Seuraa 
Viestejä45973

Hei.
Heraklesta pidetään eräänlaisena miehisyyden esikuvana, joka urotöissään kävi luontoa vastaan kesyttäen sen. Olisin kuitenkin kiinnostunut tietämään mitä muuta Herakleen tarina symboloi. Googlesta ei meinaa tuon sortin tietoa löytyä (voi olla, että hakusanassa olisi parannettavaa, myönnetään) ja paikallinen kirjastokaan ei ole varsinaisesti erikoistunut kreikkalaiseen mytologiaan.

Olisiko kenelläkään tarjota teorioita mistä Herakleen tarina ''todella'' kertoo?

Uteliaille linkki: http://fi.wikipedia.org/wiki/Herakleen_uroty%C3%B6t

Kommentit (3)

Herakles voi olla antiikin versio Teräsmiehestä. Ehkä hänet luotiin tarinoihin, että antiikin pojilla oli jotain josta unelmoida? Mytologiaahan on muutenkin 'väritetty' kolmipäisillä koirilla sun muilla.

Herakleesta kannatta lukea sitten mahdollisimman alkuperäismuodossa olevia tarinoita pehmennettyjen "Disney-versioiden" sijaan. Muistelisin, että Heraklesin urotyöt oli sitä luokkaa yksinkertaistettuna, että se pani kaikkea ja tappoi ketä sattui.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiitoksia vastauksista.

Tosiaan, Herakleen voisi ajatella olevan eräänlainen alfauros johon kreikan miehet halusivat samaistua. Herakles tosin kaiken hirviöiden jahtaamisen ja panemisen ohella myös mm. tappoi oman perheensä, tasapainoili jumaluuden ja inhimillisyyden välillä kuulumatta kumpiinkaan ja paloi elävältä.

Nämä mielestäni tekevät Herakleesta hieman syvällisemmän hahmon kuin ns. supersankarit, vaikkakin miehen mallina toimiminen varmasti oli yksi tarinan Herakleen tehtävistä. Olihan kyseessä Zeuksen (Zeun?) poika.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat