Seuraa 
Viestejä16844

Mikäköhän mahtaisi olla selitys kun vanhaan (Windows XP) läppäriin pärähti sellainen ongelma että tekstiä kirjoitellessani joidenkin kirjainten tilalle tuleekin numero? Esim. jos kirjoitan selaimeen season niin siinä onkin seas3n. Yritä siinä sitten konetta käyttää kun osoitteet eivät toimi ja haut eivät toimi ja mikään ei toimi.

Pitääkö koko paska taas formatoida? Ei millään jaksaisi.

Sama rakkine oikuttelee muutenkin. Välillä kun sen tyrkkää päälle ei tule kuin mustaa ruutua, mutta kuva saattaa ilmestyä (tai hävitä) kun kantta veivaa eestaas. Lisäksi olen jo jonkin aikaa joutunut kirjoittelemaan ajan joka kerta biosiin kun koneen avaan, koska aika ei pysy tiedoissa jos pistoke on otettu pistorasiasta (akkuahan tässä ei edes olekaan). Ilmeisesti joku patteri tyhjä, eikä minulla ole hajuakaan mihin tai miten moinen pitäisi asentaa. Eikä toisaalta ehkä kiinnostustakaan, jos sellainen patteri maksaa maltaita. Vanha räyskä koko laite, taisin melko turhaan sen taannoin ostaa. Mutta onhan sitä kyllä tullut hyödynnettyä jo aika reippaahkosti (en kerro miten).

Kommentit (11)

Mulla oli jossain kannettavassa joskus sama ongelma.

Piti Fn- painaa niin ongelma korjaantui. Minkä merkkinen kone sulla on? Googlettamalla itse silloin ohjeen ongelman korjaamiseen sain.

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Ongelma voi johtua siitä, että ko. koneen windowsiin on määritelty useampi input locale, ts. ikäänkuin näppäimistön kieli, esim. suomi/englanti. Tyypillisesti locale näkyy alapalkissa oikeassa laidassa (esim. FI tai EN) Localea voi vaihtaa näppäinyhdistelmällä alt + shift.

Toinen potentiaalinen (ja ehkä tässä tapauksessa todennäköisempi syy voi olla se, että kyseessä on kannettava tietokone, jossa kirjaimilla voi näppäillä numeroita ja näppäimistö on numeroidensyöttömoodissa. Numerot näkyvät näppyläimissä usein pienellä präntättynä ja/tai jollain huonommin erottuvalla värillä. Numeronsyöttömoodi tulee jollain fn + joku -näppäinyhdistelmällä, myös num lock voi vaikuttaa asiaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sepi
Seuraa 
Viestejä3265

Minullakin työläppäri vaihtaa numlockin päälle, kun koneen irrottaa telakasta ja käynnistää "irrallisena" ... Numerot näkyvät kirjainten uiop jkl ja m vieressä näppäimissä.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Täytyypä tsekkailla noita, kiitos. En yhtään ihmettelisi jos olisin jonkin yhdistelmän sössinyt itse päälle, koska olen niin tottunut toisenlaiseen näppäimistöön ja läppärin kanssa sormet osuvat minne sattuu. Luulisi tosin että kytkös poistuu koneen sammuttaessa.

Mikähän tämä nyt olikaan, Fujitsu Siemens Amilo joku ikivanha sarja. BIOSiin tulee lähtövuodeksi aina 2002...

Vierailija
Rousseau
Num Lock poisti riesan. En ollut aiemmin edes pannut merkille että tässä tosiaan on numeroita kirjainnäppäimissä. Onpas erikoinen innovaatio.


Taitaa useimmissa kannettavissa olla.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Voipi olla, tuo vanha rakkine on elämäni ensimmäinen kannettava. Kun en ole sillä kauheammin kirjoitellut niin ei ole tullut niitä näppäimiäkään vilkaistua. (Enkä kirjoittaessani muutenkaan katsele näppäimiä, osaanhan 10-sormijärjestelmän.)

Tällainen kuva löytyi, jossa joku on ystävällisesti ympyröinyt kyseisen BIOS pariston.

http://obrazki.elektroda.net/12_1260732232.jpg

Vastaavanlainen kapistus pitäisi löytyä koneen syövereistä, ja se sisältää tavallisen kolikkopariston käärittynä muoviin. Se alkuperäisen voi kiikuttaa huoltoliikkeeseen ja kysyä samanlaista, mutta ne varmaan vetävät siitä törkeän hinnan, ja kaupasta saa vastaavan vitosella. Puukolla vaan muovi auki ja uusi paristo tilalle. Katsoo vaan entisestä että tulee samanlainen, koska niitä on 3.0 ja 3.3 voltin versioina eri tarkoituksiin.

Tuossa kuvassa CR2032 on se pariston tyyppimerkintä.

Näitä paristoja on melkein joka laitteessa, ja ne on suunniteltu kestämään maksimissaan noin 10 vuotta. Sitten vehje sekoaa. Digikameroissakin on pienempi versio jonkun kannen alla hemmetin hyvässä piilossa ettei sitä löydä kuin huoltomies, tai joka tietää missä se on.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Oukkidoukki. Saa nähdä jaksanko mokoman rakkineen vuoksi nähdä ennemmin sen vaivan että naputan sitä aikaa vai sen että rassaan koneen auki, ihmettelen, hankin pariston, ihmettelen jne. Eipä kyllä vitosta enempää viitsisikään maksaa patterista koneeseen joka takuulla tilttaa varmaan kumminkin vielä tavalla tai toisella. Kun noita oireita jo on.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Noita CR2032-pattereita myydään tyypillisesti tuplapakkauksissa, jolloin yhden hinnaksi tulee 5/2 = 2,50.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat