Seuraa 
Viestejä45973

Nokia hylkäilee tuote ideo suunti luomusversioita.

Pitkän aikaa tätä uutisointia on ollutkin, monen polven, ja portaan yli, ja jatkunee näillä näkymin. Pitkä-aikaisia trendejä yhtiössä. Onko perinnekulttuuria-struktuuria ?

Naissihteeri lähti Finnairille.

Esim dx-suuntainen on kauan tai aina ollut kokonaan tai laajasti harrastetulosta. Kansainvälinen kaukokuuntelu. FM mmään pidemmät radioaallot, kuten keskiaalto AM/MW, pitkä-aalto LW, ja superpitkä XLW tai SLW, sekä väärällä nimellä oleva lyhytaalto SW, sekin FM mmää pitempi, mutta muita noita lyhyempi. Jos oikein muistan tilaston.

Nokia Salora on aikoinaan tehnyt FM mmää ja kenties AM/MW tä näistä, tuksin muita, isoissa kalliissa stereo-Hi-Fi-järjestelmissä. Mutta sillä ei ehkä ole avautunut dx-kuuntelu pikku-, ja taskurasialaitteilla.

Maailmanradion perusstruktuuri, ja laitten tekinine kultturi oli tunnettu jo silloin, mutta nykyiset muotiratkaisut on syntyneet Saloran jälkeen koko konsvärkin ideoiden suhteen ja oslata, myös uloin ääriviivaraja mukaanlkukien, ja sen koko sisäpuoli. Eli nykyaikainen maailmanradio on olennaisesti kokonaan eri laite, kuin sen-aikainen, SAMOJEN AALTOJEN KUUNTELUUN kin, sekä uusiin, ja laajempiin ...... .

Näin jättiläismäinen tekninen kulku tapahtu herkästi siten, että suur-, kuin muutkin yhtiöt luovuttavat työn harrastelijoile, jotka tekee senverran kuin harrastellessa. Ja yhtiöt kasailevat mielkkäitä markkinamalleja harvakseen, usein ihan teknisen mielnkiinnon sanelemasti, eikä myyntikatteilla, koska myyntikatteet ovat pikkiriikkiset, tai pienuuttaan näkymättömät, mutta tekninen puoli kiinnostaa yhtiötä. Joten markkinoille saatu uusi malli on harrastelijoille kiitoslahjapalkinto, jonka voivat ostaa kuten satasella parilla kolmella.

Linjavastaanottimet ovat kalliita ja niissä on jo tuotanto-ideaakin kassalle asti ainakin toisissa asti, eikä vaan tää harrastepeli.

Maailanradiota rakentaa maapalloihmiskunta, ja jatkaa, Nokia pelaa omaa peliään maapallolla. Olisi oikein kiva, jos Nokian kestäviin malleihin saataisiin maailmanradiotaajuuksia mukaan kuulumaan hyvä-antennisina. Kännykässähän on jo ennestään paljon osia, jotka palvelis molempi-laitteen tarepita.

Mikä antenni olisi paras toteutus kännykässä. Tuskin suntaava millään. Taas nappi-kuuloke-letku-antenni aivan hyvä, eli SW-aallot kai sitten. Entä loppu antennilähtöisesti.

Kommentit (6)

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Vissiin tätä:

http://fi.wikipedia.org/wiki/DX-kuuntelu

SW-vastaanottimesta ei ole nykyään juuri iloa. Ennen oli toisin.
Kaiholla muistan aikaa kun Lahden 20 kW lähetin pukkasi YLE.n
ohjelmaa, vaikka oli missä Huitsin Nevadassa. Kun se viimeisenä
sammui, laskeutui hiljaisuus.

Käyttäkää maksullista satelliittitarjontaa, todettiin YLE.n taholta.

- Ubi bene, ibi patria -

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pacanus Rusticanus
Vissiin tätä:

http://fi.wikipedia.org/wiki/DX-kuuntelu

SW-vastaanottimesta ei ole nykyään juuri iloa. Ennen oli toisin.
Kaiholla muistan aikaa kun Lahden 20 kW lähetin pukkasi YLE.n
ohjelmaa, vaikka oli missä Huitsin Nevadassa. Kun se viimeisenä
sammui, laskeutui hiljaisuus.

Käyttäkää maksullista satelliittitarjontaa, todettiin YLE.n taholta.


Aivan, aivan. Siis tätä maailmanradiota tarkoitetaan. Tosi ovelasti ketjun avaaja asiaa kysyi.

Kuvalähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/DX-kuuntelu

Olettekos kuulleet, että radoita voi kuunella netistä, siis ihan mistä tahansa
maailman kolkasta. No ehkä kaikkein köyhmipien maiden pienet radioasemat
ei vielä siihen pysty. Mutta Suomessa kännykälläkin pääsee yleensä nettiin.

pmk
Seuraa 
Viestejä1855
Dersu
Olettekos kuulleet, että radoita voi kuunella netistä, siis ihan mistä tahansa maailman kolkasta. No ehkä kaikkein köyhmipien maiden pienet radioasemat ei vielä siihen pysty. Mutta Suomessa kännykälläkin pääsee yleensä nettiin.Internetissä on koko joukko kauko-ohjattavia vastaanottimia, jotka siis sieppaavat antennilla signaalin, digitoivat sen sitten verkkoon, jolloin näitä tropiikkialueen pikkuasemiakin on mahdollista kuunnella missä päin maailmaa tahansa.

Perinteisen DX-kuuntelun harrastamismahdollisuudet alkavat nykyisin olla aika heikot. Tarjonta on kovasti pienentynyt, kun eri mailla ja yhtiöillä on halvempiakin jakelukanavia. Lisäksi suomalaisista suuri osa asuu kaupungeissa, jolloin voi olla vaikea saada lupia kunnollisten antennien pystyttämiseen ja kaupungit alkavat olla kaikennäköisten hakkuriteholähteiden (m.l. energiasäästölamput) ja moottorikäyttöjen saastuttamia.

Ympärivuotisen DX-kuuntelun harrastaminen melkein edellyttää, että kauko-ohjattu vastaanotin on kesämökillä internet yhteyden päässä.

Toki jos koko yleisradiobandin saa digitoitua ja siirrettyä jonnekin tukevan internet yhteyden päähän, silloinhan useampi henkilö voisi ohjelmallisesti poimia kiinnostavan aseman. SDR vastaanottimella ja nopealla A/D muuntimella tämä onnistuisi melko helposti, mutta ongelmana on riittävän siirtokapasiteetin varmistaminen rauhaisilta syrjäseudulta internet runkoverkkoon.

Koko keskiaaltoalueen digitointiin esim. Lapin tuntureilla riittää 2,5 MHz näytenottotaajuuden, joka 16 bit/näyte merkitsee 40 Mbit/s bittivirtaa. Koska tässä välissä häviöllistä pakkausta ei voi käyttää (jotta taajuuksien erottelu myöhemmin onnistuisi), on pakko käyttää häviötöntä pakkausta, jolla ehkä saavutetaan 2:1 pakkaussuhde, jolloin riittäisi 20 Mbit/s, joten esim. mitkään ADSL tai langattomat uplinkit eivät riitä.

Jotkut lyhytaaltobandit ovat huomattavasti kapeampia, jolloin koko alueen siirto tukevan internet runkoverkon alueen ääreen onnistuisi, jonka jälkeen jakelu onkin helppoa.

Interentin ulkopuolista liikennettä ei voi kuunnella internetistä, kuten radioteitse.

Nettiradiot on nettiradioita, mianioita nettiradiota. Monissa hyvä musa, kuten kauko-idän.

Radiolähetys-maailmanradiotoiminta ei ole mitenkään jäämässä pois. Hallituksilla on paljon asemia keskiaalloilla, ja lyhyt-aalloilla. Lyhyt-aalto-asemia on paljon. Maailmanradiotiminnan vilkastuminen viime aikoina on näkynyt myös pitkä-aaltoalueen vilkastumisena. Lähettäjät laittavat suurenevaa summaa rahaa maailmanradiotimintaan, näkynyt jo 20 v. Juttu, että kuvio päättyisi on yli 20 v takaa ja vanhentunut. Myös musiikki lisääntyy näillä aalloilla, on lisääntynyt jo 10 v. Uusinta musa herkkua ovat jazz-, ja blues- sessiot öisistä pikkumestoista. Kansan-, ja kansallismusiikit jo vanhaa juttua. Paikalliset popitkin jo vanha ilmiö. Klassista lähettää esim Murmansk säännöllisesti, ja siellä on epäiltävästi planeetamme tän hetken paras sinfoniaorkesteri, tai ainakin kärkisija jo pitkään.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat