Kananmunan kypsyysaste ja terveellisyys

Seuraa 
Viestejä104
Liittynyt8.1.2008

Hieman hainkin aiheesta, mutta en löytänyt mainintoja.
Kysymys siis kuuluu:
Onko kananmunan, ja etenkin keltuaisen, kypsyysasteella vaikutusta syöjän terveyteen?

Muista lukeneeni joskus ennen internet-aikaa tyypistä, joka oli vakaasti sitä mieltä, että kananmuna on terveellistä, jos keltuainen pysyy keltaisena eikä sitä kypsennetä vaaleaksi. Ketään tuskin yllättää, että kyseessä oli amerikkalainen ja kananmunantuottaja. Hän väitti kolestroliarvojensa olevan hyvät, vaikka oli nauttinut vuosikymmeniä kymmenkunta (lukua en muista tarkemmin, saattoi olla myös tiu) kananmunaa päivittäin.
Testatakseen ajatustaan hän oli testannut eroa syöttämällä kahdelle ryhmälle kanoja ruuan mukana joko raakoja kananmunia tai kovaksi kypsennettyjä munia. Koeajan jälkeen ensin mainittu ryhmä oli hyvässä kunnossa, mutta toisen ryhmän kanat olivat kaikki kuolleet.

Onko tietoa tai mielipiteitä?

Tietämättömyyden syvällä rintaäänellä ...

Sivut

Kommentit (40)

Vierailija

Kolestorolista ei tarvitse välittää. Se on hyväksi ihmisille. Kananmuna sisältää perkele kaikki ihmisen tarvitsemat aminohapot hyvässä järjestyksessä mukaanluettuna muut tärkeät ravintoaineet. Tavoitteena on kananmunapaketti päivässä syödä tätä superfoodia.

Itse vedän kananmunani puoliraakoina. Tosin raakan syödessä kuulemma kananmunan proteiineista ihminen kykenee hyödyntämään vain puolet, tiedä sitten paljonko se on puoliraakana eli keltuainen on juoksevaa tai hieman kiintynyttä ja valkuainen kovaa.

Vierailija

Kolesteroli on hyötyaine -mutta vain hapettumattomana. Kypsentäminen heikentää kolesterolin ominaisuuksia. Kaikkein haitallisinta on kuivattu ja kypsennetty kananmuna- tai keltuaisjauho, jonka kolesteroli on suurella todennäköisyydellä hapettunutta.

Laitoskeittiöt käyttävät nykyisin juurikin kananmunajauhoa. Selvisi kun lapseni opettaja yritti hakea kananmunaa koulun keittiöstä.

Vierailija
Aschenisto
Kolestorolista ei tarvitse välittää. Se on hyväksi ihmisille.
Itse vedän kananmunani puoliraakoina. .



Hyvä. Noin meikäläinenkin on lukenut. Kolesteroli muuttuu hankalaksi vasta kuumennettaessa (jos silloinkaan). Kymmenen vuoden aikana olen vetänyt neljä raakaa kananmunaa joka päivä...... vähän merisuolaa sekaan ja aamukarjaisu elämälle...

Vierailija

Huomasin keitetyn kananmunan lohkeavan kerroksina kuin sipuli, siis se valkuainen. Oli hieman vanhaa erää. Ilmiö kiusaa varsinkin kun kuori irtoaa huonosti.

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5294
Liittynyt9.1.2011
tietää
Huomasin keitetyn kananmunan lohkeavan kerroksina kuin sipuli, siis se valkuainen. Oli hieman vanhaa erää. Ilmiö kiusaa varsinkin kun kuori irtoaa huonosti.



Kyse oli ilmesesti vapaan kanan munasta. Niiden laatu on yleensä aika heikkoa verrattuna häkkikanaloiden muniin.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
Puuhevonen
tietää
Huomasin keitetyn kananmunan lohkeavan kerroksina kuin sipuli, siis se valkuainen. Oli hieman vanhaa erää. Ilmiö kiusaa varsinkin kun kuori irtoaa huonosti.



Kyse oli ilmesesti vapaan kanan munasta. Niiden laatu on yleensä aika heikkoa verrattuna häkkikanaloiden muniin.



Pitää keittämisen jälkeen jäähdyttää nopeasti, niin irtoaa helpommin. Myös eirttäin tuoreissa munissa kuori irtoaa huonosti, silloin nopea jäähdytysshokki on vieläkin tärkeämpää.

Häkkikanaloiden munia ei kukaan ruoastansa välittävä kyllä suostu syömään.

Vierailija

Saatta hyvinkin joutua, jos yhden ihmisen tuloilla on ruokittava monta, osa kasvavia, ilman että joutuu valkoiseen bulkkivehnään tai leipäjonoon.

Vierailija
Volitans
Puuhevonen
tietää
Huomasin keitetyn kananmunan lohkeavan kerroksina kuin sipuli, siis se valkuainen. Oli hieman vanhaa erää. Ilmiö kiusaa varsinkin kun kuori irtoaa huonosti.



Kyse oli ilmesesti vapaan kanan munasta. Niiden laatu on yleensä aika heikkoa verrattuna häkkikanaloiden muniin.



Pitää keittämisen jälkeen jäähdyttää nopeasti, niin irtoaa helpommin. Myös eirttäin tuoreissa munissa kuori irtoaa huonosti, silloin nopea jäähdytysshokki on vieläkin tärkeämpää.

Häkkikanaloiden munia ei kukaan ruoastansa välittävä kyllä suostu syömään.




Mitä vikaa häkkikanaloiden munissa on?

Vituttaa kun lain mukaan vuoden päästä kanat ei voi olla enää häkkikanaloissa ja sit joutuu maksaan sikahintaa kananmunista...

---
Seuraa 
Viestejä3395
Liittynyt6.9.2006
Aschenisto
Vituttaa kun lain mukaan vuoden päästä kanat ei voi olla enää häkkikanaloissa ja sit joutuu maksaan sikahintaa kananmunista...



Arvaappa paljonko sitä kanaa vituttaa olla siellä häkissä ainoastaan siksi, että herra saa heidän munimansa munat halvemmalla?

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
Aschenisto

Mitä vikaa häkkikanaloiden munissa on?



Kannattaa ihan ostaa niitä vapaiden- ja häkkikananmunia vaikka ja verrata. Keltuainen on hailakka häkkikanoilla ja maku ei tuo sekään parannusta.

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5294
Liittynyt9.1.2011
Jäärä
Aschenisto
Vituttaa kun lain mukaan vuoden päästä kanat ei voi olla enää häkkikanaloissa ja sit joutuu maksaan sikahintaa kananmunista...



Arvaappa paljonko sitä kanaa vituttaa olla siellä häkissä ainoastaan siksi, että herra saa heidän munimansa munat halvemmalla?



En usko että, kana viihtyy lattiakanalassa yhtään sen paremmin. Fakta on että kananmunat on kammottavimpia liha-proteiinin tuotannon muotoja. Ei siinä ole oikeaa eroa oli kyse sitten häkistä tai betonilattiasta (vai mistä materiaalista »lattia» nyt onkaan tehty).

Tosin ei kai sekään ole mitään verrattuna turkistarhaukseen. Eläintenpitorikoksen maksimirangaistus on 4 vuotta vankeutta. Jokainen kananmunien tuottaja, ostaja kuin myös jokainen turkistarhaaja pitäisi heittää vankilaan eläintenpitorikoksesta. Mieluiten siten, että jokaisesta väärin kohdellusta eläimestä joutuisi kärsimään kumulatiivisesti 4 vuoden vankeusrangaistuksen.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Vierailija
Volitans
Aschenisto

Mitä vikaa häkkikanaloiden munissa on?



Kannattaa ihan ostaa niitä vapaiden- ja häkkikananmunia vaikka ja verrata. Keltuainen on hailakka häkkikanoilla ja maku ei tuo sekään parannusta.



Vapaat kanat pääsevät myös paremmin syömään toistensa paskat.

Itse en tosin välitä, vapaat tai häkkikananmunat käy molemmat. Noin 75% ostan vapaan kanan munia (silti).

Vierailija

Jäi sanomatta, että 2kpl päivä, aamuisin.
Paistan voilla, yleensä pyrin jättämään mahdollisimman miedosti paistetuiksi, parhaita ovat silloin

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

Vapaidenkanojen munissa on vaan sellanen epäkohta, että ne ovat epäekologisa siinä mielessä, että niissä on ylimääräinen kartonkikääre. Ihan turhaa pakkausmateriaalia.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat