Seuraa 
Viestejä45973

Toimitus haluaa heti alkuun todeta, että tämä uutinen ei ole viihdettä, eikä siksi myöskään varsinainen viihdeuutinen. Viime aikoina Suomessa on puhuttu paljon eläimiin kohdistuneista brutaaleista väkivallanteoista sekä niistä oikeudessa langetetuista ja monien mielestä jopa naurettavan lievistä tuomioista.
Nyt asiaan ollaan saamassa amerikkalainen oikeustapaus, joka on lajissaan yksi synkimmistä. Etelä-Carolinassa asuva 65-vuotias Miriam Smith voi nimittäin saada jopa viiden vuoden ehdottoman vankeustuomion koiraan kohdistuneesta julmuudesta. Hänet pidätettiin viime viikonloppuna.
Tilanne sai alkunsa, kun naisen veljenpojan omistama Pitbull-rotuinen koira oli järsinyt Smithin raamattua. Siitä suivaantunut nainen oli hirttänyt Diamond-nimisen koiran sähköjohdolla puuhun ja sytyttänyt sen palamaan. Nainen on tunnustanut teon ja kertonut, että hänen mielestään kyseessä oli “pirukoira”, joka olisi voinut vahingoittaa myös naapuruston lapsia, Huffington Post uutisoi.

http://www.stara.fi/2011/01/28/koira-ja ... -elavalta/

Koiran hampaita luultavasti kutitti ja järsii "pyhää kirjaa", niin on sitten itse "Pelsepuuppi".

Tässä alkaa väkisinkin miettimään, että ovatko uskovaiset oikeasti henkisesti terveitä.
Jos 14v teini uskoo Joulupukkiin, niin kyllä pidettäisiin jälkeenjääneenä tai muuten vain vähäjärkisenä.
Mutta kun aikuinen uskoo jumal/henkiolentoihin niin se on "täysjärkistä".

Pitäisikö kaikki uskonnot kieltää lailla, omasta mielestäni kyllä?

Kommentit (20)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bodhi
Toimitus haluaa heti alkuun todeta, että tämä uutinen ei ole viihdettä, eikä siksi myöskään varsinainen viihdeuutinen.[size=150:29puqt86]Rakki viisaampi kuin ihminen? [/size:29puqt86]

Raamatun Lain ja Jeesuksen sanoihin viitaten, uskonnon niiltä osin missä se loukkaa ihmisarvoa, kunniaa, omatuntoa, itsetuntoa, vakaumusta, oikeuksia (Lakia) saa tuomita, mutta ihmistä ei saa tuomita;

Matteus 5:19:ssa Lain noudattamisesta hän sanoo; 'Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa'.

Matteus 18:6:ssa hän sanoo; 'Mutta jos joku johdattaa lankeemukseen yhdenkin näistä vähäisistä, jotka uskovat minuun, hänelle olisi parempi, että hänen kaulaansa pantaisiin myllynkivi ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen'.

Jumalan sana, Jumalan Laki jota aina pitää ajatella ensin sanoo 'Älä tapa'.

Jumalan sanan, Jumalan Lain ja Jeesuksen mukaan, viitaten Suomen perustuslakiin, kaikki sellaiset opit mitkä millään tasolla loukkaavat ihmisarvoa, kunniaa, omatuntoa, itsetuntoa, vakaumusta, oikeuksia (Lakia) saa 'heittää meren syvyyksiin' - mutta olkaamme viisaita ja säästetään luontoa; Tehdään kaikesta ylimääräisestä paperia, sillä parempi on sulattaa 'paperi paskaksi', kuin ihmiset.

Rakki seurasi Jumalan Lakia ja Jeesusta, ja joka tappoi rakin, 'pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman'

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907
Bodhi

Tässä alkaa väkisinkin miettimään, että ovatko uskovaiset oikeasti henkisesti terveitä.
Jos 14v teini uskoo Joulupukkiin, niin kyllä pidettäisiin jälkeenjääneenä tai muuten vain vähäjärkisenä.
Mutta kun aikuinen uskoo jumal/henkiolentoihin niin se on "täysjärkistä".

Pitäisikö kaikki uskonnot kieltää lailla, omasta mielestäni kyllä?


Miksi itsestään ei saisi tehdä pelleä?

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Ei pitäisi kieltää. Minusta homma toimii jos nainen tuomitaan.
Tyhmiä ihmisiä on ilman uskontojakin. Ja henkisyys on yksi niistä piirteistä joka määrittää ihmisyyden. Ei "uskon" tarvitse kohdistua mihinkään hahmoon, mutta useille, varsinkin tyhmille ihmisille asiat on helpompi selittää kun sanoo että se oli sellanen kaikkivoipa heppuli joka tämän loi ja joka saa tuon aikaan...

Opponentti
Ei pitäisi kieltää. Minusta homma toimii jos nainen tuomitaan.
Tyhmiä ihmisiä on ilman uskontojakin. Ja henkisyys on yksi niistä piirteistä joka määrittää ihmisyyden. Ei "uskon" tarvitse kohdistua mihinkään hahmoon, mutta useille, varsinkin tyhmille ihmisille asiat on helpompi selittää kun sanoo että se oli sellanen kaikkivoipa heppuli joka tämän loi ja joka saa tuon aikaan...Hyvässä lykyssä 5v linnaa.

Suomessa olisi tullut 50€ sakot ja eläintenpitokielto 2v .

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35095
Bodhi
Hyvässä lykyssä 5v linnaa.

Suomessa olisi tullut 50€ sakot ja eläintenpitokielto 2v .
Tuo 5 v lienee lain mahdollistama maksimirangaistus. Samoin kuin Suomessa, Jenkeissä toteutuneet tuomiot ovat yleensä paljon maksimia lievempiä (varsinkin jos rikollinen on keskituloinen valkoinen oikeauskoinen).

Aikamoista aivottomuutta kyllä vaaditaan, jos ihminen ei kykene käsittämään, että hänen mielestään pyhä kirja ei itsestäänselvästi ole pyhä myös koiralle.

Uskonnottomuus ei kuitenkaan tyhmyyttä paranna, ja uskontojen vainoaminen vain voimistaisi ääriliikkeitä ja tukisi fundamentalisteja, jotka saisivat kummasti vettä myllyyn, kun heitä vainotaan. Lopun aikoja, ja niin päin pois.

Bodhi

Suomessa olisi tullut 50€ sakot ja eläintenpitokielto 2v .

Eläintenpitokielto on muuten mitä erinomaisin, äärimmäisen tarkoituksenmukainen rangaistus. Jos halutaan estää jotakuta kohtelemasta kotieläimiään kaltoin, kielletään häntä hankkimasta kotieläimiä. Todella hyvä idea.

Ainoa ongelma on se, että eläintenpitokiellon noudattamista ei valvota. Lainkaan. Sitä ei edes voi valvoa: viranomaisilla ei kertakaikkiaan ole lupaa (saatikka resursseja) mennä käymään eläinrääkkääjän luona katsomassa, onko tällä eläimiä. Ainoa tapa, millä eläintenpitokiellon rikkominen voi selvitä, on jonkun ihmisen tekemä ilmianto (käytännössä uudesta eläinsuojelurikoksesta).

Meillä on erinomainen uskonnonvapauslaki, joka sallii jokaisen uskoa tai olla uskomatta valintansa mukaan. Lakiin on myös sisällytetty ehto, että mitään lainvastaista tai sopimattomana pidettävää ei voida perustella uskonnonharjoittamisella. Suoja hulluja ja satanisteja kohtaan on siis lakiin kirjoitettu, ja hyvä niin.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Tuo uutinen on esimerkkitapaus milloin mielestäni uskonnollisuus menee yli. Kun uskonnollisuus on tuollaista, ihmisen pitäisi joutua psykiatriseen hoitoon. Realiteetit on hukassa ja on vaaraksi muille, ehkä pakkohoitoon. Silloin kun uskonnollisuus ei vahingoita muita, on se ihan ihmisen oma asia, ajatelkoon mitä haluaa.

くそっ!

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976

Jos se koira olisi syönyt Aku Ankka -lehden niin tuskin tapahtuma olisi otsikoihin päässyt. Tai sitten olisi, USA:sta kun taitaa olla kyse, ei voi tietää... Henkisesti häiriintyneitä ihmisiä on paljon ympäri maapalloa, ja ne jotka ovat nk. uskovaisia tekevät juttuja mitä muille hulluille ei tulisi mieleenkään. Jos koira puree lehdenjakajaa niin se ei ole mikään uutinen. Jos lehdenjakaja puree koiraa niin uutiskynnys ylittyy herkemmin. Monissa kirjastoissa, arkistoissa jne. pyhiä kirjoja tuhoavat toukat, home ja sienieliöt pitäisi myös sitoa paaluun ja polttaa elävältä, siitäpähän saisivat tuta mitä on synti. Vai?

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976

Jos koraanin syö niin pitää syöjä kyllä kivittää kuoliaaksi, sitä ennen kannattaa syöjä viedä eläinlääkärille niin että vatsan pakotus ja turvotus hoituu kuntoon.

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

Mimei
Meillä on erinomainen uskonnonvapauslaki, joka sallii jokaisen uskoa tai olla uskomatta valintansa mukaan. Lakiin on myös sisällytetty ehto, että mitään lainvastaista tai sopimattomana pidettävää ei voida perustella uskonnonharjoittamisella. Suoja hulluja ja satanisteja kohtaan on siis lakiin kirjoitettu, ja hyvä niin.Millä tavalla uskonvapauslaki liittyy satanisteihin?

Ihmiskuntaa tarkastellessa syntyy monesti kuva, että suuri osa siitä elää yhä sellaisten hallusinaatioiden varassa, että esim. uskontoihin puuttuminen olisi rinnastettavissa ylikuumennetun polttonesteen nuotioon heittämiseen. Rationaaliajattelun sijaan monet asiat ovat vieläkin suuria tabuja, ja niitä - valitettavasti - näyttää syntyvän vielä lisääkin, kuten ilmastonmuutos ja maahanmuutto.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat