Seuraa 
Viestejä12

Universumin laajenemisen kiihtyminen johtuu WIMPien radioaktiivisesta hajoamisesta.

Kuten tiedämme (?), galaksien uloimmat tähdet eivät pysyisi radoillaan jos vain näkyvän aineen gravitaatio otetaan laskuissa huomioon. Tästä syystä on arveltu että noin 85% universumin massasta on ns. pimeää ainetta. Tällä hetkellä suosituin ajatus lienee se, että kyseinen aine koostuu äärimmäisen heikosti vuorovaikuttavista massiivisista hiukkasista.

Nykytietämyksen mukaan kaikki aine (ehkä myös protonitkin) voivat hajota radioaktiivisesti, esim. vapaan neutronin elinikä on keskimäärin kymmenisen minuuttia ennenkuin se hajoaa kvarkeiksi ja energiaksi.

Voidaan siis olettaa että myös nämä mystiset WIMPit hajoavat samoin. Koska ne vaikuttavat äärimmäisen heikosti "tavallisen" materian kanssa, myös tämä hajoaminen jää meiltä näkemättä, sen vaikutus näkyy vain siinä että gravitaatio näyttää heikkenevän, ja tästä johtuen universumin laajeneminen kiihtyy, kun gravitaatio jarruttaa koko ajan vähemmän laajenemista.

Näinollen mitään "pimeää energiaa" ei tarvita. MOT

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46489

Et esittänyt mitään hypoteettista mekanismia WIMPien hajoamiselle, mitä voitaisiin testata. Et taida olettaa energian säilymistä, kun hävität hiukkasia tuosta vain olemattomiin. Energiakin aiheuttaa gravitaatiota. Noin rajut oletukset vaatisivat ehdottomasti tuekseen hypoteesin, jota voitaisiin kokeellisesti testata. Käytännössä se merkitsee ajatuksen muotoilemista siten, että se antaa mielekkäillä alkuehdoilla kvantitatiivisia ennusteita.

Gravitaation heikkeneminen ei myöskään selitä laajenemisen kiihtymistä. Gravitaatio on vetovoima, joka aina hidastaa laajenemista. Heikkenevä gravitaatio merkitsee laajenemisen hidastumisen pienenmistä ajan myötä, ei suinkaan laajenemisen kiihtymistä.

Lentotaidoton
Seuraa 
Viestejä6946

Niin vapaan neutronin elinikä on n 15 minuuttia.

Neutroni tuossa selittikin ydinasian. Ei WIMPien tai minkään muunkaan partikkelin hajoaminen vaikuta gravitaatioon mitenkään. Aine ja energia ovat gravitaation kannalta yksi lysti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat