Muija käski kysyä, keitetty ja pakastettu pottu

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

menettääkö keitetty ja sen jälkeen pakastettu pottu sulatettaessa ravintoaineta.

ei jaksa googlettaa

Kommentit (5)

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156
Liittynyt25.5.2009

Keittäessä tuhoutuu ja häviää ravinteita melko paljon. Pakastaessakin menee pidemmän päälle, mutta paremmin ne syväjäädytettynä pitää ravinteet kuin huoneenlämmössä.

Vierailija

joo ja toi tärkkelys...

laittaa toista mättöä sekaan niin sitte voi pakastaa

by the way, poika diggaa makeita pilttejä ihan kympillä. nooliperse niinku isänsä

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Ainakin pakastettu keitettyperuna maistuu yleensä aika pahalta.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Vierailija
Aweb
Ainakin pakastettu keitettyperuna maistuu yleensä aika pahalta.
Niih. En ole koskaan vielä onnistunut saamaan mieluista pakastetuista ranskanperunoista. Kumman nahkamaista mössöä vain.
Eli ainakin mun kokemuksen perusteella peruna ei sovellu pakastetavaksi. Siinä taitaa olla melkoisen paljon kosteuttakin pakastamiseen, jolloin perunan sisäiset rakenteet särkyvät. Kumma kyllä, että mm. pakastetut sekavihannekset maistuvat melkein aidoilta.

lokki
Seuraa 
Viestejä4074
Liittynyt3.1.2010

Perunassa on paljon tärkkelystä, mistä syystä sinä on suhteettoman paljon energiaa muuhun ravintosisältöön nähden. Jos tarkoitus ei ole lihottaa tai muuten tankata energiaa kehoon, samat suojaravintoaineet saat vähemmällä energiamäärällä muista juureksista ja vihanneksista. Kaliumia on perunassa paljon, jos sitä erityisesti kaipaa. C vitamiinista osa kiehuu keitettäessä pois, ei kuitenkaan kaikki. Tuolla tarkempaa selvitystä.
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00025

Uusimmat

Suosituimmat