Seuraa 
Viestejä9265

Kolmatta päivää. Toissapäivänä heräsin siihen kun vasen korva ei kuullut kunnolla, tuntui ikäänkuin "tukkoiselta", todella häritsevä tunne. Samalla se soi, varsinkin jos liikuin. Ja kohisi jos suljin korvan. Sitä jatkui koko päivä. Eilen se lähinnä vain soi, muuten tuntui normaalimmalta. Tänäänkin se soi pikkuisen, en kuule sitä normaalissa hälyssä mutta jos vaikka suljen korvan, kuuluu soimista. Eihän tuo enää häiritsevää ole, kun muuten tuntuu normaalilta. Se epätasapainon tunne silloin kun tuntuu että toinen korva kuulee huonommin kuin toinen, on todella ärsyttävää, pistää päänkin ihan pyörälle. Nyt ei enää ole sitä. Voi olla että kuulee huonommin mutta sitten olen aivoistani jo tottunut siihen.

Kysyn nyt kuitenkin että onko korva pysyvästi vaurioitunut? Kuunnellut viime aikoina aika kovalla musiikkia autossa herättääkseni bussipysäkeillä seisovien pinnallisten teinityttöjen ihailua siinä toivossa että joku heistä ajattelisi tätä "Clio-sankaria" illalla masturboidessaan..

くそっ!

Kommentit (6)

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006

Voihan se rikki ollakin, mutta ei välttämättä. Mulla on ollu samanlainen tunne monta vuotta aina reenikseltä tukikohtaan tullessani, mutta aina menny ohi. Viimeksi tarkastuksessa kuulo oli täydellinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tinnitus eli korvien soiminen vaikuttaisi olevan seurausta aivojen epäonnistuneesta yrityksestä suojata ihmistä liiallisilta kuuloärsykkeiltä, väittävät Georgetownin yliopiston tutkijat Neuron-lehdessä. Sama prosessi voi olla kroonisen kivun ja muiden aistihäiriöiden taustalla.

Tutkijat sanovat, että äänen puuttuminen tietyiltä äänenkorkeuksilta ikääntymisen tai melualtistuksen takia voi pakottaa aivot tuottamaan ääniä paikatakseen sitä, mikä puuttuu.

Mutta kun aivojen tunteita käsittelevä limbinen järjestelmä epäonnistuu pysäyttämään näiden äänten kulun tietoisen kuulokäsittelyn alueelle, on seurauksena tinnitus.

"Uskomme, että limbisen ja kuulojärjestelmän verkostojen säätelyhäiriö on tinnituksen ytimessä", tutkimusryhmää vetänyt Josef Rauschecker sanoi. "Tinnituksen kunnollinen ymmärtäminen ja kunnollinen hoito voi olla mahdollista, kunhan ymmärrämme yksityiskohtaisesti tämän säätelyhäiriön perustan."

Georgetownin tutkijat ottivat magneettikuvia 22 vapaaehtoisesta, joista puolella oli diagnosoitu krooninen tinnitus. He havaitsivat, että erityisesti aivojen mielihyväkeskus nucleus accumbens osoitti hyperaktiivisuutta äänenkorkeuksille, jotka tinnituspotilaat olivat menettäneet.

Toimintahäiriöiden samoilla alueilla on aiemminkin arveltu liittyvän muun muassa krooniseen kipuun. Näissä häiriöissä voi olla kyse kyvyttömyydestä sammuttaa tarpeettomia aistisignaaleja, Rauschecker sanoi.
http://www.tiede.fi/uutiset/4159/tinnit ... lon_hairio

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Okei. Täytynee jatkossa kuunnella hieman pienemmällä voluumilla. Vaikkei tuollainen pieni tinnitus nyt minua suuremmin haittaakaan, kunhan tosiaan pysyy pinenenä..

くそっ!

Yli 90 %:ssa tapauksia, tinnitusta ei ole voitu tähän mennessä poistaa millään hoitokeinolla.

Nyt kuitenkin ikävään vaivaan on löydetty uusi terapiamuoto, jolla tinnituksen voimakkuutta voidaan pienentää ja ehkäistä sen palaamista.

Uutta terapiamuotoa testattiin yhdellä tinnituksesta kärsivällä ihmisellä Arkansasin yliopistossa. Tutkimuksessa testattiin uuden hoidon turvallisuutta ja toteuttamiskelpoisuutta. Uudessa terapiamuodossa tinnitusta hoidettiin toistuvalla matalataajuisella magneettistimuloinnilla, jolla yritetään vähentää, poistaa ja mahdollisesti jopa ehkäisemään kokonaan tinnituksen palaamista.

Tinnituksen hoidossa potilaan päänahkaan asetetaan käämi, mikä luo magneettikentän aivojen pintaan. Magneettikenttä synnyttää sähkövirtaa, mikä joko aktivoi tai rajoittaa hermojen toimintaa.

Muutaman hoitokerran jälkeen potilaalla ei ilmennyt mitään sivuoireita. Neljän kuukauden päästä hoidosta, potilas kertoi tinnituksen olevan huomaamatonta.

Tinnitusta esiintyy ihmisillä jatkuvana vaivana noin 10 prosentilla ja häiritsevänä noin 2 prosentilla. Yleisimpiä oireita ovat korkeataajuinen soiminen, kitinä tai vaikka kohina. Monilla tinnitus on jatkuva vaiva, ja voi aiheuttaa esimerkiksi univaikeuksia ja ahdistusta.
Uudesta hoitomuodosta uutisoi Health News-verkkosivusto otsikolla New Tinnitus Treatment.
http://www.radionova.fi/page.php?page_id=1219&i=11274

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat