Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kiinaan suunnitellaan Helmijoen suistoon 42 miljoonan ihmisen kaupunkia. Alue olisi 26 kertaa suurempi kuin Suur-Lontoo nykyään.

The Telegraphin juttu.

Kuulemma havittelevat tulevaisuudessa jopa 100 miljoonan hengen taajama-alueita. Missä kulkee tuollaisen megakaupungin raja? Mikä sen ensimmäisenä aiheuttaa? Hallinto, infrastruktuurin ylläpito vai mikä?

Kiinahan tämmöisiä voi tietysti suunnitella.

Kommentit (8)

Manhattanin alla nykissä risteilee satoja kilometrejä tunneleita pitää yllä infraa. Kun ne tulvii on kaupunki seis. Infraan se nousee ja kaatuu. Laita-alueet on pelkkää tietä tai autot on rajoitettu pois.

Sitten nähdään miltä näyttää maailman suurin slummi. Kiinalla on jonkinlainen kumma pakkomielle saada ihmiset maalta kaupunkiin. Jos sama meno jatkuu, ja ruraali väestö ajetaan väkisten näihin megakaupunkeihin, metropoli sortuu varmaankin viimeistään sen muutamaan kymmeneen miljoonaan tyytymättömään asukkaaseen. Mitenköhän sellainen kansanousu taltutettaisiin... No nyt menee jo mielikuvituksen puolelle

Joo... Idiootit.

Helmijoen suisto aikoinaan oli ruoka-aitta. Nyt se paskataan rottien toimesta oikein viimeisen päälle lopullisesti. Toivottavasti maailmaan tulee vielä todellinen ruokapula ja vaikka rutto, joka tappaa reippaasti väkeä pois.

Tuommoisen kaupungin ympäristöongelmat tulevat olemaan todella hirvittävät ja ne ovat kiinassa hirvittävät jo nyt. Kinkkien paskahallinto ja erikoinen poliittinen systeeminsä kuvittelevat, että haalaamalla ihmiset kaupunkeihin ja hankkimalla auto koko rottalauma saadaan pidettyä hiljaisena ja jotenkuten tyytyväisenä.

Taivaantallaaja
Kiinaan suunnitellaan Helmijoen suistoon 42 miljoonan ihmisen kaupunkia. Alue olisi 26 kertaa suurempi kuin Suur-Lontoo nykyään.

Kuulemma havittelevat tulevaisuudessa jopa 100 miljoonan hengen taajama-alueita.
Tulevaisuuden Kiinan megasuuret kaupungit, melkoinen bisnessauma..

Peksu
Suomen paskahallinto ja erikoinen poliittinen systeeminsä kuvittelevat, että haalaamalla ihmiset kaupunkeihin ja hankkimalla auto koko rottalauma saadaan pidettyä hiljaisena ja jotenkuten tyytyväisenä.Oli pakko.

Jatkakaa.

Asukasluvultaan kai Tokio huitelee jo yli 30 miljoonaa? Suur-Tokio ainakin. Pitkä matka siitäkin silti on siihen sataan miljoonaan.

Saattaa jaappanilaisilla olla tuo tilanteentaju kuitenkin vähän kiinalaista versiota tehokkaampi. He lienevät jo aika tottuneita tiheästiasujia.

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5363
Liittynyt9.1.2011

Voisin arvata että Shànghǎin todellinen väkiluku on jo 40 megaihmisen tuntumassa. Kiinalaisilla kun on omituinen tapa pitää tilastoja. Joten ei tämä nyt niin ihmeellistä sinänsä ole.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Toope
Seuraa 
Viestejä24551
Liittynyt23.7.2006

Japanissakin suur-Tokion ja -Kioton, -Osakan (mitä niitä nyt onkaan...) suurkaupunkialueet ovat tuollaisia. Samanlaiseen hyvinvointiin Kiinalla tosin on matkaa.

Kaupungistumisesta huolimatta Kiinan väestönkasvu kyllä kääntyy pian laskuun (ainakin toivottavasti), joten tuollaiset 100 miljoonan asukasmäärät ehkä ovat utopiaa.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mega-City_One

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat