Seuraa 
Viestejä729
Liittynyt25.1.2011

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön jäänpoisto on kovilla pakkasilla ongelmallista. Kaupallisissa sovellutuksissa se on yleensä toteutettu sulattamalla. Tällä menetelmällä laitteiston hyötysuhde romahtaa 25 asteen pakkasilla lähes nollaan. Olen pitkään kaavaillut tehdä koelaitteiston jossa ulkoyksikön kenno olisi pyörivä rumpu ja siinä veitsenterävä kaavin joka poistaisi jään mekaanisesti. Faasimuutos jäästä vedeksi on kovin energiasyöppö ratkaisu, mutta mekaaninen poisto voisi onnistua pienemmällä energialla. Pistäkääpä kommentteja ajatuksen tiimoilta.

Kommentit (2)

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Liittynyt7.8.2007

Jäänpoisto onnistuisi myös siten, että sulatat hetkellisesti vain pinnan, jolloin jäät putoavat pois. Laitteesta ei siis pitäisi valua vettä, vaan jäänpalasia.

miilu
Seuraa 
Viestejä729
Liittynyt25.1.2011

Muistaakseni Ruotsissa on laitteistoja joissa järeä putkisto on puutarhassa ja jäälohkareet tippuvat alas pienellä lämmityksellä. Joka tapauksessa metallilevyjen lämmitys vie paljon energiaa. Mekaanisessa poistossa kitkan lämmitys tulee takaisin kuten myös osa lämmittämällä irroitettaessa jäätä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat