Seuraa 
Viestejä45973

Tuli sitten Sittarista innostuksissa ostettua Kokovita-kookosöljyä. Luulin, että viimeinkin on saatu tavalliseen ruokakauppaan laadukasta kookosrasvaa.

Kokovitan valmistajan sivuilla todetaan:

The cocunut pulp is pressed semi-industrially at high temperatures, allowing the sugars to caramelise. Next, the oil is separated from the caramel and coconut odour (odour elimination). Most other organic cocos oils are then bleached and further refined. Kokovita only passes through the odour elimination process. In terms of healthiness, each process leads to important nutrients being lost. That is why Kokovita is healthier than most other odourless coconut oils but is less healthy than extra virgin oil.Ostinko nyt täyttä kuraa vai onko tuosta terveysmielessä johonkin?

Kommentit (17)

Kookosöljy EI rasva. Kookosrasvaa myydään ehkä munkkiöljynä tai sitten ei.

Itse syön tätä, koska maistuu hyvälle. Muut maistuu pahalle. Makuasioita.
http://www.tropicai.com/reines_kokosoel.html?&L=5

Lisäksi Suomesta on saatavilla näitä kahta tuotetta ainakin.

Tätä myydään Ruohonjuuressa tuon Tropicain lisäksi:
http://www.kotiposti.net/xiikka/index.htm

Netistä saa tilattua tätä:
http://cocovishop.com/fi/tuotteet/kat/18/kookosoljy

Markettien valikoimaa en ole katsonut, koska en edes tiedä, mistä sieltä sitä hakisi.

Kookosöljyksi tuota tosiaan tituleeraavat, mutta siis se ei ole neitsyt-sellaista.

Litran purkki taisi olla jotain kymmenen euron pintaan, siksi siihen haksahdinkin.

Tämä prosessin osa tosiaan hiukan arveluttaa.

The cocunut pulp is pressed semi-industrially at high temperatures, allowing the sugars to caramelise. Next, the oil is separated from the caramel and coconut odour (odour elimination).
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
EV+
Seuraa 
Viestejä770

Kovetetussa muodossa pahinta ravintorasvaa terveydelle mitä on löydettävissä ja virgin-muodossa parasta mahdollista ravintorasvaa? Lisäksi väitetään että kookosöljy ei varastoidu:
http://www.meridiaanit.com/artikkelit/v ... ookos.html <---melkoista huuhaata oli tuolla sivulla mm. hypoteroosin korjaamisesta biomagneettisen tasapainotuksen avulla...

Papillon eli Henry Charriere teki saarilla asuessaan (neitsyt)kookosöljyä upottamalla paloitellut kookospähkinät yöksi veteen. Aamulla öljy oli astian pinnalla valmiina kuorittavaksi ja pamppujen vaimoille myytäväksi.

Olisipa puolueetonta tietoa jossain saatavilla. Itse luulen että joku vetää hyvät katteet välistä jos hinta on kympin litra ja vieläpä tuollaisesta lämpökäsittelyn avulla tehdystä öljystä. No-jaa myydäänhän sitä vettäkin pullotettuna usean euron litrahintaan.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14246
EV+
Kovetetussa muodossa pahinta ravintorasvaa terveydelle mitä on löydettävissä ja virgin-muodossa parasta mahdollista ravintorasvaa?

Itsekin vähän epäilen teesiä, koska kookoksen rasvat kestävät suunnilleen ydinräjähdyksen ennen haitallisia muutoksia. PUFA-osasto taas ei todellakaan.

Terveysfasistien suosikkitemppu eli 92% tyydyttyneen kookosöljyn demonisointi on taas yksi syy lisää epäillä maailman ykköstotuutta eli lipidihypoteesia. Populaatiot jotka syövät kookosta järjettömiä määriä, ei ole mitään näyttöä lisääntyneistä sydäntaudeista.

Etenkin kun LDL-reseptorin down-regulation (suomeksi?) ei toimi muilla kädellisillä (-> miksi sitten kivikauden kituuttaneilla ihmisillä?):

"LDLr down-regulation by dietary cholesterol greatly exceeds any contribution from SFAs."

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9430388

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Neonomide

Itsekin vähän epäilen teesiä, koska kookoksen rasvat kestävät suunnilleen ydinräjähdyksen ennen haitallisia muutoksia. PUFA-osasto taas ei todellakaan.Eli tuo otsikossa mainittu valmiste olisi kaiken järjen mukaan ainakin "ihan ok" mitä terveellisyyteen tulee?

EV+
Seuraa 
Viestejä770
Carloz
Neonomide

Itsekin vähän epäilen teesiä, koska kookoksen rasvat kestävät suunnilleen ydinräjähdyksen ennen haitallisia muutoksia. PUFA-osasto taas ei todellakaan.Eli tuo otsikossa mainittu valmiste olisi kaiken järjen mukaan ainakin "ihan ok" mitä terveellisyyteen tulee?Mutta jos se on rypsiöljyn veroista terveysvaikutuksiltaan miksi maksaa siitä 10-kertainen hinta?

EV+

Mutta jos se on rypsiöljyn veroista terveysvaikutuksiltaan miksi maksaa siitä 10-kertainen hinta?No, niin kuin sanoin, haksahdin innostuksissani.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
Neonomide

Itsekin vähän epäilen teesiä, koska kookoksen rasvat kestävät suunnilleen ydinräjähdyksen ennen haitallisia muutoksia. PUFA-osasto taas ei todellakaan.

millä perusteella ne lähes ydinräjähdyksen kestävät, jos saa udella ?

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14246

Lähinnä hyvin korkea tyydyttyneisyysaste. Ei hapetu, ei.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14246

Lääkärin blogi kookosöljyn ja ketoneiden vaikutuksesta Alzheimeriin:

http://coconutketones.blogspot.com/

Taustalla dramaattiset vaikutukset siipan Alziin. Jännä blogi, ajattelinkin onko nainen aktivoitunut aiheen suhteen. (haastattelut pyörivät netissä siellä täällä)

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Jos haluaa mautonta ja hajutonta öljyä, on turha törsätä kookosrasvaan. Mutta jos haluaa mukana myös hajun ja maun, jos sellaista pitää, niin tällöin kyseeseen tulee vain kylmä- eli neitsytpuristettu kookosöljy. (Sana öljy on harhaanjohtava sikäli että purkissa oleva tuotehan on nestemäisessä tilassa vain helteisinä päivinä.)

Itse käytin Viriloa, mutta CocoVi Tasty on sittemmin miellyttänyt maultaan enemmän. Ja on edullisempaakin, litran hinta pyörii nykyään näemmä siinä 18 € huippeilla (postimaksut sitten siihen päälle).

Harmikseni vain olen viime vuosina saanut kookosöljystä kaikki samat oireet kuin rasvaista uunilohta syödessäni kuin myös joskus myös jostain muistakin rasvoista, eli katarria/gastriittia, pahoinvointia ja rintapistoa.

(Aikoinaan kun tutustuin kookokseen 2006 pystyin vaivatta nauttimaan sitä joka päivä ilman mitään ongelmaa kunhan tottuminen tapahtui.)

μOR
Seuraa 
Viestejä373

Missäs mennään tutkimuksien kanssa kookosöljyn terveellisyydestä? Onko asiasta ristiriitaisia tuloksia, tai jotain uudempia tuloksia ylipäätään? En äkkiseltään Pubmedistä löytänyt.
Esim. AHA (American heart association) ei ilmeisesti edelleenkään suosittele. Mikähän heidän kantansa keskipitkäketjuisista triglyistä.

Mitä olen lueskellut niin terveellisyyden puolelle kallistuu kylmäpuristettu, ja rasvan polttajana tuntuisi olevan erittäin tehokasta.
Tarvittaisiin laaja tutkimus vaikutuksesta lipoproteiiniprofiiliin, vai löytyykö jo? Mitä muita oleellisia vaikutuksia?
Heittäkääpäs ihan jotain vaikka kertausta kehiin.

jotain.. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21669587

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat