Päänsärkyä kermasta

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Jo pienestä natiaisesta asti on mulle aina iskenyt päänsärky, jos olen syönyt jotain kermavaahtoa, kermaa pirtelössä, smoothiessa, kakuissa vaahtona, marjojen kanssa tms. En kuitenkaan käytä kermaa niin paljon muuten monipuolisen ruokailun lisäksi ja siksi muistan monet päänsärky-kerrat. En ymmärrä mistä särky voi johtua.
Toisaalta mietin, että se johtuu siitä, että se rasva 'nousee nopeasti päähän' kun aivot ovat suurimmaksi osaksi rasvaa, ja kerma on vielä kovaa rasvaa, joka voi olla kova pala aivoillekkin? Päänsärky tulee aina! Kenelläkään tutullani ei ole tälläistä ongelmaa.

Kommentit (5)

Vierailija
porkkana44
Jo pienestä natiaisesta asti on mulle aina iskenyt päänsärky, jos olen syönyt jotain kermavaahtoa, kermaa pirtelössä, smoothiessa, kakuissa vaahtona, marjojen kanssa tms. En kuitenkaan käytä kermaa niin paljon muuten monipuolisen ruokailun lisäksi ja siksi muistan monet päänsärky-kerrat. En ymmärrä mistä särky voi johtua.
Toisaalta mietin, että se johtuu siitä, että se rasva 'nousee nopeasti päähän' kun aivot ovat suurimmaksi osaksi rasvaa, ja kerma on vielä kovaa rasvaa, joka voi olla kova pala aivoillekkin? Päänsärky tulee aina! Kenelläkään tutullani ei ole tälläistä ongelmaa.



Sitä kovaa rasvaahan elimistössäsi on joka tapauksessa ja rasva noin muutoinkin taitaa aika hitaasti imeytyä.

Itse sain alle kymmenvuotiaana unelmakääretortusta päänsärkyä (kuten myös toinen veljeni). Ja pienestä pitäen valkosipuli on itselläni laukaissut migreenin (alunperin valkosipulisuola).

Mutta miten olisi kermaan usein laitettava vanilliini?

Vierailija
Sitä kovaa rasvaahan elimistössäsi on joka tapauksessa ja rasva noin muutoinkin taitaa aika hitaasti imeytyä.

Itse sain alle kymmenvuotiaana unelmakääretortusta päänsärkyä (kuten myös toinen veljeni). Ja pienestä pitäen valkosipuli on itselläni laukaissut migreenin (alunperin valkosipulisuola).

Mutta miten olisi kermaan usein laitettava vanilliini?





Niin aivan.

Jännä tuo valkosipulikin!

Pyrin välttämään kaikenlaisia lisäaineita ja keinotekoisia makeutuksia, joten vanilliini ei täsmää ainakaan tämänaamuisen kermabanaanikiivi-pirtelöön. Kerma vaan maistuu niin pirun hyvältä.

John Carter
Seuraa 
Viestejä7535
Liittynyt17.2.2006

Luonnosta kerättävän vaniljan tuoksu on maailman voimakkaimpia tuoksuja, joita luonnon kasveista löytyy. Myös synteettinen vanilliini muistuttaa tuoksultaan ja maultaan paljon luonnosta löytyvää vaniljaa ja voi siten laukaista migreeni kohtauksen ihmisille, jotka kärsivät esim. tuoksuallergioista.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Vierailija
John Carter
Luonnosta kerättävän vaniljan tuoksu on maailman voimakkaimpia tuoksuja, joita luonnon kasveista löytyy. Myös synteettinen vanilliini muistuttaa tuoksultaan ja maultaan paljon luonnosta löytyvää vaniljaa ja voi siten laukaista migreeni kohtauksen ihmisille, jotka kärsivät esim. tuoksuallergioista.



Kiitos tiedosta!

Uusimmat

Suosituimmat