Seuraa 
Viestejä45973

menettääkö keitetty ja sen jälkeen pakastettu pottu sulatettaessa ravintoaineta.

ei jaksa googlettaa

Kommentit (5)

joo ja toi tärkkelys...

laittaa toista mättöä sekaan niin sitte voi pakastaa

by the way, poika diggaa makeita pilttejä ihan kympillä. nooliperse niinku isänsä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Aweb
Ainakin pakastettu keitettyperuna maistuu yleensä aika pahalta.
Niih. En ole koskaan vielä onnistunut saamaan mieluista pakastetuista ranskanperunoista. Kumman nahkamaista mössöä vain.
Eli ainakin mun kokemuksen perusteella peruna ei sovellu pakastetavaksi. Siinä taitaa olla melkoisen paljon kosteuttakin pakastamiseen, jolloin perunan sisäiset rakenteet särkyvät. Kumma kyllä, että mm. pakastetut sekavihannekset maistuvat melkein aidoilta.

lokki
Seuraa 
Viestejä5827

Perunassa on paljon tärkkelystä, mistä syystä sinä on suhteettoman paljon energiaa muuhun ravintosisältöön nähden. Jos tarkoitus ei ole lihottaa tai muuten tankata energiaa kehoon, samat suojaravintoaineet saat vähemmällä energiamäärällä muista juureksista ja vihanneksista. Kaliumia on perunassa paljon, jos sitä erityisesti kaipaa. C vitamiinista osa kiehuu keitettäessä pois, ei kuitenkaan kaikki. Tuolla tarkempaa selvitystä.
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00025

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat