Seuraa 
Viestejä45973

Ärsyttää se tietämättömyys, mikä joillakin suomalaisilla on buddhalaisuudesta. Muka rauhan uskonto, tai oikeastaan filosofia. Jospa vaan tietäisitte. Tämmöisiä raportteja löytyy kymmeniä tuhansia jos kiinnostaa.

Noin kaksisataa ihmistä hyökkäsi kolmen buddhalaismunkin kanssa sunnuntaina 6.8.2006 lastenkotiin Balanassa, Kandyn piirissä, Sri Lankan keskiosissa. He asettivat buddhalaisten lipun talon katolle, pahoinpitelivät henkilökuntaa ja uhkasivat tappaa johtajapariskunnan. Onneksi lapsia ei ollut paikalla. Christian Solidarity Worldwide –järjestön mukaan hyökkääjät heittivät rakennusta kivillä sekä rikkoivat kattotiilejä ja vesirännejä. Lastenkoti kuuluu Hollannin reformoidulle kirkolle. Hyökkäys tapahtui sen jälkeen, kun paikkakunnalle oli ilmestynyt julisteita, joissa kirkkoa vaadittiin lopettamaan lastenkodin remontti. Henkilökuntaa oli varoitettu, että jos he eivät poistu rakennuksesta, heidät ”poltetaan elävältä”. Johtajapariskunta lähti pakoon sunnuntain vastaisena yönä. Lastenkoti on perustettu 1982 ja tontin omistaa Hollannin reformoitu kirkko, joka on yksi vanhimpia kristillisiä kirkkoja Sri Lankalla (300 vuotta). Sri Lankassa kirkot ovat joutuneet hyökkäysten kohteeksi jo vuosien ajan. Kristittyjä on uhkailtu ja ajettu pois kodeistaan.

Sivut

Kommentit (148)

Lektu-Elli
Kristittyjä on uhkailtu ja ajettu pois kodeistaan.Kun katsoo, mitä kaikkea paskaa kristityt saavat maailmassa aikaan, em. toimintaa ei voi pitää ihan vääränä.

o
Seuraa 
Viestejä1667

Näin yksittäistapauksessa voidaan taas kivasti yleistää, mitä ikinä lukija haluaa..

Mutta tosiaan tiibetin tilanteestakin väitetään, että tavalliselle tiibetiläiselle kiinaan liittäminen oli vapautus buddhalaisesti feodaaliorjuudesta. Kärsiikö siellä tiibetissä muut kuin buddhalainen eliitti?

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Japetus
Seuraa 
Viestejä11482

Ei voi kuin ihmetellä tuota uskovaisten tapaa lakaista ensin oman jumalansa veriteot maton alle ja väittää sitten toista uskontoa väkivaltaiseksi, koska kolme sen edustajaa otti joihinkin väkivaltaisuuksiin osaa.

Olli S. paljastaa salaisuutensa: "Mä puhun tahallani ristiin, että Japetus saisi oikeita aiheita syyttää mua."
o_turunen himokkaana: "Minä en todellakaan kuse housuuni vaan sinun silmääsi."
sääpeikolla leikkaa: "No ihmisen vaikutus ei ole alle 50% ja ei ole alle 50%.. eiköhän se olisi silloin 50-50 suurimman osan mukaan papereista... näin nopeasti pääteltynä"
Keijona ymmärtää naisia: "Onkohan sellaista munasolua edes olemassa ? Onko joku nähnyt sellaisen?"

Chair
Seuraa 
Viestejä2799
Lektu-Elli
Kristittyjä on uhkailtu ja ajettu pois kodeistaan.

Palm Beach
Kun katsoo, mitä kaikkea paskaa kristityt saavat maailmassa aikaan, em. toimintaa ei voi pitää ihan vääränä.

Kristityillä ei ole kollektiivista vastuuta toisten kristittyjen tekemisistä. Siksi esimerkiksi mummoani ja hänen serkkuaan Kaijaa ei voida tuomita keskiaikaisten paavien tai ristiretkeläisten rikoksista. Eikä myöskään ole oikein karkottaa kristittyjä kodeistaan siksi, että jotkut toiset kristityt toimivat väärin.

"Die Theorie bestimmt was wir beobachten können."(Albert Einstein)

Chair
Lektu-Elli
Kristittyjä on uhkailtu ja ajettu pois kodeistaan.

Palm Beach
Kun katsoo, mitä kaikkea paskaa kristityt saavat maailmassa aikaan, em. toimintaa ei voi pitää ihan vääränä.

Kristityillä ei ole kollektiivista vastuuta toisten kristittyjen tekemisistä. Siksi esimerkiksi mummoani ja hänen serkkuaan Kaijaa ei voida tuomita keskiaikaisten paavien tai ristiretkeläisten rikoksista. Eikä myöskään ole oikein karkottaa kristittyjä kodeistaan siksi, että jotkut toiset kristityt toimivat väärin.Ihan samalla tavalla buddhalaisilla ei ole kollektiivista vastuuta toisten buddhalaisten tekemisistä.

Puuhevonen
Kuinka en ole yllättynyt? Uskonto on ideologista politiikkaa vaikka voissa paistaisi munakkaan.Niinpä. Uskonto ja politiikka pitäisi erottaa toisistaan, mutta valitettavasti jopa Suomessa meillä on nämä räsäsläiset kristillisdemokraatit.

Palm Beach
Lektu-Elli
Kristittyjä on uhkailtu ja ajettu pois kodeistaan.Kun katsoo, mitä kaikkea paskaa kristityt saavat maailmassa aikaan, em. toimintaa ei voi pitää ihan vääränä.Kyllä voi, uskontoa ja uskovaa ei vaan kannata sekoittaa toisiinsa.

Mielestäni, jos puhutaan uskonnosta, on jokaisella ihmisellä omansa, toiset eivät vain määrittele omaansa uskonnoksi.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
Chair

Kristityillä ei ole kollektiivista vastuuta toisten kristittyjen tekemisistä. Siksi esimerkiksi mummoani ja hänen serkkuaan Kaijaa ei voida tuomita keskiaikaisten paavien tai ristiretkeläisten rikoksista. Eikä myöskään ole oikein karkottaa kristittyjä kodeistaan siksi, että jotkut toiset kristityt toimivat väärin.

niin siis kristittyjen pahat teothan eivät tapahtuneet vain keski-ajalla vaan sitä tapahtuu edelleen tänäkin päivänä. ainoa mikä erottaa on, että fyysinen väkivalta on vaihdettu taloudelliseen väkivaltaan.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Miten paljon ketjun aloittaja tietää buddhalaisuudesta? On aika hienosti kärjistettyä ja aika pahasti yleistettyä. Kymmeniä tuhansia vastaavia raportteja?? Pitääkö meidän alkaa nyt suomessa nostamaan terroriuhkavalmiutta näiden buddhamunkki-iskujen takia?

Lektu-Elli
Ärsyttää se tietämättömyys, mikä joillakin suomalaisilla on buddhalaisuudesta. Muka rauhan uskonto, tai oikeastaan filosofia. Jospa vaan tietäisitte. Tämmöisiä raportteja löytyy kymmeniä tuhansia jos kiinnostaa.Buddhalaiset ovat ihmisiä siinä missä muutkin ja syyllistyvät väillä väkivaltaan vaikka heidän henkiset opettajansa kehoittavat tätä välttämään. Tietenkään buddhalaisuuteen identifioituminen ei tee kenestäkään väkivallatonta ja eettistä ihmistä vaan oma ponniskelu kohti hyvää samalla tavalla kuin kaikkiin kuppikuntiin kuuluvilla ihmisillä. Tästä nimenomaisesta uutisesta vaan sen verran että kun joskus joku aloitti jossain samanlaisen ketjun niin päätin googlata tuolla "buddhist violence" -fraasilla googlella ja sain tämän samaisen uutisen useamman sadan kerran. Munkkien osallistuminen moiseen tapahtumaan on tietenkin äärimmäisen tuomittavaa ja epäilemättä heidät pitäisi erottaa munkkiyhteisöstä moisen rikkomuksen vuoksi ja näin on varmasti tapahtunutkin. Heidän pitäisi olla muulle väestölle esimerkkinä eikä lähteä tälläisiin kiihkomielisyyksiin mukaan. Hassua vain että tämä tapaus, jossa kukaan ei edes kuollut, sai näin paljon kansainvälistä huomiota. Googlella voi tutkia itse asiaa.

Buddhalaisia on maailmassa satoja miljoonia ja suhteessa tähän aika vähän saa kuulla buddhalaisista itsemurhaiskuista tai väkivallantekoihin yllytyksestä uskonnollista pohjalta.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Mikä tahansa uskonto tai ideologia voi toimia perustana mille rakentaa, tai (mikä on todennäköisempää) vallan ja alistamisen välineenä. Ainakaan tv-dokumentista näkemäni/kuulemani perusteella ne tiibetiäiset jotka raiskattiin, naulattiin elävältä lattiaan kiinni tai poltettiin (tietysti elävältä) tuskin olivat merkki siitä että kiinalaisten kommunismi on automaattisesti eettisempi ja parempi järjestelmä kuin pappisvallan alainen maaorjuus. En tiedä kumpi on kamalampaa, hirvittävä kuolema vai kiduttava elämä. Päätelkööt muut.

Buddhalaisuuden piirissä ei ehkä ole ihan sellainen verenjanoinen hurmos rehottanut kuin aavikkouskontojen (epäpyhä kolminaisuus juutalaisuus-kristinusko-islam). Mutta en kyllä itse hyväksy joidenkin munkkien suorittamia polttoitsemurhia, sillä väkivallaton ollakseen pitää olla väkivallaton sitä myös omaa itseä/kehoaan kohtaan!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat