Seuraa 
Viestejä45973

Tuossa kun näissä talvisissa vaihtelevissa olosuhteissa olen käynyt lenkillä koiranpennun kanssa, niin tuli mieleen kysyä, mikä olisin paras ja edullisin talvi-asu ulkoiluun. Joskus on liian paljon vaatetta päällä ja joskus sitten liian vähän.

Eräs eskimoheimo käytti tälläistä kesä-asunaan n. 500 vuotta sitten

[size=70:dnpd841u]Kuva scannattu Tieteen Kuvalehti sivulta nro 8/93[/size:dnpd841u]

Kommentit (11)

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Varmaan pitkät kalsarit, pitkähihanen aluspaita, villapaita, farkut, kesätakki. Noissa minä ainakin vietän talveni. Vähän viluhan siinä tulee mutta hyvällä tsägällä voi saada saikkua jos flunssa iskee. Jos jokaisen sairaslomapäivän palkan vähentää vaatetuksen hinnasta niin aika edullinenhan tuo setti on. Varmaan jopa negatiivinen hinnaltaan eli tuottaa rahaa, jos mietitään että sairaslomapäivä vastaisi työttömyyspäivää jonka armonraha on jotain murto-osia normipäiväpalkasta missä tahansa työssä (joka ei ole työkkärin kautta).

くそっ!

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Dimex valmistaa laadukkaita työasuja myös ulkokäyttöön. Takki nro. 615 on paras mitä tähän asti olen päällä pitänyt. Tuo siis ulommaiseksi ja sen alle fleece ja toppahaalarit ja sään mukaan sitten pitkää kalsaria sun muuta kerrastoa. Ei ainakaan tämän talven pakkaset ole olleet veruke ulkotöistä kieltäytymiseen vaikka joskus päiville kertyykin pituutta.
Niin, ja kengiksi irtovuoriset kumisaappaat jonne mahtuu lisävillasukkaa tarpeen mukaan. Kevyempään säähän varrelliset ja nahkaiset maiharit.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eiköhän tuo kumikenkä ole lauhemmalle kelille, ja pakaselle sitten lämmin nahkakenkä. Harvemmin pakkasella kenkien kastuminen on ongelma.

Untuvaa ja villaa, niillä pärjää.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
TuomasK
Eiköhän tuo kumikenkä ole lauhemmalle kelille, ja pakaselle sitten lämmin nahkakenkä. Harvemmin pakkasella kenkien kastuminen on ongelma.
Riippuu tyystin mitä siellä ulkona tekee, puhuinkin tässä nyt enempi omista kokemuksista.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

JiiPeeKoo
Tuossa kun näissä talvisissa vaihtelevissa olosuhteissa olen käynyt lenkillä koiranpennun kanssa, niin tuli mieleen kysyä, mikä olisin paras ja edullisin talvi-asu ulkoiluun.Paras ja edullisin vaatisi kaksi eri asua, mutta puuvilla-fleece-tuulenpitävä toppa/untuva-kerrospukeutuminen on aika lyömätön kombo. Vähän lauhemmalla kelillä voi tuon fleecen jättää pois välistä. Jos taas on oikein märkä ja kusinen keli, niin puuvilla-fleece-goretex on pop. Goretexin voi toki korvata millä tahansa muulla vastaavalla tuotemerkillä jolla on kutakuinkin samat ominaisuudet, eli pitää vettä ja tuulta.

"Aktiiviseen ulkoiluun" jossa "michelin-mies" pukeutuminen ei ole suotavaa on hyvä yhdistelmä puuvilla-villa-tuulipuku.

Kaiken alfa ja omega on kuitenkin ilmavuus ja hengittävyys yhdistettynä viiman pitävyyteen. Ja lämmin pipo päähän ja hanskat käteen.

Ei kai sillä niin väliä ole millaisia vaatteita pitää päällään kunhan ihoa vasten joku keinokuituinen kosteutta ulospäin siirtävä pitkä alusasu. Sen päälle kosteutta imevä puuvillainen tms asu. Tämän päälle paljon ilmaa sitova asu ja sit tuulen ja kosteuden eristävä asu.

Kun vielä kattoo että niissä on korkea vyötärö ja pitkä selkämys sekä kunnon päähine ja kengät pärjää jo pitkälle.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

^^ joo, toi on huomioon otettava seikka, ettei asujen välistä pääse viima tunkeutumaan sisään.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Jos nyt Hifistelemään aletaan, niin ehdottomasti hyvä tekninen alusasu, siihen päälle sitten vaikka joku 200g merinovilla asu ja softshell asu kuoreksi. Märälle kelille sitten kuoreksi gorea tms. Nämä siis liikuntaan, mutta jos paikallaan meinaa seistä, niin sitten vaan untuvaa niskaan.

Ja kunnon päähine, se kunnon karvahattu pakkasilla päässä lämmittää enemmän kun se 200e fleece siellä takin alla.

Villaa ei kannata unohtaa, vaikka nykyään joka paikasta työntyykin fleeceä yms kamaa. Kyllä se perinteinen villapaita ainakin mulla on yleensä päällä, vaikka kaapissa onkin myös fleeceä ja muita keinokuitu rättejä.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Ostin jo vuosia sitten romutavaratalosta pilkkihaalarin. Olisiko ollut 30 euroa. Eristeenä joku thinsulate. Mainio asu kaikkeen mutta ei urheiluun kuten hiihtoon. Kovalla pakkasella voi kävelyllä käydä kun ei liikoja kiirehdi. Jopa lumitöihin muutaman asteen pakkasesta, kun hiljakseen malttaa lumilinkoa kävelyttää. Ei voi käyttää enää nollakeleillä kuin pilkkihommissa. Muuten on kuuma. Menee tuulella ja tuiskulla. 20 astetta jäällä pienellä tuulellakin onnistuu. Lämpökerrasto alle. Pesun ja linkouksen jälkeen voi vetää melkein heti päälle. Jänismetsällä motivoi liikkumaan hitaasti ja hiljaa.

Sanoisin että huikea hinta-laatusuhde.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Puuvilla alimmaisena voi olla jopa vaarallinen kun märkyys jää ihoa vasten. Keinokuitua mieluummin ja väliin villaa tai fleeseä ja päällinen tuultapitävää ja räntäoloissa vettäpitävää.
Vetoketjulliset puserot ovat paitaa kätevämpiä pukea ja riisua ja avata jos on tarve.
Puuvilla on hyvä päällimmäisenä jos on tulityötä tai tarvitsee muuten lujempaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat