Seuraa 
Viestejä45973
Poliisi tutkii Helsingin Ruoholahden McDonald'sissa tapahtunutta pellen kaappausta varkautena.
Suurikokoinen Ronald McDonald -nukke kannettiin luvattomille teille hampurilaisravintolasta kirkkaassa päivänvalossa maanantaina kello 12–13.

- Rikosilmoitus on jätetty ja poliisi tutkii nauhoja lähiympäristön valvontakameroista, ylikonstaapeli Jouni Niskanen vahvistaa.

Suomen McDonald's Oy:n johtoryhmän jäsenen ja viestintäpäällikön Heli Ryhäsen mukaan patsaan anastajat esittivät jonkun väärennetyn dokumentin sen poisviemiseksi.

Ilta-Sanomat sai maanantai-iltana sähköpostin, jonka lähettäjäksi ilmoittautui ennen tuntematon "Food Liberation Army" -ryhmä. Epäselväksi jäi, onko kyseessä oikea aktivistiryhmä vai onko kyse pilasta.

Sähköpostin lähettäjä väitti ryhmän olevan teon takana ja uhkasi ryhmän "teloittavan" pellen, jos McDonald's ei vastaa ryhmän kysymyksiin.

Viestiin liittyi linkki YouTubeen, jossa pyörii hyvin erikoinen video. Videolla panttivankina olevaa pelleä uhkaavat naamioidut henkilöt.

Viestin tuoreuden takaa terroristityyliin esitetty päivän lehti. On toistaiseksi epäselvää, mitä ja ketkä koko varkauden taustalla ovat.

McDonald's kiisti heti tuoreeltaan, että tempaus olisi sen sissimarkkinointityylinen mainoskikka.

Aluksi hampurilaisketjun pääkonttorilla ei edes uskottu pellen katoamiseen. Myöhemmin asian oikea laita selvisi McDonald'sille ja hampurilaisketju teki aktivisteista rikosilmoituksen.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Ronal ... 08210.html

Iltiksen uutisen kommenttiosastolta poimittua:

"Joko on Karhu-ryhmällä käry missä pelle lymyää?"

"Tämä on avohoidon tulosta kun potilaat ei saa tarvitsemaansa hoitoa ja sairaus pahenee, tässä elävä esimerkki"

"Aivan älytöntä syyttää jotain mäkkiä ihmisten lihavuudesta. Lisäksi mäkki on ensimmäinen yritys joka on ruvennut kyseisellä alalla toimimaan joten minusta jotakin, joka on alkuperäistä voi kunnioittaa."

"hahahah erittäin hauska uutinen! kiitos päivän piristyksestä!"

"En tiedä mikä teihin kansalaisiin on mennyt kun varkaudesta ja uhkauksesta on tullut yleistä huumoria. Ovatko myös eläin aktivistien toimetkin kanaloissa ja turkistarhoissa pilaa jolla pitäisi nauraa?

Kuka tämänkin pilan loppujen lopuksi maksaa veronmaksajat ja vakuutusyhtiön asiakkaat. Eli naurakaamme meille aaseille veronmaksajille ja huumori veikoille oikein urakalla ha ha haa..."

"Ryhmähän ei tosissaan vaatinut videossaan mitään muuta kuin että kyseinen mäkkäri panostaisi enemmän ruuan laatuun kun se nykyään on "kelvotonta". Minusta ihan hauska veto tämä. Tosikot saavat ihan rauhassa olla eri mieltä mutta täytyy muistaa että nyt on kyse kuitenkin vaan pelle-patsaasta eikä elävästä ihmisestä."

Kommentit (5)

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

McDonaldsin mainostempaus? Vaikuttaisi kovasti siltä.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
EV+
Seuraa 
Viestejä770
idiotus
McDonaldsin mainostempaus? Vaikuttaisi kovasti siltä.Ei ikinä Suomessa ensin. Mutta tahatonta mainosta mäkki tästä saa. Aktivistithan eivät vastusta McDonaldsia vaan vaativat parempaa ruokaa ja tiedotusta mm. jätteiden määrästä ja ruoan alkuperästä.

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5002
EV+

Ei ikinä Suomessa ensin. Mutta tahatonta mainosta mäkki tästä saa. Aktivistithan eivät vastusta McDonaldsia vaan vaativat parempaa ruokaa ja tiedotusta mm. jätteiden määrästä ja ruoan alkuperästä.Mikäli tarina jatkuu kuten yleensä tämänkaltaisissa liikkeissä, niin kannattajakunnan kasvettua ydinjoukkoa suuremmaksi tapahtuu jakautuminen. Syntyy niin sanottu jyrkempi siipi, joka myöhemmin aseistautuu ja ampuu kaikkea liikkuvaa, ja maltillinen osa joka yrittää neuvotella vihollisen kanssa pienentääkseen itse aikaansaatua tai alkuperäistä ongelmaa.

Anarkistit eivät pysty ratkaisemaan ongelmia, ne voivat ainoastaan herättää valtaapitävät puuttumaan ongelmiin. Mikäli korjausliikkeitä ei tapahdu, ongelmat kumuloituvat ja tulee vallankumous.

Näin se menee. Tämä nimenomainen case on tosin hauska, mutta hupaisuuden takaa pilkistää vakavampi näkökulma.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat