Seuraa 
Viestejä45973

Kauas pilvet karkaavat?

Sivut

Kommentit (29)

Pilvet menevät Espanjaan lämmittelemään Pilvien puute johtuu siitä, että auringosta tulee kylmiä valonsäteitä, jotka ovat jäätyneet avaruudessa. Siitä syntyy pakkaset

Pilvi putoaisi maahan pakkasella, jolloin joukkotuho olisi valmis. Jumala suojelee meitä näillä tieteellisillä sydemeillä

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Talvipakkaset ovat puhtaasti seurausta kalenteristamme. Kalenterista katsomalla kun voi havaita, että nyt on talvi ja pitäisi olla kylmää. Ihmiset alkavat lämmittää talojansa. Koska energiaa ei voi hävitä, niin lämmintä siirretään ulkoa sisälle. Näin ulkoilma jäähtyy ja tulee pakkasta.

Onneksi kalenterista voi myös lukea kevään tulon, jollion lämmitystä vähennetään ja lämpöä pääsee taas myös ulkoilmaan. Kesällä pidetäänkin sitten ikkunoita ja ovia auki jatkuvasti ja seurauksena on hellettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

On siitä pakkasesta iloakin.

Tuommoista tänään kuvailin, mutta kun
a) kuvat on otettu kännykällä
b) kuvat on otettu liikkuvasta autosta pskaisen lasin läpi
3) en keksi, miten saisin kuvia omalta koneelta tänne näytille
niin jouduin turvautumaan similaariin muualla ikuistettuun ilmiöön.

Tollukka
Joo, ja viimeppäivien kovat tuulet johtu siitä, ku Siperian puut alko heiluu protestina Suomen metsäteollisuudelle.

Eikö tuuli synnykään puiden aivastelusta?

(Lassin isän kuolemattomia selityksiä.)

"Hmm.. miksi muuten pilvet pysyvät taivaalla eivätkä muutu jääksi. Kun tuolla ylhäällä on kymmeniä asteita pakkasta kesälläkin....?"

Tämä kommentti oli kenties tarkoitettu vitsiksi, mutta koska palstalla on nuoriakin lukijoita, yritän vastata "tositarkoituksella":

Talvella pilvet todella muuttuvat jääksi (lumeksi), koska on niin kylmä. Kesälläkin ukkoskuuroissa toisinaan sataa rakeita (jäätä), koska ukkospilvien rakenne on ylös/alas-suunnassa toisinaan kilometrien paksuinen, eli jo 3-4 kilometrin korkeudessa on pysyvä pakkanen (vrt. vuorien lumisen huiput.

Kesäsateet ovat lähes aina vettä pelkästään sen vuoksi, että pilvien korkeus merenpinnasta lukien on yleensä vain muutamia satoja metrejä.

(Tieteilijät: Naurakaa nyt makeasti tälle vastaukselle )

Matso165
Hmm.. miksi muuten pilvet pysyvät taivaalla eivätkä muutu jääksi. Kun tuola ylhäällä on kymmeniä asteita pakkasta kesälläkin....?

Pilvet ovat jäistä vesihöyryä. Osa vedestä on höyrynä ja molekyylin törmätessä naapuri jääkiteeseen roolit vaihtuvat. Törmäyksestä johtuen jää sulaa ja höyry jäätyy. Pilvissä voisi sanoa Jäiden rätisevän kuin hanki kengän alla. Jotenkin noin se menee.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Pilvet eivät ole vesihöyryä. Alailmakehässä havaittavat sumupilvet koostuvat vesipisaroista. Ylempänä olevat, esimerkiksi cumulukset ovat nollarajan yläpuolella, ja muodostuvat jääkiteistä.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

o_turunen
Pilvet eivät ole vesihöyryä. Alailmakehässä havaittavat sumupilvet koostuvat vesipisaroista. Ylempänä olevat, esimerkiksi cumulukset ovat nollarajan yläpuolella, ja muodostuvat jääkiteistä.

Niin, pelkkää vesihöyryä voi olla hiukkasen vaikea nähdä, koska se on yhtä läpinäkyvää kuin ilma. Eikö vain?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat