Seuraa 
Viestejä475

Mitäs veikkaatte, kumpi aiheutti tämän nuoren "täydellisen"? sekoamisen, Kannabis vai Salvia - joku muu?

Itse veikkaisin, että luultavasti Salvia.. Toki kumpikin mahdollisesti voi, mutta eiköhän tuo Salvia D. kuitenkin ole kovempaa "myrkkyä".

http://www.studio55.fi/tositarina/artik ... ml/1275472

Vaikka Kannabista löytyi elimistöstä ja testissä ei paljastunut ilmeisesti SILLOIN enää muita aineita, ei todista etteikö Salviaa olisi tullut poltettua!! Metabolia Salvian "aineilla" on nopeampi, ts. puoliintumisaika, eikä se edes varastoidu kuten THC elimistöön.

Maikkarin artikkelista saa kuvan, että Kannabis aiheutti sekoamisen, (tieto salviasta tuli vasta 6kk myöhemmin) eli Kannabis oli virallinen "syyllinen" 6kk.

Mika oli osastolla syyskuusta vuodenvaihteeseen asti. Hän sai lääkkeitä psykoottisiin oireisiin ja masennukseen. Petri päätti hakeutua Irti huumeista -yhdistyksen tukiryhmään.

Vasta puoli vuotta myöhemmin Mika myönsi kokeilleensa edelliskesänä salvia divinorumia. Se on aistiharhoja aiheuttava kasvi, joka luokitellaan Suomessa lääkkeeksi. Mikalle jäi kokeilusta niin sanottu trippi päälle. Aivot eivät palautuneet normaalitilaan.

edit: typoja..

Siis selviäähän tosta se, että Salvia oli mitä todennäköisimmin aiheuttaja.. mutta pointti onkin ihan muu, (media)

Olisi paljon parempi roikkua puussa ja syödä banaania.

Sivut

Kommentit (55)

No aiheuttaahan kannabis psykooseja ja skitsofreniaa ja salvian vaikutuksia nyt ei ole tutkittu vielä niin tarkkaan? Anyway pääsyyllinen lienee kannabis+salvia combo, ainakin monissa netin huumefoorumeille monet joiden aivokemia on mennyt sekaisin ovat sanoneet että käyttivät esim. kannabista ja LSD:tä yhtäaikaa. Huumet saattavat reagoida keskenään arvaamattomasti.

Ylellä on dokkari jossa on ruuan vaikutuksesta geenien aktivoitumiseen ja sammumiseen. Siis suomeksi että pelkällä ruokavaliolla pätyy jonnekkin ja se voi olla merkittävämpi osatekijä kuin päihteet. Ne voi taas vaikuttaa ravinnonsaantiin ja on yhtä yleinen kuolinsyy kuin yliannostus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minusta on kaksinaismoralistista, että laittomien aineiden vaaroista ja haittavaikutuksista kyllä varoitetaan ihmisiä, mutta jos samantapaisia aineita löytyy laillisten lääkkeiden joukosta, niiden vakuutetaan olevan tooo-si turvallisia.

Esimerkiksi kokaiini on riippuvuutta helposti aiheuttava päihde, joka aiheuttaa mm. sikiövaurioita. Silti metyylifenidaattia, jonka vaikutusmekanismi aivoissa on kokaiinin kaltainen, kaupataan lapsille sopivana lääkkeenä tarkkaavaisuushäiriöiden hoitoon. Vakuutetaan, että lääkkeet eivät oikein käytettynä aiheuttaisi esim. riippuvuutta. Tässä tulee taas esiin se, miten riippuvuuden käsite on erilainen eri asiayhteyksissä. Jos olisi kaksikymmentä vuotta käyttänyt vaikkapa kokaiinia tai amfetamiinia, ja sitten lopettaisi, kukaan ei varmaan kyseenalaistaisi siitä aiheutuvia vieroitusoireita. Jos taas koko lapsuusikänsä metyylifenidaattia, kuten Ritalinia tai Concertaa syönyt haluaisi aikuisena lopettaa, eikä pystyisi elimistön totuttua aineeseen, niin eikö se silloin olisikaan riippuvuutta? Vai onko tarkoitus olla lopun elämäänsä tuon aineen käyttäjä, kun sen on kerran aloittanut?
Eräs kokaiinin muoto nimeltä crack tunnetaan vakavia sikiövaurioita aiheuttavana huumeena, jonka takia syntyy ns. crack-vauvoja. Varoitetaanko myös metyylifenidaatin käyttäjiä sikiölle koituvista haitoista tai otetaanko sitä huomioon, että hekin voivat olla jonain päivänä raskaana?

Vaikeissa sairauksissa käytetään, etenkin sairaalakäytössä, opiaatteja kipulääkkeinä. Niitä voidaan joskus annostella suoraan suoneenkin. Opiaatit ovat varmaan paikallaan kovissa kiputiloissa, mutta onko näissä hoidoissa otettu huomioon sitä, että potilas saattaa tulla noista lääkeaineista riippuvaiseksi? Vai onko lähtökohtana se, että kun kyseessä on lääkkeen oikea käyttö mitään riippuvuutta ja vieroitusoireita ei voi tulla? Sairaalassa noiden lääkkeiden annostelua ja saatavuutta voidaan kontrolloida, mutta entä kotiutumisen jälkeen. Kotiutetaanko opiaateista riippuvaiseksi tullut ( joka osalle voi syntyä todella nopeasti) ihminen kotiin pärjäämään vieroituoireiden kanssa?
( En tiedä sairaaloiden käytännöistä, siksi kysyn)

Tämä ei ollut kannanotto mitään tiettyä lääkeainetta vastaan, mutta pointtini oli se kaksinaismoralismi, jolla suhtaudutaan laittomiin ja laillisiin aineisiin. Laillisissa aineissa on lääkeaineita, jotka kemiansa puolesta voisivat ihan hyvin olla myös laittomien listassa. Mainitsemani metyylifenidaatti esimerkiksi onkin joissain maissa. Aineen laillisuus tai laittomuus voi olla ihan poliittinen kysymys. Esittämäni esimerkit eivät välttämättä olleet parhaita mahdollisia tästä kaksinaismoralismista, kertokaa jos tiedätte vastaavia.

Noh monet huumeethan on alun perin ollut lääkkeitä / kehitetty lääketieteelliseen tarkoitukseen, saahan sitä Suomessakin myytävästä yskänlääkkeestä resilarista vai mikä lie eristettyä huumetta jolla saa pään sekaisin.

Lääkkeitten lääketieteellinen käyttö ja väärinkäyttö on 2 eri asiaa, lääketiede tutkii kuitenkin lääkkeitä ja jos merkit viittaa siihen että lääkeaineen käyttö on haitallista liian riippuvuutta aiheuttavaa niin ne vedetään markkinoilta pois, ilmeisesti tuo mainitsemasi ritali auttaa niin paljon potilaita ja oikeilla annoksilla sen käyttö on suht turvallista, en itse ainakaan ole hirveästi kuullut ongelmista tuon lääkkeen kanssa?

Mitä kaksinaismoralismia siinä on vaikka jos kannabis on yleisesti laiton huume mutta sitten jotkut sairaat voi saada sitä reseptillä kipuihinsa?

Kaksinaismoralismi on siinä, miten laittomista ja laillisista aineista puhutaan. Laittomien aineiden haitoista ja vaaroista järjestetään valistuskampanjoita, mutta sensijaan laillisia lääkeaineita saa joissain maissa jopa mainostaa ja niille etsitään koko ajan uusia markkinoita. Laillisten aineiden vaaroista harvemmin varoitellaan, pikemminkin jätetään vastaamatta niiden käyttäjiä kaihertaviin huoliin ja vähätellään haittoja. Sitten järjestetään jotain "Vain otettu lääke auttaa" -kampanjoita.

vapaatyyli:

lääketiede tutkii kuitenkin lääkkeitä ja jos merkit viittaa siihen että lääkeaineen käyttö on haitallista liian riippuvuutta aiheuttavaa niin ne vedetään markkinoilta poisEihän se noin mene. Lähes kaikissa lääkeaineissa on haittavaikutuksia ja osa niistä tunnetusti aiheuttaa riippuvuutta. Opiaatit ovat yksi voimakkaimpia riippuvuutta aiheuttava lääkeaineryhmä. Ymmärrän toki, ettei niiden tilalle kaikissa tapauksissa ole mitään muuta vaihtoehtoa.

vapaatyyli:

Mitä kaksinaismoralismia siinä on vaikka jos kannabis on yleisesti laiton huume mutta sitten jotkut sairaat voi saada sitä reseptillä kipuihinsa?Ei mitään, varsinkin jos vertaa riippuvuutta aiheuttaviin opiaatteihin, joita käytetään yleisesti kipulääkkeenä, mutta kannabista ei.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

onko joku kovinkin yllättynyt, ettei kehittyvä mieli kestä spykedeelejä ? lapsihan oli vasta 14-15v. erilaisessa ympäristössä idässä aikuistumisriittinä, mutta salviaa lapsena kylmässä pohjolassa, kunnon valopää

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

tietää
Ylellä on dokkari jossa on ruuan vaikutuksesta geenien aktivoitumiseen ja sammumiseen. Siis suomeksi että pelkällä ruokavaliolla pätyy jonnekkin ja se voi olla merkittävämpi osatekijä kuin päihteet. Ne voi taas vaikuttaa ravinnonsaantiin ja on yhtä yleinen kuolinsyy kuin yliannostus.Se ongelma on lähinnä psykologinen eli aineet vaikuttavat eri järjestelmiin eivätkä välttämättä ole sen toksisempia kuin erikseen. Esimerkiksi LSD ja kannabiksen toksisuudesta varsinkaan kerta-annoksina ei ole juuri näyttöä. Se on sitten eri asia että on vaan niin julmetun sekaisin että pelästyy ja jotkut perusluottamuksen aiheet siitä mikä on todellisuudesta järkkyvät. Teinien ei pitäisi käyttää yhtään mitään päihdyttäviä aineita, ei kannabista, psykedeelejä, alkoholia tai tupakkaa. Tuho joka saadaan tuossa vaiheessa noilla aineilla aikaan on moninkertainen.

Tuollaisista "tosi tarina" tyyppisistä jutuista on täysin mahdotonta arvioida etät mitä oikeastaan on tapahtunut, pitäisi tietää jotain pojan ja perheen taustoista ja mitä muuta asiaan liittyy. Vanhemmilla on aina suuri intressi laittaa kaikki mahdolliset ongelmat huumeiden piikkiin, nekun ovat ulkopuolinen uhka jonka torjumiseen on helppo resepti: lopetetaan käyttö. Se on kuitenki selvä että monet saavat niillä elämänsä sekaisin ja vanhempien reaktio ja keskimääräistä epäterveempi seura vielä eskaloivat tuota kehitystä joka tietenkin lepää teini-iän epävamruuden perustalla.

Odottakaa kunnes olette 20.

väläys
kukaan ei varmaan kyseenalaistaisi siitä aiheutuvia vieroitusoireita. Jos taas koko lapsuusikänsä metyylifenidaattia, kuten Ritalinia tai Concertaa syönyt haluaisi aikuisena lopettaa, eikä pystyisi elimistön totuttua aineeseen, niin eikö se silloin olisikaan riippuvuutta? Vai onko tarkoitus olla lopun elämäänsä tuon aineen käyttäjä, kun sen on kerran aloittanut?Suomessa noita lääkkeitä käytetään aika vähän ja ylilääkitsemisestä lienee aika turha puhua. Tutkimuksien mukaan jos AHDH tapaus syö noita lääkkeitä niin hänen oireensa ovat lievemmät ja elämä sujuu täten paremmin. Tarkkaavaisuushäiriö on aika suuri riskitekijä esimerkiksi vankilaan joutumiselle.


Vaikeissa sairauksissa käytetään, etenkin sairaalakäytössä, opiaatteja kipulääkkeinä. Niitä voidaan joskus annostella suoraan suoneenkin. Opiaatit ovat varmaan paikallaan kovissa kiputiloissa, mutta onko näissä hoidoissa otettu huomioon sitä, että potilas saattaa tulla noista lääkeaineista riippuvaiseksi? Vai onko lähtökohtana se, että kun kyseessä on lääkkeen oikea käyttö mitään riippuvuutta ja vieroitusoireita ei voi tulla? Sairaalassa noiden lääkkeiden annostelua ja saatavuutta voidaan kontrolloida, mutta entä kotiutumisen jälkeen. Kotiutetaanko opiaateista riippuvaiseksi tullut ( joka osalle voi syntyä todella nopeasti) ihminen kotiin pärjäämään vieroituoireiden kanssa?
( En tiedä sairaaloiden käytännöistä, siksi kysyn)Ymmärtääkseni suomessa ollaan hyvin tarkkoja noiden opiaattien kanssa vaikka niille ei ole varsinaisia kilpailijoita tehokkuudessa. Jossain vaiheessa oli puhetta ettei niitä annettaisi oikein syöpäpotilaillekaan tuon riippuvuusriskin vuoksi, joka on tietenkin absurdia. En ihan äkkiä usko että ammatikseen kiputiloja hoitavat jotenkin huolimattomasti noita reseptejä jakaisivat. Terveyskeskuksien kodeiini -reseptit ovat sitten vähän eri juttu.


Tämä ei ollut kannanotto mitään tiettyä lääkeainetta vastaan, mutta pointtini oli se kaksinaismoralismi, jolla suhtaudutaan laittomiin ja laillisiin aineisiin. Laillisissa aineissa on lääkeaineita, jotka kemiansa puolesta voisivat ihan hyvin olla myös laittomien listassa. Mainitsemani metyylifenidaatti esimerkiksi onkin joissain maissa. Aineen laillisuus tai laittomuus voi olla ihan poliittinen kysymys. Esittämäni esimerkit eivät välttämättä olleet parhaita mahdollisia tästä kaksinaismoralismista, kertokaa jos tiedätte vastaavia.Nuo mainitsemasi lääkeaineet ovat aika tiukan seulan läpi menneet ja niistä tiedetään aika tarkkaan mitä ne tekevät ja eivät tee. Opiaatteja on käytetty satoja vuosia. Tuollaisen lääkekäytön rinnastaminen päihteiden vapaa-ajan käyttöön on aika ongelmallista, kyse on ihan eri asiasta.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
kaima

Nuo mainitsemasi lääkeaineet ovat aika tiukan seulan läpi menneet ja niistä tiedetään aika tarkkaan mitä ne tekevät ja eivät tee. Opiaatteja on käytetty satoja vuosia. Tuollaisen lääkekäytön rinnastaminen päihteiden vapaa-ajan käyttöön on aika ongelmallista, kyse on ihan eri asiasta.

niin siis millä tapaa eroaa skenaariot A) masentunut vetää diapameja, tai muita opiaatteja kotonaan turruttaakseen mieltään
B) masentunut polttaa kannabista kotonaan turruttaakseen mieltään.

mikä noissa on se ero ? molemmissa tapauksissa turrutetaan omaa mieltä, kun ei kestetä todellisuutta. toisessa tapauksessa turruttaja on varsin uusi lääketeollisuuden kapseli ja toisessa tapauksessa turruttaja on varsin vanha ja pitkän käyttöhistorian omaava lääkinnällisiä ominaisuuksia omistava kasvi.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
kaima

Ymmärtääkseni suomessa ollaan hyvin tarkkoja noiden opiaattien kanssa vaikka niille ei ole varsinaisia kilpailijoita tehokkuudessa. Jossain vaiheessa oli puhetta ettei niitä annettaisi oikein syöpäpotilaillekaan tuon riippuvuusriskin vuoksi, joka on tietenkin absurdia. En ihan äkkiä usko että ammatikseen kiputiloja hoitavat jotenkin huolimattomasti noita reseptejä jakaisivat. Terveyskeskuksien kodeiini -reseptit ovat sitten vähän eri juttu.
itselläni on ainakin sellainen käsitys, että noita opiaatteja määrätään, kun valittelee viikon putkea ja pahaa krapulaa. jostain syystä ne alkoholistit tuolla kauppaa diapameja kadulla ? jos niitä ei määrätä lääkärin toimesta niin mistä alkoholisti noita saa ?

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

EV+
Seuraa 
Viestejä770
taucalm
kaima

Ymmärtääkseni suomessa ollaan hyvin tarkkoja noiden opiaattien kanssa vaikka niille ei ole varsinaisia kilpailijoita tehokkuudessa. Jossain vaiheessa oli puhetta ettei niitä annettaisi oikein syöpäpotilaillekaan tuon riippuvuusriskin vuoksi, joka on tietenkin absurdia. En ihan äkkiä usko että ammatikseen kiputiloja hoitavat jotenkin huolimattomasti noita reseptejä jakaisivat. Terveyskeskuksien kodeiini -reseptit ovat sitten vähän eri juttu.
itselläni on ainakin sellainen käsitys, että noita opiaatteja määrätään, kun valittelee viikon putkea ja pahaa krapulaa. jostain syystä ne alkoholistit tuolla kauppaa diapameja kadulla ? jos niitä ei määrätä lääkärin toimesta niin mistä alkoholisti noita saa ?Diapamit eivät ole opiaatteja. Siis bentsoja krapulaan ja ahdistuneisuuteen, opiaatteja koviin kipuihin.

On totta että kivunhoito on Suomessa retuperällä. Paracetamolilla hoidetaan syöpäkipuja kun ei uskalleta opiaatteja määrätä. Pelätään riippuvuutta, ummetusta ja hengityslamaa. Todellakin absurdia jos on kyse terminaalivaiheen syövästä. Vaiettu aihe, hyvä aihe vaikkapa MOT-dokkarille.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
EV+

Diapamit eivät ole opiaatteja. Siis bentsoja krapulaan ja ahdistuneisuuteen, opiaatteja koviin kipuihin.
no tämä selvittääkin paljon pahoitteluni, että sekoitin käsitteet.
EV+

oOn totta että kivunhoito on Suomessa retuperällä. Paracetamolilla hoidetaan syöpäkipuja kun ei uskalleta opiaatteja määrätä. Pelätään riippuvuutta, ummetusta ja hengityslamaa. Todellakin absurdia jos on kyse terminaalivaiheen syövästä. Vaiettu aihe, hyvä aihe vaikkapa MOT-dokkarille.

täysin samaa mieltä, että on syöpää sairastavia ihmisiä kohtaan väärin, kun heille ei tarjota luonnollista vaihtoehtoa syövän hoitamiseen kuten kannabista poliittisista syistä johtuen.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Vierailija

Siis voi *tti mitä idiootteja. Ei saatanan saatana. Saatana mua vituttaa kaikki viranomaiset ja noi vanhemmat. Ja te.

Siis voi saatana mitä tekopyhää paskaa ei helvetin helvetin helvetti. Snadi reality-check olisi paikallaan.

Vierailija
taucalm
onko joku kovinkin yllättynyt, ettei kehittyvä mieli kestä spykedeelejä ? lapsihan oli vasta 14-15v. erilaisessa ympäristössä idässä aikuistumisriittinä, mutta salviaa lapsena kylmässä pohjolassa, kunnon valopääOle hyvä ja ole hiljaa.

Vierailija

Kun 15-vuotias pikkuveljeni jäi kannabiksesta kiinni, sanoin hänelle ettei ihmiset ymmärrä ja seuraukset tulevat olemaan kohtuuttomat. Sen vuoksi en voi antaa sinun polttaa, ennen kuin täytät 18, jolloin kannat itse vastuun tekemisistäsi. Minä kuulen kyllä, jos poltat. Sanoin vielä heille myyneelle että anna olla viimeinen kerta kun teet niin.

Epäonnistuneen kasvattajan viinmmeinen ase on uhkailla lastaan ja kipata vastuu hänelle ja häätää pois. Ikä nähdään rajapyykkinä joka merkitsisi jotain. Se merrkitsee vaqin ketä ja millä tavoin saa kimppuunsa. Kaikki lapset reuhaa ja kontrollifriikit vanhemmat saa hepuleita.

Eiköhän tuo johtune salvian ja kannabiksen yhteiskäytöstä. Itse olen koittanut aikoinaan LSD:tä ja kannabista samaan aikaan ja se oli yhtä helvettiä. Aivan hirveä kokemus. Luulin, että olin tulossa hulluksi. Missään ei tuntunut olevan mitään järkeä tai logiikkaa. Elämäni kamalin kokemus. Sen jälkeen en ole kokeillut. Psykedeelit ja kannabis ei mielestäni sovi yhteen mitenkään.

väläys
Minusta on kaksinaismoralistista, että laittomien aineiden vaaroista ja haittavaikutuksista kyllä varoitetaan ihmisiä, mutta jos samantapaisia aineita löytyy laillisten lääkkeiden joukosta, niiden vakuutetaan olevan tooo-si turvallisia.

Esimerkiksi kokaiini on riippuvuutta helposti aiheuttava päihde, joka aiheuttaa mm. sikiövaurioita. Silti metyylifenidaattia, jonka vaikutusmekanismi aivoissa on kokaiinin kaltainen,
Opiaatit ovat varmaan paikallaan kovissa kiputiloissa, mutta onko näissä hoidoissa otettu huomioon sitä, että potilas saattaa tulla noista lääkeaineista riippuvaiseksi?
Tämä ei ollut kannanotto mitään tiettyä lääkeainetta vastaan, mutta pointtini oli se kaksinaismoralismi, jolla suhtaudutaan laittomiin ja laillisiin aineisiin.
Millä tavalla metyylifenidaatti liittyy kokaiinin aiheuttamiin haittoihin?
Opiaatteja käytetään niin pieninä pitoisuuksina, ettei ne aiheuta euforiaa, mikä voisi aiheuttaa riippuvuutta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat