Seuraa 
Viestejä16844

Seura nro 1 sivulla 71:

Jokaisesta liikakilosta kannattaa pyrkiä eroon, sillä jo lieväkin ylipainoisuus voi lyhentää elinikää. Aikaisemmin ylipaino on yhdistetty lähinnä sydän- ja verisuonitaudeista, aivohalvauksista ja joistain syövistä aiheutuviin kuolemiin, mutta äskettäin julkaistussa tutkimuksessa se liittyy mistä tahansa syystä johtuviin kuolemiin. Kiinnostavaa on, että myös alipainoisten kuolleisuus oli suurempaa kuin normaalipainoisten.

Lähde Uutispalvelu Duodecim

Ajatuksia?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (32)

Vierailija

Nyt viedään jo viimeisetkin selvät indikaattorit typerien ihmisten tunnistamisesta jo kaukaa. :/
Onneksi sentään edes plastiikkakirurgi ei mahda rumuudelle mitään.

Veikkaisin kaiken lisäksi läskien aiheuttaneen laihojen poloisten kuolemista merkittävän osan.
Itse istun aina takapenkillä.
Ihan varmuuden vuoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
taucalm
Seuraa 
Viestejä7174
S.pony
Kui määritellään jokaiselle oma ideaalipaino?

eiköhän tuon ideaalipainon jokainen ihminen tiedä itse liikkuessaan.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Kuinkas olen muistavinani, että terveelle, liikkuvalle ihmiselle lievä ylipainokaan ei ole vaarallista? Kunhan se on pysyvä tila eikä tulosta jojolaihduttamisesta.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

No mikäli ihminen syö terveellisesti ja sopivasti ja liikkuu tarpeeksi, hänen painonsa on hänelle sopiva. Ei sitä tarvitse millään painoindekseillä mitata. Kyllä se keho oman vakionsa hakee.

taucalm
S.pony
Kui määritellään jokaiselle oma ideaalipaino?

eiköhän tuon ideaalipainon jokainen ihminen tiedä itse liikkuessaan.Hain vastausta aloitukseen liittyen tuolle. Millä lailla laskettuna saadaan tavoiteltava paino? Jos jokaisesta liikakilosta tulisi päästä eroon, mutta myös alipaino on vaarallinen - kuinka pieni asteikko jää normaalipainolle, johon tulisi pyrkiä? Haetaanko se painoindeksin kautta, mikä kusee esimerkiksi erittäin lihaksikkaiden ihmisten kohdalla vai juurikin noin kuten sanoit, jolloin voidaan miettiä esim. anorektikon omakuvan realistisuutta.

Vierailija

Suoraan ihon alla oleva rasva on terveellistä ja sen puute on epäterveellistä. Sen sijaan syvemillä kudoksissa oleva rasva, ja ennen kaikkea viskeraalirasva on epäterveellistä.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Normaalin painon määrittäminen on keskusteluissa yleensä osoittautunut yllättävän vaikeaksi, tai ainakin näkemyksiä löytyy joka suuntaan. Painoindeksi taitaa olla jo kirosana... (näemmä saan itse painaa mitä tahansa 53 kg ja 70 kg väliltä ja olen silti normaali pituuteni 168 cm kanssa?) Mittanauhankin perään on kuulutettu ja sellaista näkemystä esiintyy että kunhan vyötärö löytyy niin hyvin menee.

Voisi myös ajatella että jos unohtaa vallan mittailut, niin ihmisen käytöksestä voisi päätellä onko hän liian laiha tai lihava. Laihahan palelee helposti ja eipä taida oikein jaksaakaan kauheasti vähänkin fyysisempää hommaa painaan. Lihava sensijaan puuskuttaa ja alkaa väännellä turpaansa inhosta jos pitää portaita nousta tai useamman km lenkille lähteä. Mutta lievän ylipainon omaavat tuskin sentään ovat vielä kuolemankielissä pienestä liikunnasta?

"Mistä tahansa syystä johtuviin kuolemiin" kuulostaa myös varsin hurjalta. Että kun sitä on lievästi ylipainoinen niin väistämättä kuolema on siitä johtuva, vaikka sitten loikkaisi junan alle?

Noh, musta huumori sikseen. Oikeasti tämä juttu kuitenkin kiinnostaa minua siltä pohjalta että tosiaankin muistelisin kyllä itsekin että jossain vaiheessa sanottiin että lievä ylipaino ei ole niin haitallista. Ja sellaistakin olen kuullut että tärkeintä olisi että paino pysyy edes jotenkuten öpauttia samana, ettei se heittelehdi ympäriinsä. Mutta tämä minua hivenen epäilyttää kun ajattelemme klassista luolamiestä, eihän hän voinut syödä aina säännöllisesti ja hyvin, vaan joutui välillä näkemään nälkää ja välillä mässäilemään. Mutta eipä toisaalta elänytkään satavuotiaaksi?

Omasta mielestä ajattelu pitkään elämisestä menee vähän sairaaksi. Toki terveenä elämistä kannatan, mutta tuntien monia ihmisiä joilla on lievää ylipainoa ja silti elävät oikein "terveellistä" ja hyvää elämää. Tutkimuksen mukaan ehkä lyhyempää, mutta siinä taas palataankin suurten valintojen äärelle.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Olen tilastojen mukaan alipainoinen, mutta olen aina ollutkin. Jos siis tämä on epäterveellinen tila, minun pitäisi pyrkiä kaikin keinoin lihottamaan itseäni ainakin viidellä kilolla. Kokemuksesta tiedän ettei se onnistu syömällä normaalia ruokaa, vaikka kuinka yrittäisin ahmia. Täytyy siis lopettaa kaikki liikkuminen ja alkaa vetää sipsiä ja karkkia ja kokista ihan vitusti. Ehkä se paino sitten nousisi hiukan? Mutta tulisinko tosiaan terveemmäksi, tulisinko? En varmasti. Eli mitä vittua? Jos kehoni nyt vaan sattuu olemaan tälläinen, keskimääräistä hoikempi. Myönnän kyllä sen, että voi olla mahdollista, että elinikäni on keskimääräistä lyhyempi ehkä tämän lievän alipainon takia, mutta en usko että väkisin lihottamalla elinikäni yhtään pidentyisi, päinvastoin. Olen kokeillut salitreeniäkin lihasmassan kasvattamisen toivossa, muttei siitäkään oikein mitään tullut, tuntui ettei mikään kasva mihinkään. Saatoin syödä liian vähän mutta siinäpä se, ei jaksa enempääkään. Olen 184 senttiä ja viimeksi itseni punnittuani painoin jotain 70kg. En siis ihan anorektinen ole mutta alipainoa silti. Koko lapsuuteni ja nuoruuteni se on minua harmittanut ja itsetuntoa alentanut, mutta viime vuosina olen hyväksynyt asian eikä enää kiinnosta. Ihmiset on erilaisia ja toiset on laihempia ja toiset läskimpiä. Mielestäni asiaan kannattaa puuttua jos se johtuu jostain henkisestä tai fyysisestä sairaudesta. Yleensä silloin mennäänkin äärimmäisyyksiin ja joko lihotaan muodottomaksi tai laihdutaan luurangoksi.

くそっ!

Rousseau
Voisi myös ajatella että jos unohtaa vallan mittailut, niin ihmisen käytöksestä voisi päätellä onko hän liian laiha tai lihava. Laihahan palelee helposti ja eipä taida oikein jaksaakaan kauheasti vähänkin fyysisempää hommaa painaan. Lihava sensijaan puuskuttaa ja alkaa väännellä turpaansa inhosta jos pitää portaita nousta tai useamman km lenkille lähteä. Mutta lievän ylipainon omaavat tuskin sentään ovat vielä kuolemankielissä pienestä liikunnasta?Lihavakin voi palella herkästi, ei rasva niin lämmitä kuin lihas. (+verenkiertoa heikentävät tekijät ihan kellä tahansa).
Enkä allekirjoita laihan fyysisestä jaksamisestakaan ellei sitten puhuta BMI:n alarajoilla keikkuvasta henkilöstä. Valitettavasti omakohtaisella kokemuksella esimerkin toisessa päässä olevat poikkeukset ovat harvemmassa fyysisen työn suhteen.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Carum carvi

Lihavakin voi palella herkästi, ei rasva niin lämmitä kuin lihas. (+verenkiertoa heikentävät tekijät ihan kellä tahansa).Tämä oli uutta. En olisi osannut tällaista epäillä, semminkin kun on niin paljon tolkutettu siitä että lihavat ihmiset nimenomaan hikoilevat (ja haisevat). Urbaanilegendaa?

Rousseau
Carum carvi

Lihavakin voi palella herkästi, ei rasva niin lämmitä kuin lihas. (+verenkiertoa heikentävät tekijät ihan kellä tahansa).Tämä oli uutta. En olisi osannut tällaista epäillä, semminkin kun on niin paljon tolkutettu siitä että lihavat ihmiset nimenomaan hikoilevat (ja haisevat). Urbaanilegendaa?Läskissä on vähemmän verisuonia kuin lihaksessa.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Rousseau
Painoindeksilaskurin mukaan sinulla on normaali paino (20,7), Ronron.Katos.. niinpäs onkin. Minulla on tullut jokin sekaannus.

くそっ!

Carum carvi
Rousseau
Carum carvi

Lihavakin voi palella herkästi, ei rasva niin lämmitä kuin lihas. (+verenkiertoa heikentävät tekijät ihan kellä tahansa).Tämä oli uutta. En olisi osannut tällaista epäillä, semminkin kun on niin paljon tolkutettu siitä että lihavat ihmiset nimenomaan hikoilevat (ja haisevat). Urbaanilegendaa?Läskissä on vähemmän verisuonia kuin lihaksessa.Rasva toki eristää, mutta jos aineenvaihdunta on minimissä, ei tarpeeksi lihaksistoa ja suonet tukkeessa niin varmasti on kylmä.

Muistan eräässä entisessä työpaikassani olin niitä harvoja joilla ei koskaan ollut kylmä ( talvisin oli kova viima). Siellä oli lihavia ja laihoja ja siltä väliltä. Liekö johtunut fyysisestä aktiivisuudesta ja elämäntavoista. Ei tarvinnut paljoa pukea vaikka olin keskiverto en lihava tai laiha. Kovimmat palelijat taisivat olla juurikin laihimmat ja lihavimmat.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
S.pony
Kui määritellään jokaiselle oma ideaalipaino?

Voisiko se olla se paino johon keho tasapainottuu silloin, kun liian voimakkaat insuliinitason heilahtelut poistuvat sössimästä kropan energiatasapainoa?

Vierailija

Ei kyllä mä sen tossa selitin pääpiirteittäin, eikä Seurakaan olisi ollut yllättynyt, jos olisivat saman lukeneet, joten eipä tolla tutkimuksella mitään käytännön funktiota ole.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat