Seuraa 
Viestejä45973

Joo, pari minuuttia tuohon meni kun satuin asiasta telkkarista kuulemaan. Einsteinin lait ei kuulemma avaruuden laidoilla päde koska avaruus laajenee kiihtyvästi. Päinvastoin. Einstein aikoinaan mainitsi jotta aika on suhteellista ja juuri sen takia avaruus näyttää laajenevan. Me kun ollaan täällä "keskellä" maailmankaikkeutta niin massaa on täällä enemmän joten aika käy hitaammin. "Laidoilla" taas massaa vähemmän joten aika menee tästä meidän vinkkelistä nopeammin..
Jeps,jospa joisi tuon viinin loppuun ja odotteleen seuraavaa viisasta ideaa.

Kommentit (2)

ykskivi
Seuraa 
Viestejä1950

Mutta eikös siellä "maailman laidalla" päinvastoin ole enemmän materiaa? Kun maailmankaikkeus oli esim. 400 miljonaa vuotta vanha, niin maailmankaikkeuden 'läpimitta' oli enimmillään 400 miljoonaa valovuotta (mikäli laajenemisnopeus ei ylittänyt valonnopeutta...) eli kaikki maailmankaikkeuden massa oli tuolloin paljon pienemmässä tilassa.. ja sen ikäisenähän me 'maailman laidan' näemme.

'Maailman laitaa' ei oikeastaan ole olemassa, samoin kuin ei ole olemassa maapallon reunaakaan. Horisontti tosin on molemmissa.

To refuse a hearing to an opinion, because one is sure that it is false, is to assume that one's own certainty is the same thing as absolute certainty. All silencing of discussion is an assumption of infallibility. - John Stuart Mill -

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat