväksi, niin tietenkään se ei riitä maailman pelastamiseksi.

Suomenkielisiä sirkkareseptejä en löytänyt yhtään, mutta englannin kielellä on joitain keittokirjoja ja sivustoja omistettu resepteille sirkkojen valmistamiseksi. Lähinnä yksinkertaisia ovat paistaminen ja paahtaminen.

Toivottavasti aihealuevalinta on oikea, koska aihe tosiaankin on varsin poikkitieteellinen. Mutta ravitsemus lienee primääri aihe.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Kommentit (10)

Osta upporasvakeitin ja paista sirkat siinä. Päälle sitten suolaa ja mausteita, kuten chiliä. Varmaan tulee ihan hyviä, koska upporasvassa keitettynä kaikki on hyvää.

iMuke
Seuraa 
Viestejä1354

Olen syönyt paahdettuja heinäsirkkoja. Syö niitä ennemmin kun selkäänsä ottaa. Maailmanlopun uhallakin syön kuitenkin mielummin vaikkapa lehemänkantturaa tahi vaikka possuva.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vapaa radikaali
Seuraa 
Viestejä1808

Äyriäisiä kannattaisi kasvattaa enemmän. Kaikenmaailman vesijättömailla sun muissa lätäköissä luulisi olevan pinta-alaa ja potentiaalia lisätä tuotantoa vaikka miten paljon. Itse tykkään kovasti kaikenlaisista rapusista ja söisin mieluusti enemmänkin niitä.

Loppujen lopuksi äyriäisillä niveljalkaisina ja hyönteisillä ei kait niin kauheasti ole eroakaan. Aika kummaltahan se tuntuu, että joku rapu menee alas mutta moni muu saman kaltainen tuntosarvia heilutteleva monijalkainen öttiäinen jää syömättä. Jotenkin kummasti vain ravunpyrstöt himottavat henkilökohtaisesti enemmän kuin sirkat. Voi olla, että friteerattuna menisivät siinä missä katkaravutkin. Pitäytyisin kuitenkin ravuissa, jos valita saa.

Gentlemen, start polishing your tin foil hats!

Ei friteeraamiseen mitään erillistä keitintä tarvita. Tavallinen kattila on paljon kätevämpi, ja lopuksi sen voi nakata tiskikoneeseen.

Ainakin Japanissa sirkkoja on syöty, muistaakseni varsin yksinkertaisesti vain paahdettuina. Pitävät hyvänä kalsiumin lähteenä, kun perinteisesti maitotuotteita ei ole käytetty.

Minua kiinnostaisi että paljonko on haittaa kierresiipisloisista sirkkoja kasvattaessa ja pitääkö niistä hankkiutua eroon? Sirkat ilmeisesti kuolee aina kun kierresiipinen poistuu sirkan takaruumiista.

Miten olis lutikoiden tai täiden kasvatus? Voisit kantaa "terraariota" (pehkoa), jossa ne kasvaa, mukanasi....

Olisi aina maittava välipala mukana!

Tähän voin vain todeta että onneksi asun maalla.

Tämä ruoan loppuminen vissiin koskettaa enimmäkseen niitä joilla ei ole omaa mahdollisuutta kasvattaa eläimiä ravinnoksi. Luultavasti nämä peltotilkun rippeet löytää siinä vaiheessa muutakin käyttöä kuin koristuksena olon jos mennään siihen että ruokaa ei meinaa saaha edes rahalla. Tosin tällä hetkellä syödään sen verran vähän lihaa ja kanaa että ei niitä itte kannata alkaa teurastamaan mutta jos kilohinta kolmin-nelin kertaistuu niin varmasti muutamia kotielukoita alkaa parressa ammumaan.

Harmi vain kun kaikki säännökset tekee sen lihan myymisen edelleen niin kauhean vaikeaksi jotta ei sitä passaa ku omaan käyttöön poikapoloisen napostella. Joten yhtä ankeat eväät on mulla edessä tulevaisuudessakin. Nautaa sikaa, hirveä, kaurista, jänistä, villisikaa ja hevosta. Hyvä jos sillon tällön kuhaa ja lohta vaihtelun vuoks. Kaipa se tuo on se kriisi joka saa pienviljelyn taas kannattamaan.

Puuhevonen

Olen herkkä innostumaan, joten ajattelin laittaa huomenissa terraarion pystyyn ja alkaa kasvattamaan sirkkoja syötäväksi. Käyn huomenna paikallisessa eläinkaupassa katselemassa. Gryllus bimaculatus olisi lähinnä mitä ajattelin, koska laji on helppo kasvattaa, ja ovat muutoinkin mukavia ja persoonallisia sirkkoja.

Jos maku suinkin miellyttää, niin ideahan on mitä mahtavin.

Gryllus bimaculatus on ainakin helposti saatava ja kasvatettava laji. Mausta en tiedä mitään: meidän perheestä niitä syö vain niilinhauki. Sille näyttää maistuvan hyvin, mutta makuaistissa voi olla lajienvälisiä eroja.

Sirkkojen kasvatus vaatii tuotettua sirkkakiloa kohti kohtuullisen paljon tilaa, koska näillä pikkuhirviöillä on tapana syödä toisiaan, jos joutuvat olemaan liian ahtaasti. Tarvitset siis tilavia laatikkoja, joihin on hyvä järjestää niin paljon piilopaikkoja kuin mahdollista. Koko laatikon tunkeminen täyteen rypistettyä sanomalehteä ja kananmunakennoja on toimivaksi todettu menetelmä. Sirkkojen ruokavaliolla on todennäköisesti vaikutusta niiden makuun, joten kannattaa harkita, mitä niille syötät.

Jos ravintovalikoimaa haluaa laajentaa, niin syötäviä kotiloita ja marmorirapuja on helppo kasvattaa kotioloissakin suuria määriä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat