Seuraa 
Viestejä45973

Tänään näytti Nokia sitoutuneen Windows-leiriin, Nokian oma oma käyttöjärjestelmä unohdetaan.

Työttömiä kehittäjiä tulee tuhansia.
Organisaatiobyrokratia ei Nokialla vähene, viive uusien ideoitten toimimaan-saattamiseen pitenee tai ideat poistuvat kokonaan. Uudet Nokian tuotteet kehittyvät vielä hitaammin, kuin nyt.
Osakkeen hinta laskee.

Jo vuosia on Nokialla ollut byrokratia niin suurta, että jokainen todella uusi idea on
dumpattu. Eli siinä mielessä liittyminen Microsoftiin on looginen yhteistyövaihtoehto.

Tuleva aika näyttää. Luovuus on muualla ja siellä bisnes toimii.
Luulen, että Aple korjaa potin, Nokia vaan pitää yllä heikentyvää toimintaa.

Luulen, että Flopin olisi kannattanut tehdä sopimus Applen kanssa. Luulen myös, että Floppi saa vuoden jälkeen 100 M€, kun vaihtaa vakanssia hiljaisesti.

Sivut

Kommentit (26)

TPa
Tänään näytti Nokia sitoutuneen Windows-leiriin, Nokian oma oma käyttöjärjestelmä unohdetaan.

Työttömiä kehittäjiä tulee tuhansia.
Organisaatiobyrokratia ei Nokialla vähene, viive uusien ideoitten toimimaan-saattamiseen pitenee tai ideat poistuvat kokonaan. Uudet Nokian tuotteet kehittyvät vielä hitaammin, kuin nyt.
Osakkeen hinta laskee.


Mutta! Nyt nokialaiseen sitten käyvät kaikki Windowsin viirusohjelmat:
Tää oli F-securen juoni, jolla se saa myytyä lisää omia jutskiaan.

Ilosanoma kaikille uuden nokian ostajille; Saatte ilmaiseksi kaikki maailman viirukset

Eipä tuo metsäteollisuuskaan paljoa laajentele toimiaan Suomessa. Ihan luonnollinen siirtymä isomille alustoille. Eikä tuo työvoiman vähentäminenkään varmasti tullut yllätyksenä mm. Suomen hallitukselle, vaikka Pekkarinen oli siitä niin kovin huolissaan.

Ilkeämielisemmät huhuilevat, että oli Microsoftin juoni järjestää Elop Nokialle, ja sitten Nokia sen kainaloiseksi. Ei sen puoleen. Molemmat ovat isoja yrityksiä. Kumman hiljaa on Nokian hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollilla ollut asian suhteen. Jyrättiinkö?

Samat korvaukset irtisanotuille, kuin mitä Saksan tehtaan lopettamisessa oli työntekijoille. Muistaakseni yhteensä noin 200 miljoona euroa eri tavoin.

Lainaus täältä http://www.hightechforum.fi/index.cfm?j=398607 (Oulu)

"Todennäköisesti puhelimet ovat halventuneet ja jalostusarvo on laskenut", Ali-Yrkkö sanoo Kauppalehdessä. Hän muistuttaa kuitenkin, että Nokian merkitys Suomen taloudelle on edelleen suuri. Yhtiö maksoi viime vuonna Suomeen veroja 1,1 miljardia euroa. Se on hieman enemmän kuin vuotta aiemmin ja noin viidennes yhteisöveron koko tuotosta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Piha6
Seuraa 
Viestejä907

Melkeinpä hauskaa ihan sivusta seurata tätäkin, jonkin sortin "finanssitalouden leikkikenttää".

Kenen väriä tunnustat, kenen leiriin nyt kuulut? Auta armias jos on väärä väri ja väärä leiri, hukka sinut perii.

Oikean värin ja leirin määrittää trendit. Mitkä milloinkin. Millään järkisyillä ja logiikalla niitä taas ei voi koskaan perustella. Ne elää ihan omaa elämäänsä, esimerkiksi vaikka muoti, hyvin laajasti, ei vain ne vaatteet.

In ja out, ymmärrä ne tai putoat junasta. Minä putosin jo.

JiiPeeKoo
Kumman hiljaa on Nokian hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollilla ollut asian suhteen. Jyrättiinkö?Jombe Ollila omistaa Noksun osakekannasta ehkä jopa 0.0001%.

Joten vastaus on: ei tartte jyrätä. Jorman osakkeilla asiassa ei oikein päätöksiä tehdä.

PS. Oliko aivan pakko avata taas uusi Nokia jorina? Eikö näitä ole jo riittävästi?

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239

Oma toimenkuvani kyllä muuttui tämän päätöksen myötä. On tullut tässä melkein vuodenpäivät paneuduttua symbianiin ja QT:hen. Ja tulevaisuutta ajatellen turhaan. Onneksi en ole kuitenkaan tämän enempää aikaani tuhlannut.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Kai se on eeloppi lähetetty varta vasten ajamaan Nokia konttosilleen. Samoja obaman lamatalkoita kuin oli esimerkiksi Toyotan parjauskampanja ja Airbusien taannoiset "onnettomuudet".

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1730

Kiinnostava nähdä miten Nokia tulevaisuudessa tekee rahaa pelkkänä kuorien valmistajana.

Osaako joku viisaampi muuten kertoa minkä ihmeen takia M$:n osake laski eilen pisteen verran kun tämä uutinen tuli. Ei kai mikkisofta voi kuin voittaa tässä kaupassa?

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Mr. Bauglir
Kiinnostava nähdä miten Nokia tulevaisuudessa tekee rahaa pelkkänä kuorien valmistajana.

Osaako joku viisaampi muuten kertoa minkä ihmeen takia M$:n osake laski eilen pisteen verran kun tämä uutinen tuli. Ei kai mikkisofta voi kuin voittaa tässä kaupassa?
Vielä mielenkiintoisempaa olisi tietää, mikä Mr. Elopin kytkentä on M$:ään. MTV:n uutisten mukaan hänellä ei ole ainoatakaan Nokian osaketta, mutta M$ -taustan lisäksi satojatuhansia M$:n osakkeita.

Mielestäni Nokian hallintoneuvosto teki ison mokan värvätessään Mr. Elopin, mutta en olekaan mikään business-, tai finanssinero.

EDIT:

Hieman Stephen Elopin taustasta:


Stephen Elop
Chairman of Group Executive Board, Chief Executive Officer, President and Acting Head of the Mobile Solutions Unit, Nokia Corporation

7
Age Total Annual Compensation This person is connected to 7 board members in 1 different organizations across 5 different industries.

See Board Relationships
46 --
BACKGROUND*

Stephen A. Elop has been the Chairman of Group Executive Board, Chief Executive Officer and President of Nokia Corporation since September 21, 2010 and serves as its Acting Head of the Mobile Solutions Unit. Mr. Elop served as the President of Microsoft Business Division of Microsoft Corporation from February 2008 to September 10, 2010. He oversaw the Information Worker, Microsoft Business Solutions and Unified Communications Groups. He served as Chief Operating Officer ... of Juniper Networks Inc., from January 8, 2007 to January 9, 2008, where he was responsible for all Juniper's product groups, corporate development, global sales and service and marketing and manufacturing organizations. Mr. Elop has a wealth of execution experience and possesses a strong complement of operational and leadership skills. He served as the President of Worldwide Field Operations of Adobe Systems Inc., from December 2005 to December 5, 2006. He was responsible for Adobe's global sales organization and all customer-facing functions, Mr. Elop oversaw sales, field marketing, partners, customer care and professional services. Mr. Elop served as Chief Executive Officer of Adobe Macromedia Software LLC (also known as Macromedia Inc.) from January 2005 to December 2005 and its Chief Operating Officer from July 2004 to January 2005 and Executive Vice President of Worldwide Field Operations since April 2001 and also served as its President. Mr. Elop served in several executive roles at Macromedia Inc., since 1998, including Senior Vice President of Worldwide Field Operations, General Manager, eBusiness Solutions from December 1999 to April 2001 and Chief Information Officer from March 1998 to December 1999. Mr. Elop was responsible for Macromedia's sales, operations, and services functions. Mr. Elop was responsible for the application of web and Internet technologies to Macromedia's business practices, including Macromedia Inc. website, corporate systems, and supporting technical infrastructure. Mr. Elop served as Senior Vice President of Systems and Chief Information Officer for Boston Chicken Inc. from 1994 to 1998. He served as Director of Adobe Macromedia Software LLC from January 2005 to December 2005. He served as Director of Lotus Development Corporation's Consulting Services Group, with responsibility for Canada and the Midwestern United States. Mr. Elop holds a Bachelor's degree in Computer Engineering and Management from McMaster University in Ontario, Canada and was subsequently awarded an honorary Doctor of Laws degree. .
http://investing.businessweek.com/research/stocks/people/person.asp?pers...

Hieman syntyy pieni epäilys Mr. Elopin lojaalisuuden suunnasta, eritoten kun muistaa, kuinka Adobe/Macromedia + M$ ovat olleet yhdessä kuin paita ja perse.

En suinkaan epäile, että tässä olisi taustalla jokin "saatanallinen salaliitto" Nokian integroimiseksi osaksi M$:ää, mutta jokin mielestäni tuoksahtaa...

Seurataanpa...

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Elopin strategia on tässä tilanteessa myydä Nokialle niin monta Windows lisenssiä puhelimiin kuin ne ehtivät tuottaa, tuottaakseen Microsoftille rahaa välittämättä siitä kaatuuko Nokia vai ei.

Jos ei kaadu ja Windows Mobile ottaa tuulta siipien alle, niin Microsoft voittaa rahaa ja Nokiasta tulee yksi kännykän kuorien valmistaja monien WM7 puhelinten valmistajien rinnalle, köyhänä mutta elossa. Kiinalaiset toki tekevät samat puhelimet puoleen hintaan ja Nokia joutuu karsimaan tuotteiden laadussa ja hinnassa kovalla kädellä, mutta kuluttajalle tämä ei juuri näy kun kaikki puhelimet ovat heittotavaraa joka tapauksessa.

Milläpä tiedät onko laatu hyvää, kun joka toinen vuosi tulee uusi malli sitä mukaa kun edellinen menee paskaksi? Kuluttajalla ei ole keinoa arvioida tuotteen laatua kuin vasta parin vuoden päästä, mutta siihen mennessä tuote on jo vaihtunut ja spekulaatio alkaa alusta. Vaikka uusi tuote olisikin hyvä, niin siitä ei kukaan maksa yhtään sen enempää edellisen maineen vuoksi ja parannusta ei kannata tehdä, joten brändi on ikuisesti tuhottu kun lähdetään hintakilpailuun.

Jos ei niin Nokia putoaa älypuhelinten markkinoilta kokonaan ja ennenpitkää tuhoutuu kun aasian markkinat kuivuvat pystyyn halpojen peruskännyköiden suhteen. Kummassakin tapauksessa Microsoft voittaa jotain.

Sen vuoksi Microsoft ja Nokia eivät myöskään fuusioidu, koska Microsoft ei halua riippakiveksi tappiota tuottavaa firmaa. He antavat homman pyöriä persenetolla niin kauan kun Nokia vielä horjuu pystyssä, ja kun väistämätön viimein tulee vastaan niin Elop hyppää veneestä ja antaa virran viedä.

Amerikassa kun ei katsota konkurssin tehnyttä johtajaa pahalla, vaan äijällä on selvästi kokemusta alalta. Kenties toisen firman parissa joka pitää pikimmiten tuhota pois kilpailemasta.

Alex
Seuraa 
Viestejä486

Itse asiassa win7 lisenssi ei ole sen kalliimpi kuin mitä sympparin tekeminen nokialle maksoi per myyty laite. Taitaa olla jonkin verran halvempi.
Lisäksi Noksu saa navigoinnilleen laajan asiakaskunnan, Nokian valmistamiin puhelimiin se tullee mukaan, mutta muiden valmistamat joutuvat luonnollisesti maksamaan lisenssimaksut.

Nokia päässee sanelemaan paljon sitä, millaiseksi windowsin puhelinkäyttis kehittyy. Varmasti voi vaikuttaa siihen yhtä paljon kuin Symbianin kehitykseen aivan viimesitä kolmea vuotta lukuunottamatta.

Vaikka Amerikassa ei suhtaudutakkaan konkurssin tehneeseen toimitusjohtajaan kuin spitaaliseen, annetaan sielläkin paljon enemmän arvoa sellaiselle, joka saa käännettyä yhtiön nousuun.

Asioilla on ainakin kaksi puolta.

--

Alex
Itse asiassa win7 lisenssi ei ole sen kalliimpi kuin mitä sympparin tekeminen nokialle maksoi per myyty laite. Taitaa olla jonkin verran halvempi.Eipä sillä hinnalla ole juuri väliä, vaan sillä että Microsoft myy niitä lisenssejä sovitun määrän, meni laitteet kaupaksi tai ei. Vaikka Nokia kuolee, Microsoft voittaa. Tietenkin Windowsin jatkuvuus alustana on heille tärkeää, jotta rahaa tulee jatkossakin. Siksi Microsoftin retoriikka on ollut se että Nokia ei voi olla ainut Windows puhelimia tekevä firma. Suoraan sanottuna siellä päässä ei uskota että Nokia selviää kovin montaa vuotta, vaan asenne on että rahat pois nyt, ja katsotaan miten sitten käy.

Siinä on vain sama haittapuoli kuin Androidissakin: erottuvuus. Vaikka Nokia näennäisesti vaikuttaisi käyttiksen kehityksen, niin sama käyttis jaetaan muille valmistajille ja kaikki valmistavat samanlaisia puhelimia joiden suurin käytännön ero on muoto ja väri.

kse
Seuraa 
Viestejä1308
Mr. Bauglir
Kiinnostava nähdä miten Nokia tulevaisuudessa tekee rahaa pelkkänä kuorien valmistajana.Aika kiinnostava myös nähdä mitä Nokia aikoo loppuvuoden myydä - ekan WP7 luurin markkinoille tulosta tämän vuoden aikana kun Noksulla on esittää vain varovaisia toiveita ja samalla nykyiset tuotteet on haukuttu paskaksi ja Symbian & Ovi lopetettavaksi.

Anonyymi mielipide 15 mg

Mahdolliset haittavaikutukset

Sairauden tunne, suun kuivuminen, lisääntynyt hikoilu, näköhäiriöt, ärtyneisyys, unihäiriöt, masennus, pyörtyminen, hegenahdistus, oksentelu, ripuli, hiustenlähtö, impotenssi ja gynekomastia.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat