Seuraa 
Viestejä45973

Yle: Japanissa syntyy viiden vuoden päästä mammutinpoikanen.

Bongasin uutisen, jonka mukaan Japanissa on ryhmä tiedemiehiä ja -naisia, jotka yrittävät synnyttää mammutinpoikasen siirtämällä ikijäässä säilyneestä mammutin solusta tuman norsun kohdussa olevaan munasoluun.

Onko norsu tarpeeksi lähellä mammuttia ja joko tuollainen on mahdollista? Vuoteen 2016 mennessä.

Sivut

Kommentit (47)

Taivaantallaaja
Japanissa on ryhmä tiedemiehiä ja -naisia, jotka yrittävät synnyttää mammutinpoikasenKyllä siinä taitaisi ollakin vähän liikaa hommaa yhdelle naiselle synnyttää 500 kiloinen ronsunpoikanen. Hyvä, että apureita löytyy.

Mutta asiaan, miksei? Ihan mielenkiintoiselta tuo näyttää.

Äänestin ei. Käsittääkseni kloonaus on melko vaikeaa jo tuoreellakin materiaalilla, joten pakastetulla "sekundalla" onnistuminen vaikuttaa epätodennäköiseltä ainakin ennusteen mukaisessa ajassa. Haiskahtaa pelkältä julkisuustempulta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
PeterH
Seuraa 
Viestejä2875

Sekoitetaan siihen vaan vähän sammmakon DNA:ta ja homma pelittää, ihan kuin Jurassic Parkissa, eiks je?

Ja sitten luonto löytää keinot ja mammuttivauva vaihtaa sukupuolta.

Toivottavasti eivät onnistu, ei tällä planeetalla taida enää olla mitään ympäristöä niille elää. Eläintarhoihinko niitä pitäisi valmistaa? Isoja elukoita, jotka ennen laidunsi laajalti pitkin Euraasiaa.

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372

Jurassic Parkkiahan tässä leikitään. Mutta ihan kivasti tällaiset uutiset saa julkisuutta ja hämmentää kloonauksen ympärillä liikkuvia eettisiä arvoja.

Luulen kyllä ettei DNA säily vaurioitumattomana 20 kilovuotta. Edes jäissä. Siellä on varmuudella vähintään yksi letaali mutaatio. Ehkä joskus tulevaisuudessa osataan parsia mammutin DNA ja tehdä uusi ehyt synteettinen genomi. Mutta eipä taida teknologia olla vielä tällaiseen valmis.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

iileskotti
Toivottavasti eivät onnistu, ei tällä planeetalla taida enää olla mitään ympäristöä niille elää. Eläintarhoihinko niitä pitäisi valmistaa? Isoja elukoita, jotka ennen laidunsi laajalti pitkin Euraasiaa.Miten niin ei ole? Metsänraja Siperiassa? Taitaa puuttua sieltä "lokerosta" tuollainen iso kasvinsyöjänisäkäs, joka voi hyödyntää jäätynyttä ravintoa ankarissa olosuhteissa ja pystyy kaivamaan ruokansa käytännössä vaikka minkalaisen kinoksen alta. Luulisin, että porot ja muut eivät taida kyetä ihan samaa ruokaa käyttämään? Joku myskihärkä lienee nykyisistä elukoista ainoa vastaava.

Jos tuo mammutti nyt saadaan eloon, niin hyvä niin. Epäilen tosin, että taitaa vaatia vielä aikaa ja yritystä. Lisäksi siitä yhdestä mammutista on vielä matkaa siihen, että mitään luonnonlaumoja olisi tai niitä voisi jotenkin hyödyntää.

Viimeiset mammutit elivät Wrangelin saarella ja siellä ei kyllä taida paljon mikään poro selvitä? Pistetään sinne ne mammutit mussuttamaan tai jonnekin Pohjois-Siperiaan tai Kanadaan. Kiinalaiset tosin kuitenkin heti keksivät, että mammutin syöksyhammasta syömällä saa kullin pystyyn eli eiköhän ne tapeta sukupuuttoon uudestaan.

Veikkaisin että isolaatio on tapahtunut ja että norsu ja mammutti eivät voisi lisääntyä keskenään.
Mutta aina sitä saa silti joissain asioissa yllättyä, voi olla että kohta ratsastetaan mammuteilla.

spin0
^ Elinympäristöksi voisi mahdollisesti sopia Pleistoseenipuisto: post513813.html#p513813

Sitten seuraa se toinen ongelma, kuka takaa niiden turvallisuuden? Kaiken maailman keräilijät ja "kiinalaisen rohdosopin" harjoittajat odottavat jo kieli pitkällä koska saadaan tapetun mammutin päitä seinille ja peniksiä kuivatukseen potenssilääkkeiksi. Eihän noita mammutin sukulaisiakaan meinata pystyä pitämään suojassa ja mammutteja kohtaan kiinnostus olisi varmasti 100-kertaista vielä norsuun verrattuna, Stanan vajakit, antais niiden elukoiden olla.

Edit: luova ratkaisu, herätetään tylppänokkakarhu myös henkiin ja samaan elinympäristöön.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Olisihan tuo hianoo. Hiukan skeptinen olen vieläkin, mutta jos onnistuvat, niin mikäs siinä. Sitten vaan luomaan sille elinympäristöä ja teemapuistoa. Ice Age Park?

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

AGTC
Veikkaisin että isolaatio on tapahtunut ja että norsu ja mammutti eivät voisi lisääntyä keskenään.
Mutta aina sitä saa silti joissain asioissa yllättyä, voi olla että kohta ratsastetaan mammuteilla.

Kyseessä oli kloonaaminen, ei risteyttäminen.

Chair
Seuraa 
Viestejä2799
Taivaantallaaja
Japanissa on ryhmä tiedemiehiä ja -naisia, jotka yrittävät synnyttää mammutinpoikasen

Hubsu
Kyllä siinä taitaisi ollakin vähän liikaa hommaa yhdelle naiselle synnyttää 500 kiloinen ronsunpoikanen. Hyvä, että apureita löytyy.

Synnytys on tosiaankin hyvä jakaa useammalle naiselle — ja vielä useammalle miehelle — varsinkin mammutin synnyttäminen. On tosi nastaa huomata asioiden maailmassa olvan niin hyvällä mallilla, että lahjakkaat tieteentekijät voivat keskittyä synnyttelemään sukupuuttoon kuolleita elukoita.

"Die Theorie bestimmt was wir beobachten können."(Albert Einstein)

Alkuperäis-DNA ei varmaankaan ole enää toimivaa, mutta sitä sitä saadaan sitten jo tarvikkeena.
Kyllä me näemme vielä neanderthalilaisenkin.

LonelyOne
AGTC
Veikkaisin että isolaatio on tapahtunut ja että norsu ja mammutti eivät voisi lisääntyä keskenään.
Mutta aina sitä saa silti joissain asioissa yllättyä, voi olla että kohta ratsastetaan mammuteilla.

Kyseessä oli kloonaaminen, ei risteyttäminen.

No mutta kai tuossa silti jotain rajojakin on, vai meinaatko että ihminen voisi synnytttää minkä tahansa lajin kunhan vain käytetään kloonausta?

Toope
Seuraa 
Viestejä25393

Veikkaan ja toivonkin, että japsitiedemiehet onnistuvat herättämään karvanorsun henkiin. Viisi vuotta tosin on lyhyt aika. Elintilaa mammuteille Siperiassa toki olisi, mutta pahoin pelkään, että lajista tulisi myös salametsästäjien ykköskohde, kuten edellä jo mainittiinkin. Dinoja joudutaan odottamaan vähän pidempään.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat