Seuraa 
Viestejä45973

Kun arkeologi löytää kaivaukselta taidetta, hän raportoi löytäneensä jumalan kuvan. Mihin perustuu väite että vanhat käsitetaideteokset ovat jumalten kuvia? Mielestäni käsitetaide ei ole moderni keksintö. Arkeologi löytää hedelmällisyysjumalia ja voitonjumalia. Mihin perustuu näkemys että hedelmällisyyttä kuvaava patsas kuvaa hedelmällisyyden jumalaa eikä hedelmällisyyttä?

Kommentit (2)

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
nollapiste
Kun arkeologi löytää kaivaukselta taidetta, hän raportoi löytäneensä jumalan kuvan. Mihin perustuu väite että vanhat käsitetaideteokset ovat jumalten kuvia? Mielestäni käsitetaide ei ole moderni keksintö. Arkeologi löytää hedelmällisyysjumalia ja voitonjumalia.Ilmeisesti oletukseen että menneisyyden ihmiset olivat taikauskoisia, maagisessa mielentilassa eläviä höppänöitä jotka pelkäsivät kaiken aikaa kaikkialla mm. nälänhätää, sairauksia ja lapsikuolleisuutta, joten tämän takia tarvitsisivat avukseen jumalia ja näitä jumalia edustavia talismaaneja eli patsaita. Tällainen skenaario tietenkin poissulkee sen mahdollisuuden että menneisyydessä olisi ollut olemassa tieteellistä ajattelua jolla olisi selvitetty asioiden toimintatapoja, eikä olisi ollut tarvis uskoa että jokaista tuulenvirettäkin puskee eteenpäin joku jumaluus.

Voihan se tietysti noinkin olla tai voi olla ettei ole aina ollut. Tai jos ajattelee että jossakin luolassa on komeita maalauksia alueen eläimistöstä ja sitten näissä eläimenkuvissa on sellaisia jälkiä että niihin on nakattu keihäitä, niin ovatko taiteilijat ja metsästysriittiä suorittaneet olleet välttämättä yksi ja sama ihmisryhmä?

Mutta kaiketikin sinua kiinnostaa eniten että miksei ihminen ole voinut menneisyydessä ihan yhtälailla duunata taidetta ihan ilokseen, tai vaikkapa ikuistaa saveen naisensa (eikä suinkaan jumalattaren). Itse kadonneiden kulttuurien fanina mietin aina ensisijaisesti että eikö muka ihmiskunta pitkän olemassaolonsa aikana olisi aivan hyvin ehtinyt pykäistä useampiakin korkeakulttuureita ja kyetä hyvinkin nerokkaaseen ajatteluun kaikenlaisten menevien ja tulevien katastrofien välissä.

nollapiste
Kun arkeologi löytää kaivaukselta taidetta, hän raportoi löytäneensä jumalan kuvan. Mihin perustuu väite että vanhat käsitetaideteokset ovat jumalten kuvia? Mielestäni käsitetaide ei ole moderni keksintö. Arkeologi löytää hedelmällisyysjumalia ja voitonjumalia. Mihin perustuu näkemys että hedelmällisyyttä kuvaava patsas kuvaa hedelmällisyyden jumalaa eikä hedelmällisyyttä?Vie arkeologi tämän päivän lääkärin vastaaotolle, niin saat häneltä kuvauksen tyyliin 'siellä oli pakanallinen uhrialttari ... ympyrä jossa on risti keskellä jota kiersi kaksipäinen käärme ... käyttää taikamerkkejä ... sarvi jossa on myrkkyä ... kuvia/patsaita pakanallisesta Jumalasta ... '

Muinaisaikainen lapselle tehty nukke, leikkikalu, voi tänään olla 'hedelmällisyysjumala', ja sitten siihen joku 'kantagermaani' väsää omasta kaapistaan tarinan, kuinka 'pakanallisessa kulttuurissa tanssittiin nakuina hedelmällisyysjumalan ympärillä', ja kohta osa kansaa tekee samalla tavalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat